Nevěra - Jak žít dál po nevěře ženy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4780
19.8.14 08:05

@sign45 já to měla v tomhle jednodušší se přiznám, manžel se odmiloval po pár dnech, bavili jsme se o tom i v poradně s psycholožkou a ona sama říkala, že to je známka toh, že to žádná láska nebyla, sice jsem byla v šoku, myslela jsem, že to bude trvat dýl, ale samozřejmě byla jsem za to ráda
určitě je problém, že spolu dělají a pokud on k ní chová city, bude jí i dál zkoušet uhánět a nemyslím, že by jí jen tak nechal jít, čímž jí to bude dělat těžší a vašemu manželství, ale do toho se uvrtala manželka - bohužel bude si muset sníst co si sama navařila - tak snad to ustojí…
je to čerstvé a oba můžete mít ještě v sobě zmatek - ten odborník není špatný nápad, nám to pomohlo a já chodím ještě individuálně dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
19.8.14 08:32

@sign45 působíš jako férový chlap a Tvoje žena jako tak trochu „ochránkyně slabých“. Myslím, že by od Tebe měla slyšet to, co píšeš v této diskusi.
Zaujalo mě, jak jsi psal o sobě, že pro Tebe byly vždy vdané ženy tabu. A taky to, že vztah založený na lítosti nemá pevné základy. Ví o těchto Tvých názorech manželka? Připadá mi, že je spojilo trápení ve vztazích a jak by to pokračovalo, kdyby neměli „co řešit“?
Moc přeju, ať to zvládnete a jste dál spolu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
káťa
19.8.14 08:50

Jelikož vím, čeho jsou schopné zamilované ženy, já bych, pokud už bych jí takovouto nevěru chtěla odpustit, jednoznačně požadovala změnu jejího zaměstnání. Práce v bufetu není nikterak specializovaný obor, aby nemohla během chvíle najít práci někde jinde.
Zdá se mi, že s ní příliš soucítíš a ona s tebou oře.

Promiň, že to píšu takto natvrdo, ale z pohledu ženy ti píšu to, co by pravděpodobně zabralo na mě, když bych chtěla ještě vztah zachraňovat.

Jakmile na ní začne kolega házet bobek, její láska k němu se ještě prohloubí, zatím máš štěstí, že se lituje a to ženám neimponuje a tak to nahrává do karet tobě, ale v podstatě váš vztah je takhle v rukou kolegy.

• Citovat
  • Upravit
3977
19.8.14 08:53
@káťa píše:
Jelikož vím, čeho jsou schopné zamilované ženy, já bych, pokud už bych jí takovouto nevěru chtěla odpustit, jednoznačně požadovala změnu jejího zaměstnání. Práce v bufetu není nikterak specializovaný obor, aby nemohla během chvíle najít práci někde jinde.

Promiň, že to píšu takto natvrdo, ale z pohledu ženy ti píšu to, co by pravděpodobně zabralo na mě, když bych chtěla ještě vztah zachraňovat.

Jakmile na ní začne kolega házet bobek, její láska k němu se ještě prohloubí, zatím máš štěstí, že se lituje a to ženám neimponuje a tak to nahrává do karet tobě, ale v podstatě váš vztah je takhle v rukou kolegy.

Tak s tím souhlasím, byť nejsem žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
19.8.14 08:53
@káťa píše:

Tak s tím souhlasím, byť nejsem žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
19.8.14 09:04
@káťa píše:

Já mám taky rozporuplné pocity, já mám právě pocit, že právě to litování (sama uvedla, že jí ho bylo nějak tak líto) je jeden z důvodů, on má přítelkyni, která je někdy u něj doma, ale více u jiného, přitom on sám si tohle neumí vyřešit a vyhodit ji a ona navíc také dělá v onom bufetu jako prodavačka, on se ženě svěřoval, jak to má těžké, co ona mu všechno dělá, jak se s ní nedá komunikovat a když tak se jen hádají, žena vidí, jaká ona opravdu je a dala mu za pravdu. Navíc je taková, že ráda pomůže, no tady tu pomoc evidentně neukočírovala. Zkusím to s ní ještě s odstupem trochu probrat, co jí říká, co probírají, zatím se o tom se mnou baví, pokud by nepolevoval, asi bych se ženou vyhledal odborníka. Jinak my jsme z malého města, těch pracovních příležitostí není tolik, tady má i své dobré kamarádky, které ovšem nic netuší, možná kdyby se některé svěřila, že by to vše urychlilo. Samozřejmě počkám cca do konce měsíce a pokud on nepochopí plně situaci, začneme se ženou jednat o změně zaměstnání. Ono možná od září on nastoupí na jiné pracoviště u stejného zaměstnavatele, to by bylo určitě řešením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
19.8.14 09:11
@Dueliola píše:
@sign45 působíš jako férový chlap a Tvoje žena jako tak trochu „ochránkyně slabých“. Myslím, že by od Tebe měla slyšet to, co píšeš v této diskusi.
Zaujalo mě, jak jsi psal o sobě, že pro Tebe byly vždy vdané ženy tabu. A taky to, že vztah založený na lítosti nemá pevné základy. Ví o těchto Tvých názorech manželka? Připadá mi, že je spojilo trápení ve vztazích a jak by to pokračovalo, kdyby neměli „co řešit“?
Moc přeju, ať to zvládnete a jste dál spolu. :kytka:

Já myslím že ví, ale nevím přesně, co se děje v její hlavě a co si opravdu myslí. Vím jenom to, co si řekneme. Ukázat jí tuhle diskuzi chci, jen nevím, kdy bude ta pravá chvíle. Každopádně člověku je vždycky lépe, když se o své starosti může s někým podělit, uleví se. Každopádně jsem moc vděčný za každou podporu. Také jsem přemýšlel o tom navrhnout jí, aby se se svým problémem svěřila nějaké dobré kamárádce, třeba by jí to pomohlo, já nevím, nevím jak v těchto situacích uvažují ženské a zda by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
19.8.14 09:34

@sign45
Na rovinu, probírat s tebou to, o čem oni dva se baví, mi přijde trošku úchylné a nevhodné. Měl by ses trošku zachovat jako chlap. Bouchnout do stolu, říct jí, že pokud jí srdce táhne ke kolegovi, ať jde a pokud ne, ať zůstane doma, ale o něm už nechceš slyšet ani slovo a pokud chce být s tebou, tak půjde on nebo ona pracovat jinam (jak říkám, kdyby byla neurochirurg na nějaké klinice či výzkumná pracovnice, neřekla bych ani popel, ale bufet či jídelna???) Řekla bych jí v klidu, ale jasně, že jsem ochotná jí odpustit a snažit se na vztahu pracovat i z mé strany, ale pokud to nedopadne, žíly mi to trhat nebude a ona rozhodně není jediná ženská na světě.
Takovéhle chození kolem ní v rukavičkách a rozebírání jejích niterních pocitů je podle mého více na škodu, než k užitku. Protože tebe cítí, že má jistého a pokud bude kolega dobrý taktik, tak budeš mít parohy, že s nimi neprojdeš dveřmi.
Zrovna teď řeším podobné dilema se zamilovanou vdanou kamarádkou - a věř, že ačkoli je to jinak moc hodná a slušná holka, přes všechny sliby a přísahy manželovi jí zajímá jen kdy uvidí milence, co jí řekl, jak to myslel atd. Ví, že nedělá dobře, že je svině, ale nemůže si pomoct. A zatímco manžel rozebírá do mrtě její vnitřní pocity a touhy, ona má jediné myšlenky na milence.

• Citovat
  • Upravit
175
19.8.14 09:49
@káťa píše:
@sign45
Na rovinu, probírat s tebou to, o čem oni dva se baví, mi přijde trošku úchylné a nevhodné. Měl by ses trošku zachovat jako chlap. Bouchnout do stolu, říct jí, že pokud jí srdce táhne ke kolegovi, ať jde a pokud ne, ať zůstane doma, ale o něm už nechceš slyšet ani slovo a pokud chce být s tebou, tak půjde on nebo ona pracovat jinam (jak říkám, kdyby byla neurochirurg na nějaké klinice či výzkumná pracovnice, neřekla bych ani popel, ale bufet či jídelna???) Řekla bych jí v klidu, ale jasně, že jsem ochotná jí odpustit a snažit se na vztahu pracovat i z mé strany, ale pokud to nedopadne, žíly mi to trhat nebude a ona rozhodně není jediná ženská na světě.
Takovéhle chození kolem ní v rukavičkách a rozebírání jejích niterních pocitů je podle mého více na škodu, než k užitku. Protože tebe cítí, že má jistého a pokud bude kolega dobrý taktik, tak budeš mít parohy, že s nimi neprojdeš dveřmi.
Zrovna teď řeším podobné dilema se zamilovanou vdanou kamarádkou - a věř, že ačkoli je to jinak moc hodná a slušná holka, přes všechny sliby a přísahy manželovi jí zajímá jen kdy uvidí milence, co jí řekl, jak to myslel atd. Ví, že nedělá dobře, že je svině, ale nemůže si pomoct. A zatímco manžel rozebírá do mrtě její vnitřní pocity a touhy, ona má jediné myšlenky na milence.

Přesně…Přišlo mi to trochu moc už na začátku diskuse, kdy pán psal, jak moc je to celé jeho vina a jak si za to vlastně může sám… :nevim: Ale tohle už mi přijde jako vrchol - řešit s ní co ona řeší s milencem. Omlouvám se, ale to už mi nepřijde jako dobrý přístup, to už mi přijde od mužského trošinku ubohé a dost zneužitelné k jejímu prospěchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.8.14 09:50

Jinak samozřejmě přeji at se to vyřeší ku spokojenosti obou, ale zároven mám dojem, že tohle není uplně ta nejlepší cesta… :kytka: Určitě je super, že to bereš tak s nadhledem, ale pozor, at ze sebe akorát neuděláš blbce, jak řiká Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
19.8.14 09:55
@káťa píše:
@sign45
Na rovinu, probírat s tebou to, o čem oni dva se baví, mi přijde trošku úchylné a nevhodné. Měl by ses trošku zachovat jako chlap. Bouchnout do stolu, říct jí, ...................

Možná máš pravdu, já to teť cítím jinak a nejsem schopen nestranně posoudit, zda je to dobře nebo špatně. Chci se ještě poradit s nějakým odborníkem. Já si nejsem úplně jistý, jestli bych si takovým řešením pomohl nebo uškodil. Netvrdím, že bych rozchod nepřežil, že bych zůstal sám, že bych skákal pod vlak. Jenom mi připadá škoda po 25-ti letech něco kvůli ukvapenosti zahodit. Samozřejmě i moje tolerance má své meze. Dneska je to 14 dní od odhalení (tušil jsem to daleko dřív, ale nechtěl si to připustit) a myslím si, že ještě není čas na radilální řešení. Ale i to je jedna z možností, kterou nevylučuji, tedy dupnout si a trvat na svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
19.8.14 10:04
@0Minnie0 píše:
Přesně…Přišlo mi to trochu moc už na začátku diskuse, kdy pán psal, jak moc je to celé jeho vina a jak si za to vlastně může sám… :nevim: Ale tohle už mi přijde jako vrchol - řešit s ní co ona řeší s milencem. Omlouvám se, ale to už mi nepřijde jako dobrý přístup, to už mi přijde od mužského trošinku ubohé a dost zneužitelné k jejímu prospěchu..

Já nepsal, že je to celé moje vina, nicméně přiznávám podíl na selhávání vztahu a nevěru chápu jako jeden z důsledků, zároveň mi je jasné, že je to z její strany jednoznačně nejhorší řešení. Zároveň se snažím pochopit, a možná je to špatně, nevím, že i ona si vytvořila nějaké city a je třeba aby odezněly. Otázka je, jestli vůbec ona a on chtějí, aby odezněly, jestli ze mě nedělají jenom vola. Já mám nyní pocit, že se situace řeší, a že bych měl dát ještě třeba do konce měsíce prostor, k ujasnění situace a pak teprve případně přistoupit k radikálnějšímu řešení. Určité indície k obavám samozřejmě jsou, myslím tím její reakce na některé moje požadavky. Ale jak říkám, cítím to tak, že bych tomu dal ještě chvíli. Svět se mi zbořil před 14-ti dny, případný rozchod už by třeba nebyl tak krutý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
19.8.14 10:07
@káťa píše:
@sign45

tak to je smutný, když přísahá a slibuje a stejně to nemyslí vážně, koukám, že to už dávno není jen specialita mužů… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.8.14 10:12
@sign45 píše:
Já nepsal, že je to celé moje vina, nicméně přiznávám podíl na selhávání vztahu a nevěru chápu jako jeden z důsledků, zároveň mi je jasné, že je to z její strany jednoznačně nejhorší řešení. Zároveň se snažím pochopit, a možná je to špatně, nevím, že i ona si vytvořila nějaké city a je třeba aby odezněly. Otázka je, jestli vůbec ona a on chtějí, aby odezněly, jestli ze mě nedělají jenom vola. Já mám nyní pocit, že se situace řeší, a že bych měl dát ještě třeba do konce měsíce prostor, k ujasnění situace a pak teprve případně přistoupit k radikálnějšímu řešení. Určité indície k obavám samozřejmě jsou, myslím tím její reakce na některé moje požadavky. Ale jak říkám, cítím to tak, že bych tomu dal ještě chvíli. Svět se mi zbořil před 14-ti dny, případný rozchod už by třeba nebyl tak krutý.

Určitě dělej tak, jak to sám cítíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
19.8.14 10:17

Já teda nevím…ale mě muž taky řekl o čem se bavil s milenkou, nebo jak to proběhl, když to s ní ukončil, ale u nás to byla záležitost dvou dní, kdy to ukončil…

a když se pak ještě snažila a chodila k nim do práce, nebo mu psala, vždycky mi to sám řekl…

řekla bych, že to souvisí s novou otevřeností ve vztahu, kde se provalí nevěra, tak se ten nevěrný snaží - třeba pro mě je lež ve vztahu mantinel, už nikdy nechci aby mi manžel lhal, jakkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí