Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kuff píše: Více
A jak to prozivaji děti?
I kdyz budou starsi, ale i tak.
@Sear_Me_MCMXCIII píše: Více
Vždyť už jsi tím doma jednou prošel. Fakt tě to tak sundalo i podruhé?
Co takhle se tak už konečně trochu zdravě nasr.at místo toho, abys do sebe cpal antidepresiva?!
Buď doma holce opravdu něco moc chybělo nebo je to jen obyčejná trubka, co si potřebuje kvartálně něco dokazovat. Ať tak či tak nabyla dojmu, že jinde dostane víc - tak ať jde přece. To i po té první nevěře, je pro tebe stále středobod vesmíru???
Nevěrou manželky jsem si taky prošel a moc dobře vím, co za tím je, ale jedno ti povím. Už se nikdy nedostane tak blízko, aby mi takhle ublížila a to byl můj podíl na tom všem opravdu zásadní.
Chlapi herdek, nasaďte si zpátky koule tam kam patří, místo antidepresiv se sebou začněte něco fyzicky dělat. Jakýkoliv fyzický sport nebo aktivita vás dokáže posílit daleko víc, než se doma mrskat hlavou o zeď, cpát do sebe prášky a ubíjet se tím, jaký jsem chudáček, protože mě opustila žena. Pro záchranu rodiny jste udělali vše, co bylo potřeba, dokonce víc, než by udělal kdokoliv jiný - tak to přijměte a jděte životem dál.
Ženských je na světě hromady - podívejte se tady do těch diskuzí, v čem spousta žen žije, začněte se koukat kolem sebe a některou si ulovte, pokud máte tak strašný strach ze samoty nebo já nevím z čeho. Nenechte se tím strachem ovládnout, protože se úplně zničíte!
A zbytečně!!!
Antidepresiva ti nepomůžou. Na ty se vykašli. Musíš řešit příčinu, ne až její následky. Je to prosté. Nejsi jediný na planetě komu zahla manželka. Postav se k tomu jako chlap a s čistou racionalitou. Co bylo skončilo. Pusť ji k vodě. Okamžitě začni podnikat kroky k rozvodu. Ber to jak to je, ona se nezmění. To není žádná tragédie, to se děje dnes a denně mnoha párům. Nelituj se, konej. Teď to vypadá jako nemyslitelné, ale věř, že za rok se budeš tlouct do hlavy, jak je to vůbec možné, že jsi si nechal sebevědomí tak zašlapat do bahna.
Ahoj, zajdi za nějakým kamarádem a něco podnikněte. Nejlepší způsob, jak vypnout mozek, je zaměstnat ruce a změnit prostředí.
Večery jsou nejhorší, Jestli nemůžeš usnout, netrap se tím, že budeš ležet v posteli a přemýšlet. Vstaň, pusť si do sluchátek nějaký podcast nebo mluvené slovo, ať zaměstnáš mozek jiným hlasem, a lehni si až ve chvíli, kdy se ti opravdu zavírají oči.
@Anonymní píše: Více
Zajímá mě jeden aspekt tvého příběhu. Píšeš, že jsi počkala pár let, než jsi „práskla“ dveřmi. Jak jste to měli po onu dobu s intimitou a sexem? Mě by po tvém zjištění především okamžitě partnerská intimita a erotika natrvalo zmizela. Nedokázal bych se partnerky dotknout, ani kdybych chtěl. Zároveň by mě podivné spolubydlení blokovalo v naplnění citových a sexuálních potřeb. Atmosféra v domácnosti by rychle houstla k zalknutí, nechtěl bych ani za nic přežívat v takovém prostředí, už s ohledem na děti. Chápu, že existují formy závislosti, kdy je to nejlepší ze všech mizerných variant, ale jak píšeš, byla jsi docela nezávislá…
@Sandman1 píše: Více
Taky by me zajimalo, jak se tak dát žít.
To musím šílené
@Muž 1.2 píše: Více
OK, já náhodou docela cvičím dost. Řekl bych, že teď podruhé mě to rozhodilo mnohem víc. Ale ty stavy jsou cyklické, chvíli nahoře pak zase dole. Taky mi to komplikuje to, že sem občas chodí a chová se normálně, jako by se nic nestalo, což mě vyhodí z konceptu. Já ji prostě neumím nenávidět. Je to asi jako nějaká chemická závislost, ale už jsem na odvykačce.
@Livius Titus píše: Více
Co se týče AD, věřím, že by mohly pomoct. Vždyť ty pocity jsou jen chemie v mozku, tak, proč nevyzkoušet taky nějakou chemii, která může ulevit? Tak to chci zkusit, když už jsem s tím začal? Jinak máš samozřejmě pravdu, ale jde mi primárně o to abych se zbavil psychické závislosti na ní. Jenomže po 22 letech je skoro každá vzpomínka na cokoliv spojená právě s ní. Takže je tady asi konflikt hlavy a pudových podprahových emocí, které nejsou zcela pod kontrolou vůle?
A z jakého důvodu ji tam necháš chodit? Ma tam nějaké věci? Tak ať si pro ně všechny v určitý den dojede a víckrát ji tam nechceš vidět, ne? Za detma? Jsou už velké snad, at se schází jinde.
Ty mas teď řešit rozvod, následně majetek a deti, pokud jeste nejsou úplně z hnízda a sbohem ne?
Nebo jako čekáš až ji to zase přejde, ty opět odpustíš a jedeme lasko dál? To snad ani nemůžeš na nic takového myslet!!! Jednu šanci jsi dal, finito.
Bude ti necelých 50. Vis kolik ženských kolem 35-40 žije v mrtvých vztazích a klidně do toho doma říznou, když to bude stát za to? Vis kolik ženských je doma roky bez sexu?
Na to se ale musíš sebrat, přestat se litovat a manželku odstřihnout.
Nikdo jiný to za tebe neudělá. Jak dlouho se chceš ještě nechat ponižovat? Zapomeň na ni a jdi dál!
@Muž 1.2 píše: Více
No nevím jestli jsou nutná taková silácká gesta? Byt je SJM, má tady 50% vlastnický podíl. Dále tady bydlí 2 děti, sice už plnoleté ale nechci matce svých dětí bránit je navštěvovat, to bych si poštval proti sobě ještě taky své potomky? Známý právník mě varoval před podobnými obstrukcemi, že by se to následně nemuselo vyplatit u rozvodu. Naopak mi doporučil se chovat maximálně vstřícně. Má tady spoustu věcí. Nevím jestli je nutné to ještě vyhrocovat dalšími scénami (brutální vzteklý hysterák už jsem předvedl při rozchodu, kdy jsem neudržel nervy na uzdě a ničemu to nepomohlo, jen naopak)
Co třeba odejít pryč, když tam je? Když ti to nedělá dobře, nemusíš v tom být.
@KKubula píše: Více
Ja zapomenu na realitu a zda se mi na chvilku, ze je vsechno jako driv