Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám první dítě za svobodna, rozešli jsme se, příjmení má kluk po mně, kdybych se ted vdala se svým současným, nevím jak bych řešila příjmení, chci na jednu stranu zachovat náš rod (všude samý holky) a na druhou chci abysme měli všichni příjmení stejný, ale chlap nekývnul na to že by se jmenoval po mně, nevím jak to řešit
.
No moc možností nemáš, buď nastávajícího přesvědčíš, ať si vezme tvoje, nebo si necháte každý své, nebo „nezachováš rod“. jinak já ač holka, tak mám kluky po sobě, z podobnýho důvodu, chci zachovat náš rod, naše příjmení, nebýt mých kluků, tak naše příjmení nosí jen můj 5 letý bratránek(z osob ještě schopných množení
), a to mi přijde málo, 1 nositel jména..tak prostě děti se jmenují po mě a hotovo
naštstí přítel s tím emá problém, jeho přríjmení rozhodně nezmizí, nositelů je dost ![]()
A nebo nechat obě příjmení… myslím, že to jde… ale za mě– hlavně zdraví, ne?? ![]()
Buď chlapa přemluvit nebo si vzít obě příjmení.. ![]()
OT to je ten, co jsi měla podezření, že ti krade peníze z účtu?
Tak si nech svoje prijmeni a nebo obe. Budes se jmenovat s ditetem stejne.
@Tamtama On to přece nemá zapotřebí, když má ty miliony na účtě… ![]()
@Saricat píše:
Já mám za to, že pokud je to dítě jiného tatínka, než toho, co si bereš, tak se mu příjmení jen tak nezmění. Automaticky se mění jen, pokud je jeho, tak na vaše společné. Jinak se změnou příjmení by měl souhlasit i otec dítěte.
Ale otec dítěte neni v rodném listě zatím, takže se ho nemusím ptát ne?