Nevěra je prý normální

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
17.8.21 22:43

@Montauk_INTJ uplne zbytocne hladate medzi riadkami to, co tam vobec nie je. Citate s porozumenim? Hned za tym, co som napisala, ze ak mi ten partner prestane nejakym sposobom vyhovovat, tak je normalne ten vzniknuty problem v tom vztahu riesit a vydiskutovat. Ak to vsak nejde (ano, aj to sa stava) tak je stale lepsie, ked sa ti dvaja ludia rozidu a kazdy si pojde vlastnou cestou, nez aby sa mali podvadzat a ublizovat si. Co je na tom neloajalne?

Příspěvek upraven 17.08.21 v 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.21 22:45
@Eleanora.el píše:
Proč by měla sama sebe znasilnovat? Ona snad chce být verna, tak vyuzije své kognitivni schopnosti a neudělá to, ne?

Každej chlap vyloženě touží po tom, aby jeho manželka sexuálně potřebovala a cítila A, ale svými činy uskutečnila B. Fakt prima nápad, že A neudělá! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.21 22:54
@klokanncek píše:
@Montauk_INTJ uplne zbytocne hladate medzi riadkami to, co tam vobec nie je. Citate s porozumenim? Hned za tym, co som napisala, ze ak mi ten partner prestane nejakym sposobom vyhovovat, tak je normalne ten vzniknuty problem v tom vztahu riesit a vydiskutovat. Ak to vsak nejde (ano, aj to sa stava) tak je stale lepsie, ked sa ti dvaja ludia rozidu a kazdy si pojde vlastnou cestou, nez aby sa mali podvadzat a ublizovat si. Co je na tom neloajalne?Příspěvek upraven 17.08.21 v 22:46

To ať si se svým svědomím vyříká každý za sebe? :mrgreen:

Když dva dělají totéž, není to totéž.

Pokud je vojín loajální osvobozenecké armádě bojující proti fašismu, vyskytne se problém, vojínovi přestane situace na bojišti vyhovovat, tak loajalita může znamenat, že i přes to aktuální nepohodlí z armády nezběhne, zůstane loajální, zůstane věrný.

Pokud je vojín Švejk nebo kolaborat, také umí být „loajální“. Ty jeho úvahy o „loajalitě“ a věrnosti jsou obvykle podmíněny slovy jako „dokud mi situace bude vyhovovat“. :mrgreen: Umí být perfektně loajální každou hodinu k někomu jinému. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.21 23:04

@Montauk_INTJ porovnavat intimny vztah dvoch ludi so vztahom vojína voci oslobodzujucej armade v boji proti fasizmu mi pride dost zcestne. :-) Pardon, ste len obycajny rypal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.8.21 23:04
@Montauk_INTJ píše:
Každej chlap vyloženě touží po tom, aby jeho manželka sexuálně potřebovala a cítila A, ale svými činy uskutečnila B. Fakt prima nápad, že A neudělá! ;) :mrgreen:

Ona může sexuálně potřebovat A i B, ale emocionálně jen B, tak jaký je problém v tom vybrat si jen B?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.21 23:08
@Eleanora.el píše:
Ona může sexuálně potřebovat A i B, ale emocionálně jen B, tak jaký je problém v tom vybrat si jen B?

Potřebuje A i B, ale dělá jen B. :D No nádhera! ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.8.21 23:13

@Montauk_INTJ v překladu ji přitahují dva muži, ale chce být věrná, takže je jen s jedním. Ty asi podle všeho vyznávás nějakou polyamorii, tam věrnost potřeba není, tak proč to tu řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.21 23:19
@Eleanora.el píše:
@Montauk_INTJ v překladu ji přitahují dva muži, ale chce být věrná, takže je jen s jedním. Ty asi podle všeho vyznávás nějakou polyamorii, tam věrnost potřeba není, tak proč to tu řešíš.

Vždyť nic neřešme. Ne? :mrgreen:

Mě prostě rozesměje, když někdo „věčné šukání se vším co se hýbe“ řeší tím, že „se umí ovládat“, a pak tohle pojetí pojmenuje jako „věrnost“. :lol: Prostě značka ideál! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.8.21 23:28
@Montauk_INTJ píše:
Vždyť nic neřešme. Ne? :mrgreen:Mě prostě rozesměje, když někdo „věčné šukání se vším co se hýbe“ řeší tím, že „se umí ovládat“, a pak tohle pojetí pojmenuje jako „věrnost“. :lol: Prostě značka ideál! :mrgreen:

Je to jen prostředek, který lidé mají k dispozici, aby mohli dělat co doopravdy chtějí, ne to co chtějí pouze jejich pudy. A je to fakt značka ideal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14537
17.8.21 23:29
@klokanncek píše:
Nemyslim si, ze je to normalne, na co su potom ti dvaja ludia vo vztahu, ak maju nutkanie si zahybat? Ak sa uz dam s niekym do vztahu, tak preto, ze toho druheho cloveka milujem, vazim si ho, chcem aby aj on voci mne pocitoval rovnake pocity a mam v plane si s nim budovat nejaku spolocnu buducnost. …

V principu máš určitě pravdu :palec:

On to každý hodnotí trochu jinak, podle toho jakou stranu hájí, nevěrníky nebo podváděné.

Jedno je ovšem jisté, nevěra chutná z obou stran úplně jinak.
A třeba ti co podvádějí a hájí tady tuto stranu barikády, jsou pak překvapeni jak to chutná, když se octnou na druhé straně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.8.21 23:30
@Eleanora.el píše:
Je to jen prostředek, který lidé mají k dispozici, aby mohli dělat co doopravdy chtějí, ne to co chtějí pouze jejich pudy. A je to fakt značka ideal ;)
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.21 23:31
@Montauk_INTJ píše:
Vždyť nic neřešme. Ne? :mrgreen:Mě prostě rozesměje, když někdo „věčné šukání se vším co se hýbe“ řeší tím, že „se umí ovládat“, a pak tohle pojetí pojmenuje jako „věrnost“. :lol: Prostě značka ideál! :mrgreen:

Jezisi, vy ste si asi nikdy nepresli dlhodobejsim vztahom, nie? Ano, kazdemu sa moze kludne stat, ze aj ked je s osobou, ktoru miluje, pritahuje ho a nechce jej byt neverny, tak stretne cloveka, ktory ho niecim pritahuje. Ale ste vo fungujucom vztahu, s osobou ku ktorej citite omnoho viac, tak viete tieto emocie ovladnut a zrovnat si v hlave svoje hodnoty. :zed: Ak mi ten vztah za nieco stoji, preco ist za niecim jednorazovym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.21 23:39
@klokanncek píše:
Jezisi, vy ste si asi nikdy nepresli dlhodobejsim vztahom, nie? Ano, kazdemu sa moze kludne stat, ze aj ked je s osobou, ktoru miluje, pritahuje ho a nechce jej byt neverny, tak stretne cloveka, ktory ho niecim pritahuje. Ale ste vo fungujucom vztahu, s osobou ku ktorej citite omnoho viac, tak viete tieto emocie ovladnut a zrovnat si v hlave svoje hodnoty. :zed: Ak mi ten vztah za nieco stoji, preco ist za niecim jednorazovym?

On to zrejme mysli tak, ze skutecne verny clovek tu potrebu byt s nekym jinym vubec nema.

Jenze misto aby to normalne napsal, tak tady zesmesnuje, rejpe a vysmiva se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29

@Josef_t ano, je to asi individualne a viem, ze su ludia, ktori podvadzaju a pride im to v poriadku, ako uz zminovany svagor autorky prispevku. Ja len zdielam svoj subjektivny nazor na tuto temu - prislo mi, ze sa v nom s autorkou stotoznujem, tak som mala iba potrebu ju naviest k tomu, aby nedala na jeho kecy, pokial jej nepride normalne vo vztahu tolerovat neveru. Ale budis, sto ludi, sto chuti, aj tak sa kazdy zachova tak, ako uzna za vhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
@klokanncek píše:

No, nebo ta celistvost a zralost obou jedinců může být někde úplně jinde. Ta úcta a sebeúcta může být ve vztahu jedinečná. Pak se přestává dít ono zmiňované „něčím přitahování“. Resp. to „něčím přitahování“ existuje asi jako existuje kapka vody v oceánu. Prakticky vlastně neexistuje vůbec, nelze to ani postřehnout.

Ale netvrdím, že takovou věrnost žije každý člověk. Kdepak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí