Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Montauk_INTJ pokud by někdo byl opravdu tak celistvý a plný úcty, tak komunikuje úplně jinak než vy.
@Montauk_INTJ píše:
No, nebo ta celistvost a zralost obou jedinců může být někde úplně jinde. Ta úcta a sebeúcta může být ve vztahu jedinečná. Pak se přestává dít ono zmiňované „něčím přitahování“. Resp. to „něčím přitahování“ existuje asi jako existuje kapka vody v oceánu. Prakticky vlastně neexistuje vůbec, nelze to ani postřehnout.Ale netvrdím, že takovou věrnost žije každý člověk. Kdepak.
to je urcite k zamysleni ![]()
@klokanncek píše:
@Josef_t ano, je to asi individualne a viem, ze su ludia, ktori podvadzaju a pride im to v poriadku, ako uz zminovany svagor autorky prispevku. Ja len zdielam svoj subjektivny nazor na tuto temu - prislo mi, ze sa v nom s autorkou stotoznujem, tak som mala iba potrebu ju naviest k tomu, aby nedala na jeho kecy, pokial jej nepride normalne vo vztahu tolerovat neveru. Ale budis, sto ludi, sto chuti, aj tak sa kazdy zachova tak, ako uzna za vhodne.
Ano, jsme za jedno. ![]()
Jen jsem chtěl říct, že ten švagr by se na nevěru v roli podvedeného díval jinak a tolerance by se rychle vytratila…
@Montauk_INTJ píše:
Hi hi hi!
Mít doma manželku, pro kterou pojem „věrnost“ znamená, že se umí „ovládat“, takže sama sebe znásilní, sama sebe ovládne, aby nedělala to, co v té chvíli dělat chce?Tak to je sen tohle mít doma!
Pojďme tomu říkat „věrnost“!
Promiň, já se ´´ovládat´´ nemusím… Já když miluju po jiných nekoukám… ale od spousty mužů už jsem slyšela, že rozdělují automaticky v prvních sekunkách holky na ukatelná a neukatelná… Jasně že bych byla šťastná, kdyby to chlapy měli stejně, nebo aspoň ten můj…
@Eimy90 píše:
Promiň, já se ´´ovládat´´ nemusím… Já když miluju po jiných nekoukám… ale od spousty mužů už jsem slyšela, že rozdělují automaticky v prvních sekunkách holky na .ukatelná a ne.ukatelná… Jasně že bych byla šťastná, kdyby to chlapy měli stejně, nebo aspoň ten můj…
Já si myslím, že po jiných nekoukat (být slepá) je mnohem větší problém, než koukat (vidět) a plácat srandičky jakože šu. atelná / nešu. atelná.
Mluvím o příštím levelu: koukat (nebýt slepí) a souběžně s tím koukáním prožívat hlubokou vzájemnou úctu. Asi tahle:
3 levely pojetí věrnosti: (co cítíme, jak situace vyhodnocujeme, co děláme)
1. level: Nekoukáme. Ale umíme žárlit. Koukat či šu. at je „špatně“.
2. level: Koukáme. Nežárlíme, šu. káme. Ale zatím chybí úcta.
3. level: Umíme rozpoznat vzájemnost, do které už jsme vstoupili. Oceňujeme úctu. Šu. kat je „dobře“, ale i přesto či právě proto jsme si věrní. Koukání ani omylem nevzbuzuje touhy silnější, než jak silná je vlastní sebeúcta. „Ovládat se?“ Neovládáme sami sebe, protože ani není co ovládat, neexistuje důvod k „ovládání“ sebe.
@Montauk_INTJ píše:
Já si myslím, že po jiných nekoukat (být slepá) je mnohem větší problém, než koukat (vidět) a plácat srandičky jakože šu. atelná / nešu. atelná.Mluvím o příštím levelu: koukat (nebýt slepí) a souběžně s tím koukáním prožívat hlubokou vzájemnou úctu. Asi tahle:
3 levely pojetí věrnosti: (co cítíme, jak situace vyhodnocujeme, co děláme)
1. level: Nekoukáme. Ale umíme žárlit. Koukat či šu. at je „špatně“.
2. level: Koukáme. Nežárlíme, šu. káme. Ale zatím chybí úcta.
3. level: Umíme rozpoznat vzájemnost, do které už jsme vstoupili. Oceňujeme úctu. Šu. kat je „dobře“, ale i přesto či právě proto jsme si věrní. Koukání ani omylem nevzbuzuje touhy silnější, než jak silná je vlastní sebeúcta. „Ovládat se?“ Neovládáme sami sebe, protože ani není co ovládat, neexistuje důvod k „ovládání“ sebe.
Tahle diskuze není ani o mě ani o tobě
… nechápeme se a asi aby jsme se pochopili tak by jsme tady popsali 10 stran…
Nemyslím že nekukám jako vůbec, ale nekokouká po klukách jako po potencionálním sexu, ani na to nemyslím… Všechny beru první jako známý - přátele a pak z toho může potencionálně vzniknout něco víc… ( když jsem tedy sama)
Pokud švagr není terapeut s 20 letou praxí, tak nemá smysl jeho výroky vůbec komentovat (a samozřejmě, že jsou to pitomosti, co říká). A je taky možná na zvážení, proč se s někým takovým o vztazích vůbec bavit.
Praxe je taková, že nevěra normální není, obvykle ukazuje na nějaký neřešený problém. Na druhou stranu, pokud se to stane, s odbornou pomocí to vztah může přežít.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, předem můžu s klidným svědomím říct, že jsem svému muži nikdy nevěrná nebyla. Tuhle diskuzi zakládám po rozhovoru s mým švagrem, který tvrdí, že nevěra je prý normální a nevěrný je ve vztahu každý, a chlap co nikdy ženské nezahnul není chlap, ale podpantoflák a ženská co nebyla nevěrná tak je naivní. Jako to mě fakt dostalo, já jsem nikdy manželovi nevěrná nebyla a on mě taky ne. Přijde mi to vůči tomu druhému vyloženě nechutné a bylo by mi ze sebe samotné špatně. Co vy, byli jste někdy nevěrní, nebo jaký máte názor vy?
Chlap, který podvádí nebo lže, že je chlap?
Proč? Protože si neumí stát za svým? Nebo proto, že jedno říká, druhé dělá?
![]()
Za mě - neumět říct pravdu - špatně, neumět komunikovat - špatně, nerespektovat vlastní pocity a touhy - špatně, nesexovat podle vlastní přirozenosti - špatně. Naopak umět s manželkou mluvit o sexu je dobře, sexovat je dobře, umět si do postele vybrat společnou milenku, která rajcuje manželku i manžela, je taky dobře.
Lhaní - špatně, sex - dobře.
A o věrnosti jsem psal před chvílí…
@Montauk_INTJ píše:
Chlap, který podvádí nebo lže, že je chlap?![]()
Proč? Protože si neumí stát za svým? Nebo proto, že jedno říká, druhé dělá?
![]()
![]()
![]()
Za mě - neumět říct pravdu - špatně, neumět komunikovat - špatně, nerespektovat vlastní pocity a touhy - špatně, nesexovat podle vlastní přirozenosti - špatně. Naopak umět s manželkou mluvit o sexu je dobře, sexovat je dobře, umět si do postele vybrat společnou milenku, která rajcuje manželku i manžela, je taky dobře.
Lhaní - špatně, sex - dobře.
A o věrnosti jsem psal před chvílí…
Krásné zásady - ovšem funguje to jen do okamžiku, dokud o nic nejde.
Když už je něco v sázce (hluboké city, nějaký ten majeteček, širší rodina, kariéra, děti! ) tak přichází ten konzervativní pohled na svět sám od sebe.
@Venetia píše:
Jenze skoro kazdy partak bude chtit sex, i v tomhle veku a ti chlapi pak funguji nejak lip
Jo, řekla bych, že fungují, právě jen když funguje sex. Mně to připadá ubohé. Ale chválabohu mi to začíná být jedno
.
@Mango_Lassi píše:
A co? Klasickému chlapovi nemám příliš co nabídnout.Příspěvek upraven 08.08.21 v 20:33
Co to tady povídáš???
@Josef_t píše:
Krásné zásady - ovšem funguje to jen do okamžiku, dokud o nic nejde.
Když už je něco v sázce (hluboké city, nějaký ten majeteček, širší rodina, kariéra, děti! ) tak přichází ten konzervativní pohled na svět sám od sebe.
Jakože ve vztahu s hlubokými city a dětmi se má člověku zlomit povaha a zlomit charakter, a najednou po té lobotomii začne tvrdit:
Lhaní - dobře, sex - spatně?
![]()
Zajímavý představa o fungování lidského mozku a „hlubokých“ vztazích…
Že by?
![]()
@Cimada píše:
Co to tady povídáš???
Co má být? Zkrátka si nemyslím, že klasický chlap najde u mě to, co klasický chlap u ženy hledá, protože to nenabízím. End of story.
@Montauk_INTJ píše:
Jakože ve vztahu s hlubokými city a dětmi se má člověku zlomit povaha a zlomit charakter, a najednou po té lobotomii začne tvrdit:Lhaní - dobře, sex - spatně?
![]()
![]()
Zajímavý představa o fungování lidského mozku a „hlubokých“ vztazích…Že by?
![]()
Jsem pouhým skeptikem ![]()
Prostě tento ideální svět funguje jen v případě, že
a) se dobře daří (máš stabilní zázemí, slušný příjem…
b) tvoje největší starost je kam o víkendu vyrazit na pařbu.
Ranní věštecké kafe…
A ty usínáš v obýváku na kanapi s budíkem na půl sedmu ráno ![]()
Ta totální logotomie přijde až za měsíc, když v jeden den dostaneš padáka, přijdeš do vybíleného bytu (o vybíleném kontu ještě nevíš) kde máš jen dopis, že se jí nevěnuješ a odchází na nějaký čas i s dětmi k bohémovi. Stěhují se s ním do tvého téměř dokončeného domu.
Na závěr tě ujistí o své lásce a výhodách otevřeného vztahu ![]()