Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mám podobnou čerstvou zkušenost z pohledu tvé manželky. S otcem dítěte nám to už cca. 2 roky neklapalo, nechtěl se mnou spát a schválně chodil z práce pozdě. Bylo jasné, že se něco děje ale stále jsem se ten vztah snažila zachránit. Ve finále jsem se o víkendu u kamarádky zamilovala do jejího kamaráda, ta chemie fungovala maximálně a zamilování bylo oboustranné. Ale dostala jsem čas na rozmyšlenou.
Doma jsem si o všem promluvila, ex mi řekl, že už mě delší dobu nemiluje a je se mnou kvůli dítěti. Teď je to tak, že se v lednu stěhuji i s malou do baráčku k příteli, malou miluje jak vlastní a i s ex máme velmi přátelské vztahy. Takže jsme ve finále všichni štastní a i ex už má přítelkyni. Ale vím, že naše řešení je nestandardní. Je důležité, že tím malá trpí minimálně.
@zzz111 píše:
Co mě taky moc štve je její neschopnost definovat, kde je problém. Ať už jsem s ní kdykoliv mluvil, nikdy nebyla schopná říct, co jí vadilo, co bylo špatně. Pořád říkala, jak jsem skvělej chlap, že ví, jak budu skvělej táta, že se o mě může vždycky opřít a spolehnout se na mě… Pokud přišli negativa, tak pouze z minulosti, kdy jsme společně nežili (nejednalo se o nevěru ani o nic dalšího zásadního).Ano, bohužel je to hodně o těch citech. Příjde mi, že si neuvědomuje, že vztah nemůže být celý život o zamilovanosti a je potřeba ho dál budovat a stavět i na jiných hodnotách. Nevím, názor obyčejného chlapa, možná se pletu…
To co vím říkala, je takovéto to hlazení, kdy člověku nechceme ublížit, protože opravdu není špatný, ale je to forma lítosti. Ona Vás možná lituje, ale možná už nemiluje. (Zas opět jen dedukuji…Berte mne opravdu s nadhledem. Když se bych chtěla něco řešit, musela bych znát názor i druhé strany). Jakoby říkala, jsi vážně skvělej ale já chci něco jiného??
Ale určitě Vám dám za pravdu - vztah se vyvíjí a na začátku je zamilovanost, ale základy se musí postavit na něčem jiném. Vzájemná důvěra, láska..Je to o neustálé toleranci, komunikaci. Takže je škoda, že Vaše žena to teď boří. To je jako stavět dům, něco málo mne na něm nesedí, tak ho zbořím celej a stavím raději od začatku?
No snad to ten víkend něco vyřeší…
P. S.káťa v komentáři uvedla, že pokud by se rozhodla zůstat s Vámi, tak by asi musela dát výpověď - tomu dám za pravdu - nutnost zpřetrhat vazby a taky s ní souhlasím, že za blobst se platí - pokud by musela změnit zaměstnání, což taky není jen tak.
Ja vubec nechapu co resis, nemate spolu decka, manzele jste kratce. Proboha mej nejakou dustojnost, tohle chces za zivvotni partnerku, prober se.
Si myslis, ze kdyz to tedka nejak vyresite, ze se to nebude zas opakovat?? Ty myslis, ze te skutecne miluje?? ![]()
Ja jsem nekde slysel pekny rceni, ze zenska je jak opice, nepusti se vetve dokud se pevne nedrzi jine. Tady si myslim, ze to bude neco podobnyho. A jediny duvod proc je s tebou je pohodli a zatim nejistota, jak to bere ten milenec. ![]()
@JedenTypan píše:
Ja jsem nekde slysel pekny rceni, ze zenska je jak opice, nepusti se vetve dokud se pevne nedrzi jine. Tady si myslim, ze to bude neco podobnyho. A jediny duvod proc je s tebou je pohodli a zatim nejistota, jak to bere ten milenec.
Milenec jsem pochopila zenaty, takze jistota tam rozhodne neni…
@Arien píše:
Jste rozumný chlap a píšete hezky… nedáme to dohromady![]()
![]()
Děkuji za nabídku.:-) Oproti mé ženě jste, podle toho co píšete, dospělá a rozumná žena, která ví co chce. Někoho takového budu hledat. Nejprve se ale budu muset dát do kupy… než se znovu do něčeho vrhnu ![]()
@zzz111 píše:Děkuji za nabídku.:-) Oproti mé ženě jste, podle toho co píšete, dospělá a rozumná žena, která ví co chce. Někoho takového budu hledat. Nejprve se ale budu muset dát do kupy… než se znovu do něčeho vrhnu
Jejda..Tady se něco rozjíždí
![]()
Ještě jednou VŠECHNY zdravím,
nečekal jsem, že to bude mít tak rychlý spád, ale stalo se. Cestou domů jsem všechno ještě promýšlel a došel jsem k závěru, že i já mám růžové brýle, které je na čase sundat a nalít si čistého vína.
Moje žena už mě namiluje, city jsou jinde. Dokázala mě zradit a lhát mi. S takovým člověkem, ač ho mám rád, žít nechci.
Pročítal jsem hodně příběhů, kde lidi řeší podobný problém, ale mají děti. Do takové situace se nechci dostat, zvlášť, když k tomu máme takhle „našlápnuto“.
Uvědomil jsem si, že ve 26 mám ještě mnohem víc možností, než v tomhle zůstávat.
Vše jsem ženě sdělil.
Plánovaný prodloužený víkend by nic nevyřešil. Ani jeden z nás by si to neužil a pouze bysme čekali, kdy TO příjde.
Oba jsme se k tomu postavili s klidem. Žena mi bohužel potvrdila, že mě má moc ráda a chtěla by žít se mnou ale nemůže mě milovat, protože miluje někoho jiného. Tím to pro mě bylo vyřízené.
Rozcházíme se jako dva dospělí lidé a jdeme každý dál…
Moje osobní rada těm, co se dostanou do podobné situace. Pokud je to úlet, dá se odpustit a asi se s tím dá žít. Tato situace ale nemá jiné východisko. Oba jsme se snažili, nejde to. Srdíčku opravdu neporučíš ![]()
Ještě jednou všem děkuji.
Aspoň se teď můžeš odpíchnout a začít dělat něco nového, držím palce a ![]()
@zzz111 píše:
Co mě taky moc štve je její neschopnost definovat, kde je problém. Ať už jsem s ní kdykoliv mluvil, nikdy nebyla schopná říct, co jí vadilo, co bylo špatně. Pořád říkala, jak jsem skvělej chlap, že ví, jak budu skvělej táta, že se o mě může vždycky opřít a spolehnout se na mě… Pokud přišli negativa, tak pouze z minulosti, kdy jsme společně nežili (nejednalo se o nevěru ani o nic dalšího zásadního).Ano, bohužel je to hodně o těch citech. Příjde mi, že si neuvědomuje, že vztah nemůže být celý život o zamilovanosti a je potřeba ho dál budovat a stavět i na jiných hodnotách. Nevím, názor obyčejného chlapa, možná se pletu…
Ono totizto nebolo nic spatne
Ani objektivne, ani subjektivne. A ona nema ani predstavu ako by to malo fungovat, aby bolo dobre. Ona proste len citi, ze to chce INAK. Nevie ako. Ale s kolegom to JE inak. Je velmi pravdepodobne, ze horsie nez s Tebou, ale to ona dnes nevidi. Proste s Tebou to nebolo ONO, vydavala sa, len aby nebola za tu zlu, a konece to ONO nasla v kolegovi. A tento stav bude platit az do doby kym ona nezacne SPOMINAT ako to bolo s Tebou - co nezacne kym Ta bude mat.
Znovu musim zopakovat - chyba je len v sposobe akym sa ona diva na vztahy a co od nich ocakava.
@zzz111 ha, tak som mala svojim sposobom pravdu. Ac sa to kati nepacilo, je to pribeh s mojim byvalym v bledemodrom. Drzim palce aby liecenie netrvalo dlho a Ty si spoznal ked okolo prejde ta prava (a nedovolil jej pokracovat samej
)
Myslím si, že jste udělali tu nejrozumější věc, kterou jste v této situaci mohli. Jsi mladý a ženu, která tě bude milovat a ty jí, ještě zcela jistě potkáš. Tímto rozchodem sis ušetřil možná měsíce trápení a užírání v nejistotě a odešel jsi středem jako rozumný chlap, nikoli jako zlomená troska.
Kdo ví, jestli tě ještě jednou nebude prosit o návrat (ono házet na sebe zamilované pohledy v práci a scházet se za pomilováním a vrkáním je úplně něco jiného, než dennodenní život se všemi všednostmi a starostmi). ty už bys byl ale v jiné pozici než dosud a bylo by jen na tobě, zda bys jí chtěl nebo ne. Myslím, že zanedlouho budeš mít po svém boku nějakou fajn babu a tuhle budeš brát jen jako uzavřenou kapitolu, ke které by ses nechtěl vracet. ![]()
Hodně štěstí
@zzz111
drž se.. rozchod není nikdy snadný, pokud v tom má člověk city - ani ten dohodnutý.. ![]()
@zzz111 píše:
Ještě jednou VŠECHNY zdravím,nečekal jsem, že to bude mít tak rychlý spád, ale stalo se. Cestou domů jsem všechno ještě promýšlel a došel jsem k závěru, že i já mám růžové brýle, které je na čase sundat a nalít si čistého vína.
Moje žena už mě namiluje, city jsou jinde. Dokázala mě zradit a lhát mi. S takovým člověkem, ač ho mám rád, žít nechci.
Pročítal jsem hodně příběhů, kde lidi řeší podobný problém, ale mají děti. Do takové situace se nechci dostat, zvlášť, když k tomu máme takhle „našlápnuto“.
Uvědomil jsem si, že ve 26 mám ještě mnohem víc možností, než v tomhle zůstávat.Vše jsem ženě sdělil.
Plánovaný prodloužený víkend by nic nevyřešil. Ani jeden z nás by si to neužil a pouze bysme čekali, kdy TO příjde.
Oba jsme se k tomu postavili s klidem. Žena mi bohužel potvrdila, že mě má moc ráda a chtěla by žít se mnou ale nemůže mě milovat, protože miluje někoho jiného. Tím to pro mě bylo vyřízené.Rozcházíme se jako dva dospělí lidé a jdeme každý dál…
Moje osobní rada těm, co se dostanou do podobné situace. Pokud je to úlet, dá se odpustit a asi se s tím dá žít. Tato situace ale nemá jiné východisko. Oba jsme se snažili, nejde to. Srdíčku opravdu neporučíš
Ještě jednou všem děkuji.
Přeji aby jsi našel nějakou lepší, hezčí, která tě bude věrně milovat.. takové pořád ještě existují a jistě ji najdeš!!
@zzz111 tak jsi to konečně rozsekl a měli jsme pravdu, akorát by tě napínala a oba by jste se trápili. Takhle můžeš vykročit svou cestou a určitě brzo potkáš tu pravou. Myslím, že jsi fajn chlap a zasloužíš si fajn ženu, která si tě bude vážit a hýčkat. Hodně štěstí!