Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
@sign45
Na rovinu, probírat s tebou to, o čem oni dva se baví, mi přijde trošku úchylné a nevhodné. Měl by ses trošku zachovat jako chlap. Bouchnout do stolu, říct jí, že pokud jí srdce táhne ke kolegovi, ať jde a pokud ne, ať zůstane doma, ale o něm už nechceš slyšet ani slovo a pokud chce být s tebou, tak půjde on nebo ona pracovat jinam (jak říkám, kdyby byla neurochirurg na nějaké klinice či výzkumná pracovnice, neřekla bych ani popel, ale bufet či jídelna???) Řekla bych jí v klidu, ale jasně, že jsem ochotná jí odpustit a snažit se na vztahu pracovat i z mé strany, ale pokud to nedopadne, žíly mi to trhat nebude a ona rozhodně není jediná ženská na světě.
Takovéhle chození kolem ní v rukavičkách a rozebírání jejích niterních pocitů je podle mého více na škodu, než k užitku. Protože tebe cítí, že má jistého a pokud bude kolega dobrý taktik, tak budeš mít parohy, že s nimi neprojdeš dveřmi.
Zrovna teď řeším podobné dilema se zamilovanou vdanou kamarádkou - a věř, že ačkoli je to jinak moc hodná a slušná holka, přes všechny sliby a přísahy manželovi jí zajímá jen kdy uvidí milence, co jí řekl, jak to myslel atd. Ví, že nedělá dobře, že je svině, ale nemůže si pomoct. A zatímco manžel rozebírá do mrtě její vnitřní pocity a touhy, ona má jediné myšlenky na milence.
nechtěl jsem být až tak upřímnej, ale vzalas to za mě ![]()
@chebskamaminka píše:
Já teda nevím…ale mě muž taky řekl o čem se bavil s milenkou, nebo jak to proběhl, když to s ní ukončil, ale u nás to byla záležitost dvou dní, kdy to ukončil…a když se pak ještě snažila a chodila k nim do práce, nebo mu psala, vždycky mi to sám řekl…
řekla bych, že to souvisí s novou otevřeností ve vztahu, kde se provalí nevěra, tak se ten nevěrný snaží - třeba pro mě je lež ve vztahu mantinel, už nikdy nechci aby mi manžel lhal, jakkoliv
To samozřejmě ano, ale aby mi přítel vykládal, jak je jeho milenka někdy sama a někdy že jí zahybá přítel, to fakt slyšet nepotřebuji a byla bych dost vzteklá a vůbec by mne to nezajímalo ![]()
@chebskamaminka píše:
Já teda nevím…ale mě muž taky řekl o čem se bavil s milenkou, nebo jak to proběhl, když to s ní ukončil, ale u nás to byla záležitost dvou dní, kdy to ukončil…a když se pak ještě snažila a chodila k nim do práce, nebo mu psala, vždycky mi to sám řekl…
řekla bych, že to souvisí s novou otevřeností ve vztahu, kde se provalí nevěra, tak se ten nevěrný snaží - třeba pro mě je lež ve vztahu mantinel, už nikdy nechci aby mi manžel lhal, jakkoliv
Jo, asi nějak tak se to snažím cítit. Myslím si že nejde jenom diktovat, že je třeba tu zničenou důvěru postupně vybudovat a vím, že to je běh na dlouhou trať. Ono něco jiného je odpustit a pokračovat ve vztahu a něco úplně jiného je, že si žena musí na základě milionu drobností, upřímností, nelhaní atd. zase u mě vybudovat důvěru. Smutné na celém procesu je, že už to nikdy nebude ta bezmezná 100% důvěra, vždycky už tam bude ono „co kdyby“.
@sign45 píše:
Jo, asi nějak tak se to snažím cítit. Myslím si že nejde jenom diktovat, že je třeba tu zničenou důvěru postupně vybudovat a vím, že to je běh na dlouhou trať. Ono něco jiného je odpustit a pokračovat ve vztahu a něco úplně jiného je, že si žena musí na základě milionu drobností, upřímností, nelhaní atd. zase u mě vybudovat důvěru. Smutné na celém procesu je, že už to nikdy nebude ta bezmezná 100% důvěra, vždycky už tam bude ono „co kdyby“.
Jenomže ty nevidíš tu skutečnost, že zamilovaný člověk ti odpřísahá a odslibuje všechno na světě, jen aby tě uchlácholil a měl klid na prožívání své lásky. tak to bohužel je, a věř, že to jsou praktiky i jinak naprosto upřímných a rovných lidí. takže já bych úplně odhlédla od toho, co slibuje a povídá, ale dívala bych se hlavně na činy. Tedy pokud už takto rozjetou dlouhodobou citovou nevěru odpúouštět, tak se vztyčenou hlavou a za předpokladu, že nebude s objektem zájmu v žádném kontaktu (jak si to oni dva zařídí, tj.kdo z nich odejde, je na nich) a neuslyšíš o něm, ani o jejích nářcích ani slovo.
Protože takhle ti jenom nableje milióny nesmyslů, aby měla klid, a každý den v práci bude živit svojí „osudovou“ lásku.
@káťa píše:
Jenomže ty nevidíš tu skutečnost, že zamilovaný člověk ti odpřísahá a odslibuje všechno na světě, jen aby tě uchlácholil a měl klid na prožívání své lásky. tak to bohužel je, a věř, že to jsou praktiky i jinak naprosto upřímných a rovných lidí. takže já bych úplně odhlédla od toho, co slibuje a povídá, ale dívala bych se hlavně na činy. Tedy pokud už takto rozjetou dlouhodobou citovou nevěru odpúouštět, tak se vztyčenou hlavou a za předpokladu, že nebude s objektem zájmu v žádném kontaktu (jak si to oni dva zařídí, tj.kdo z nich odejde, je na nich) a neuslyšíš o něm, ani o jejích nářcích ani slovo.
Protože takhle ti jenom nableje milióny nesmyslů, aby měla klid, a každý den v práci bude živit svojí „osudovou“ lásku.
Jo, i to je samozřejmě pravděpodobná varianta. Jak říkám, chci se poradit s odborníkem, do té doby nechci tlačit na pilu. Pokud je to tak a ona stojí o pokračující vztah, pak není co řešit a je lepší to co nejrychleji ukončit. Ale k takovému rozhodnutí potřebuji důkaz.
Důkaz mít nikdy nebudeš, neb oni by si dali setsakra pozor a věrnost se dokázat nedá.
Mně by prozatím jako důkaz toho, že to ś tím ukončením mileneckého vztahu myslí vážně bylo to, že by přestala pracovat na pracovišti, kde se spolu setkávají. Její práce není nic, co by nemohla najít jinde a ten příjem z bufetu asi taky nebude nic existenčního. A nějaké, že je citlivka a těžko snáší změnu zaměstnání, na to jí dlabe bílý tesák, zase takovou chudinku bych z ní nedělala.
@sign45 píše:
Jo, i to je samozřejmě pravděpodobná varianta. Jak říkám, chci se poradit s odborníkem, do té doby nechci tlačit na pilu. Pokud je to tak a ona stojí o pokračující vztah, pak není co řešit a je lepší to co nejrychleji ukončit. Ale k takovému rozhodnutí potřebuji důkaz.
nechci do toho rejpat, ale nestojí ona o pokračující vztah i proto, že asi se zaměstnáním v bufetu nebude moc ekonomicky soběstačná a za závětřím tvého příjmu se láskuje o něco snadněji, bez břemene exekucí na krku, no nedejbože, aby chudák milenec neměl dluhy a ona mu nechtěla pomoct pomocí půjček, který vezme bez tvýho vědomí
@káťa píše:
Důkaz mít nikdy nebudeš, neb oni by si dali setsakra pozor a věrnost se dokázat nedá.
Mně by prozatím jako důkaz toho, že to ś tím ukončením mileneckého vztahu myslí vážně bylo to, že by přestala pracovat na pracovišti, kde se spolu setkávají. Její práce není nic, co by nemohla najít jinde a ten příjem z bufetu asi taky nebude nic existenčního. A nějaké, že je citlivka a těžko snáší změnu zaměstnání, na to jí dlabe bílý tesák, zase takovou chudinku bych z ní nedělala.
Moc děkuji za rady, Vaše názory mi připadají až dost tvrdé, asi pro ně máte důvod. Na druhou stranu si myslím, že žena je v jádru hodná holka, i když, beru to jako selhání, selhat může každý člověk. Samozřejmě bych byl raději, kdyby se on odstěhoval do třeba do Košic. Ta možnost změny zaměstnání je otevřena a žena o tom ví. jinak jsem se zde dozvěděl i názory, které jsem možná slyšet nechtěl, myslím si, že ovlivňují moje rozhadování směrem, kterým nechci, a tak jsem se rozhodl se trochu odmlčet. Ale určitě se ozvu později, zda jsem pokročil, nepo podal žádost o rozvod. Každopádně budu všechny signály bedlivě sledovat. Zatím děkuji všem.
@0Minnie0 jo ták, no záleží jestli se o tom nějak byví víc, nebo jestli je to informace, která jedno prolétla jejich hovorem, taky jsem nepotřebovala vedět, jak se cití exmilenky partner
jen mi to nepřijde zase až tak divné, protože ty otevřené rozhovory znám…
@chebskamaminka píše:
@0Minnie0 jo ták, no záleží jestli se o tom nějak byví víc, nebo jestli je to informace, která jedno prolétla jejich hovorem, taky jsem nepotřebovala vedět, jak se cití exmilenky partnerjen mi to nepřijde zase až tak divné, protože ty otevřené rozhovory znám…
Jako jasně, určitě - otevřeně o všem. Ale co jsem pochopila od Signa, tak manželka popisovala i city milence atd. a s tím bych teda vyrazila dveře ![]()
Každopádně ať to dopadne dobře, @sign45 ![]()
@sign45 určitě nejde jen diktovat, je třeba si ujasnit co chcete, oba si stanovit svoje pravidla, snažit se najít ty chyby, to jste víceméně udělali, tu jistotu nebudem mít nikdy, jestli můj muž nemluví s exmilenkou, nebo tvá žena v tom nepokračuje - člověk tou druhou šancí co dá, musí dofat, že se to změní a pokud ne, jednat dle toho, můj muž mi mockrát říkal, jak byl hloupý, jak lituje, že by o mě a malého nechtěl nikdy přijít, že mu to celé za to vlastně ani nestálo, že mě miluje - nedávno mi to říkal i náš kamarád, že si myslí, že se tak spálil, že by to už nikdy neudělala, ale stejně - ta 100% důvěra už tak není a nikdy nebude, takže moc nečekej, že bys dostal důkaz, může se stát, že přiště náš partner tu nevěru jen lépe bude skrývat… kolik z nás dá tu ruku opravdu do ohně… ![]()
@0Minnie0 to víšto jsou ženské, hele mě toho moc muž ani popisovat nemusel, protože madam byla průhledná až to bolelo, každý krok se dal předvídat - jsem mockrát muži řekla, že to určitě udělala tak a tak, nebo, že to řekla tak a tak a on se divil jak to vím, když mi to neřekl…
![]()
@chebskamaminka píše:
@0Minnie0 to víšto jsou ženské, hele mě toho moc muž ani popisovat nemusel, protože madam byla průhledná až to bolelo, každý krok se dal předvídat - jsem mockrát muži řekla, že to určitě udělala tak a tak, nebo, že to řekla tak a tak a on se divil jak to vím, když mi to neřekl…![]()
![]()
@0Minnie0 no jo, ale zase byla holka vynalézavá, že jsem říkala muži, že se divím, že nestál mezi dveřma po měsíci s kufrem… no jo, co na to říct - byl hloupej a moc toho zkazil