Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josefuna píše:
Ze ti neslouzi uz moc hlava.
tak to u mne nebude velký rozdíl ![]()
@Josefuna píše:
S prechodem mi mamka rikala, ze ho mela myslim v 53, uz si nepamatuji, ale pozdeji, nez je obvykle a ze proste menstruace prestala a to bylo vse. Zadne navaly horka, poceni a nepravidelnou menstruaci nemela. Kamaradky mi rikaji, ze zacaly tloustnout a ridnou svaly.
ja pozoruju prave ty navaly, jinak se nic neděje. Menstruace mi díky operaci odpadá.
A to přibíraní, ale to uz v rámci te predprechodove fáze.
Příspěvek upraven 08.08.21 v 12:38
Na toto tema ma podnikatelsky projekt Eva Holubova, soucasti ma byt i sex po menopauze.
Cetla jsem, ze nejvetsim problemem v sexu je u zen po menopauze nedostatecna lubrikace.
@Josefuna píše:
Na toto tema ma podnikatelsky projekt Eva Holubova, soucasti ma byt i sex po menopauze.
Cetla jsem, ze nejvetsim problemem v sexu je u zen po menopauze nedostatecna lubrikace.
to bude taky u každého jinak… segre je 61 a v pohodě, ještě ma milence ![]()
@Mango_Lassi píše:
Vidím to na své matce - občas zapomíná, některé věci jí hůř docházejí, obecně jí musím víc vysvětlovat jednoduché věci, je hodně konzervativní, lpí na zabehnutych rituálech, pokud ji změním na počítači ikonku, je nervózní, zmatená. Děsí mě to.
A mamka pracovala s počítačem nebo jen ‘rekreačně’? Pokud ne, to, si myslím, hraje taky roli. Pokud ano a začala se v tom směru měnit. nebylo by možná od věci upozornit jejího praktického lékaře.
@Josefuna píše:
A jak casto by teda s tema praskama chteli? Jednou tydne nebo vice? To snad nemuzes brat treba 3× tydne nebo jo?
Taky bych se divila, že by srdce ty prášky vydrželo. Ale nejsem doktor. A rozpočet by to asi taky u každého nedal ![]()
@Mango_Lassi píše: Řeknu to jak to vidím já - nechápu lidi, co berou vše, co se namane, aby jen nebyli sami. Jsem ve vztahu, protože si s někým rozumím. Dokud jsem ho nepotkala byla jsem sama, v mém případě do 29 let. Samota je fajn věc.
To já s Tebou můžu souhlasit, samozřejmě je chyba žít s někým, kdo by Tě uzurpoval a nebylo Ti s ním dobře, o tom si tady asi ani psát nemusíme.
Ale určitě sis všimla, že lidé jsou různých temperamentů. Někdo je exhibicionista, potřebuje kolem sebe pořád někoho, jiný člověk je samotář, který půl dne nepromluví. A podle toho samozřejmě hledají nebo nehledají protějšky.
Když Ti nikdo nechyběl, fajn, ale jinému člověku ten druhý chybí, i když třeba příliš neladí. Taky jsou lidé různě vychovaní, různě tolerantní. Někdo snese nátlak druhého, jiný (jiná) se vzpříčí už při požadavku partnera, aby uvařil jednou týdně oběd.
Prostě je to různé.
@Akinee píše:
Taky bych se divila, že by srdce ty prášky vydrželo. Ale nejsem doktor. A rozpočet by to asi taky u každého nedal
Nechají si je posílat z Číny, vyjde to levněji. Nevím, jak dlouho by srdce vydrželo, ale rozhodně po 50ce chlap klidně i 2× denně může. Zažila jsem
.
@Akinee píše:
Neplatí vždy.
Samozřejmě, nepíšeme tu o 100% vzorku lidí
. Jenom, že to tak chodí.
@Mango_Lassi píše:
Já ti nevím. Vidím proměny hlavně po přechodu, když vysychá zdroj estrogenu. Mění se psychika, kognitivní schopnosti taky stagnují. Toho se bojím snad nejvíc.
Nemá smysl se toho bát, je to součást života (stárnutí) a potká Tě to taky, nikdo se tomu nevyhne. Záleží pak asi na mnoha dalších faktorech.
S těmi ikonami jsem na tom zhruba stejně jako Tvoje mamča. Mně vždycky radí děti. Časem totiž hůř vidíš, máš obecně jakoby méně času na všecko, bolí páteř, klouby, takže celkově člověka ty technické věci otravují, než že by nebyl inteligentní. Já jsem říčná, když banka změní „tvář“ stránky, to mě fakt zlobí.
![]()
Příspěvek upraven 08.08.21 v 13:51
@Cimada píše:
Nechají si je posílat z Číny, vyjde to levněji. Nevím, jak dlouho by srdce vydrželo, ale rozhodně po 50ce chlap klidně i 2× denně může. Zažila jsem.
tak s tim zkusenost nemam, ze by museli brat prasky.
příteli dal někdo něco, ze po tom déle vydrží, ale nejal to asi nefungovalo ![]()
@Venetia píše:
to bude taky u každého jinak… segre je 61 a v pohodě, ještě ma milence
Slysela jsem u lekare, ze kdyz se to po menopauze netrenuje, tak se sussi pochva zmensuje a scvrkne do mensiho prumeru a kdyz to trva dele, roky, uz je to pry nevratne.
Takze neprestavat, neprestavat
.
@Lucie_Sx píše:
Slysela jsem u lekare, ze kdyz se to po menopauze netrenuje, tak se sussi pochva zmensuje a scvrkne do mensiho prumeru a kdyz to trva dele, roky, uz je to pry nevratne.
Takze neprestavat, neprestavat.
zajímavé, no ten menší průměr by mohl byt i pozitivní ![]()
@Lucie_Sx píše:
Takze neprestavat, neprestavat.
Jsou pro ženy pomocné kapsle… Gynekoložka je doporučí…
Hooolky, já už mám zkušeností
, radši bych je neměla.