Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo on se panáčkovi nepostavil?? Tak takovou pohádku by mohl vyprávět třeba tetě Blaženě,
Založil si profil, aby si s někým pokecal o svých problémech s tebou:
1. proč si profil zakládal na seznamce a ne třeba na e-miminu, když chtěl jen „pokecat“?
2. proč byl profil falešný, když si chtěl jen popovídat o svých problémech?
3. proč se nezmínil o tobě a dítěti, když si chtěl s někým popovídat o tobě a dítěti?
4. proč navštěvuje cizí ženu v jejím bytě, když si chtěl pouze popovídat o svých problémech se ženou a svým dítětem?
5. proč manžel jezdil za slečnou opakovaně? Aby jí pomohl od depresí?
Manželovi se ani nepostavil:
1. manžel si založil profil na seznamce, protože mu nestojí pin*our?
2. manžel je několik týdnů/měsíců na suchu a vidí mladou, neokoukanou a nestojí mu?
Takže si to shrňme:
Manžel vynaložil nemalé úsilí na to, aby si založil falešný profil, zcela si pořešil logistiku doma, aby nebylo nic poznat. Když uspěl a poznal slečnu, sdělil jí falešné jméno a zřejmě i falešné údaje o sobě, když daná netušila, že je ženat a má dítě a druhé na cestě. Největší chudák v tomhle příběhu je ta slečna, která byla obelhána a zřejmě to na ní bude mít dalekosáhlé dopady a jediné co tvůj chlap dokáže je vymýšlet si bohapusté lži o tom jak mu něco nestálo, aby pak rychle dodal, že POKAŽDÉ ho svedla ona a kdesi cosi a ty mu to baštíš i s navijákem. Podvedl jí i tebe a ještě tak ohavnou lží, že si vymyslel falešné jméno, aby ho ona nemohla najít. Co kdyby jí udělal dítě? Tak jí prostě nechá na holičkách a odstřihne se, aby si mladá holka na antidepresivech s dítětem poradila sama?
O nevěře si každý může myslet své, ale toho je teda ultimátní level a ty ho ještě obhajuješ. Vsaď se, že tohle nebylo poprvé a rozhodně ne naposledy. Nalož s touto informací jak sama uznáš za vhodné.
@hopsalka píše: Více
Vidím to stejně. Teď by mě zajímala reakce jeho ega na tento komentář. Pokud je schopen sebereflexe, tak by mu tento komentář mohl hodně dát. Možná bude schopen do budoucna na sobě pracovat a řešit problémy jinak než jinými ženami.
@LukeR1 píše: Více
Kdyby sem napsal on, byl by to úplně jiný příběh.
S určitě b připomněl co všechno zakladatelka úmyslně nebo neúmyslně opomněla ![]()
Promiň, ale základ pro to, aby se dalo přenést přes vážný problém je ten, aby si dotyčný skutečně uměl přiznat svou chybu a uvědomil si, co bylo špatně.
Místo komunikace, když máte krizi si vytvoří fiktivní profil, iniciuje komunikaci s dotyčnou, rok lže vám oběma, vymlouvá se jak, malý kluk - to ona mě svedla, to ona mě citově vydírala. Jako vážně?
Jak chceš zůstat s člověkem, který není schopný převzít zodpovědnost za své činy?
Takhle se dospělý člověk nechová.
Není to jednorázový úlet v opilosti. Rok měl paralelní vztah. Uvědomuješ si to vůbec?
Pokud chtěl řešit krizi, mohl si promluvit s kamarády, obrátit se na paroveho terapeuta, ale najít si utěšovatelku na kterou se může vymluvit je jednodušší.
Chceš to vidět pozitivně a omlouvat ho, ale jak můžeš vědět, že při další krizi neudělá něco podobného?
Zakladatelka se uz neozyva, kdo vi jak se ma, ani si nedokazu predstavit cim si ted prochazi, chjo
Myslím, že tahle její obhajoba nevěrníka je celá jen o tom, že zakladatelka je prostě v náročném období (malé dítě a těhotenství) a potřebuje si sama před sebou obhájit, proč s tímhle idiotem zůstává. Musí to pro ní být šílený šok, když máš pocit, že máš super chlapa a pak se ti to sesype, jak domeček z karet. Nehledě na to, že ji má asi dost zmanipulovanou, takže bych si klidně tipla, že to nebude první nevěra. Je to hnus, ve finále je mi líto i milenky, pokud opravdu lhal i jí. Já bych s ním nedokázala bejt v jednom obydlí ani minutu, paradoxně asi nejvíc proto, že se k tomu ani nepostaví jako chlap a vykládá nesmysly o tom, jak ho chudák holka prakticky znasilnila
Já přidám svůj příběh. Protože se do tebe zase pustili všechny,,moudroprdky,, co je jich tu spoustu, mají názor na všechno a hlavně na věci, co nikdy nezažili ![]()
Manžel mě podvedl, je to už 5 let. Tehdy jsme měli malé děti. Bylo to buď a nebo. Začátek byl těžký, první měsíce byli jako na houpačce, jeden den jsem na něj rvala, brečela, vyhazovala ho. Druhý den jsem chápala proč to udělal. A tak se to střídalo. Jak se říká, čas všechno otupí. Čím dál od doby, co jsem se o nevěře dozvěděla, tím míň mě to trápilo. Nezapomnela jsem, to se nedá. Ale dalo se na to nemyslet. Ale co je hlavni, on se snažil tak, že si,,odpuštění,, vybojoval. Nevěra byla ukončena už před zjištěním a když mi řekl, kdy to bylo a zpětné jsme se k tomu daru vrátili, opravdu jsem zjistila, že ve chvíli, kdy nevěru ukončil, náš vztah nabral úplně jiný směr. Že se na chtěl snažit sám od sebe. A snažil se dál po zjištění, že nevěra proběhla. Těch 5 let od té doby, je těch nejlepších 5 let z celého našeho 15ti letého vztahu. Je to blbé, ale opravdu patříme do škatulky, kdy musíme říct, že jsme potřebovali nevěru, abychom zjistili jak moc jsme si navzájem předtím ublizovali a hlavně jak moc se milujeme.
Moudroprdky ti tady napsaly taková ta známá hesla,,podvedl jednou, podvede znovu,, nebo,,když tě dokázal podvést, tak tě nemiluje,,. Není to pravda. Nemusí. Záleží na vás. Na vašem vztahu. A hlavně pokud, ti on dokáže, že to myslí vážně a nebudou to jen pláne řeči, dá se zachránit všechno. Teď musím říct, že v širokém okolí jsme to my, kdo máme skvělý partnerský vztah, i přes nevěru. Spousta páru kolem nás, jsou tam kde jsme byli my před nevěrou, nedokážou spolu komunikovat, čas tráví spíš zvlášť než společně, jen se hádají atd. asi nikdy nevěru nezažijou (možná zažili, ale ani to neví), ale budou žít v nefunkčním vztahu, kdy se rozvedou za pár let, protože spolu nevydrží sedět ani u jednoho stolu. Co týden poslouchám od kamarádek jak je ten jejich chlap na mě hnusnej, nebo že je celý dny v práci, netráví s nimi čas, nikam nechodí, raději jdou s kamarády, nebo pořád dělají na autě a že s nimi nejsou, neobejmou, nepolíbí, o děti se nezajímají… Asi jsem raději za nevěru a uvědomění si co jsme málem ztratili a že teď konečně žijeme.
Nevěra není konec
fandím vám.
@ffugaska víte vůbec co s chlapem dělají výčitky, svědomí a další faktory? Proč by to bylo nereálné? Staci, abych se blbě vyspal a chlapec nestojí jak byl měl. Pokud to celé bylo tak jak to paní píše, vubec se nedivím, že pán nefungoval jak měl. Přes výčitky z nevěry, ikdyz ten sex asi chtěl, se chlapec dole nepostavil. To je tak, když soudí ženská. ![]()
@Anonymní píše: Více
Přesně, záleží to jen na těch dvou. A na tom, jestli ten podvedený má vůbec snahu něco zachraňovat. Protože třeba u mě tím končí veškerá důvěra, nastane zklamání a nechci zachraňovat vztah s někým, kdo během našeho vztahu dokáže spát s jinou a ještě si zakládat seznamku, falešné jméno atd, to je jasné, že pokud by slečna nenakráčela k nim, tak by to pokračovalo. Za to mi nestojí žádný chlap, lži nenávidím.
@Anonymní píše: Více
tahal se s ní rok a najednou prozřel, jo? lže a vymýšlí si, že se mu chudáčkovi ani nepostavil, tak určitě…prase nevěrný to je…ale když takový chlap za to někomu stojí, je to jeho volba..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat