Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rosary píše:
@Cizinka 999 řešíš 8 let starou, neaktuální diskusiCo k tématu, souhlasím s výše popsanými příspěvky a přeji hodně sil…vím, že je to těžké…
Diky ![]()
@Sany80s
Když se nad tim zamyslím, tak jsem po něm asi opravdu nic moc nechtěla.
@Anonymní píše:
@Sany80s
Když se nad tim zamyslím, tak jsem po něm asi opravdu nic moc nechtěla.
Víš, co je na tom teď nejhorší. Když budeš, tak možná zjistíš, že máš doma nic moc muže celkově.
V podstatě po něm nic nechceš, on je celé dny v práci, když jsi těhotná a ne úplně ve formě, tak si sem tam odskočí za milenkou a doma ho čeká zbožňující manželka s růžovými brýlemi.
Tak nějak si říkám, jestli vůbec víš, co máš doma.
Připadá mi, že jsi žila v úplně nereálné představě o něm. Teď ti ji zničil a možná je mnohem horší, než ty si představuješ.
To, co bylo, se už nikdy nevrátí.
Jestli ti vyhovuje mít doma muže, kterého můžeš zbožňovat a oprašovat, tak to tak už nikdy nebude.
Co vlastně chceš? Jak chceš žít?
Sakra, čím jsem starší, tím jsem k nevěře tolerantnější. Tím nechci říct, že ji schvaluji.
Prostě bych zachoval chladnou hlavu. Nikoho bych nestěhoval. Bez vyčítání stanovil mantinely, ještě jednou a konec. Cas pak ukáže, jestli budeš schopna odpustit a jestli je opravdu ten, za koho si ho měla. I on si to bude muset srovnat.
Ještě bych popřemýšlel, jestli měl důvod k nevěře, ale pozor, žádný důležitý být nemusí a často to tak je. Ještě bych „kamarádce“ poděkoval. Držím palce.
@Cizinka 999 píše:
Paneboze tolik rodin se rozpada k vuli sexu, ja bych se hodila do klidu,nepatrala,dala mu to trochu vyzrat a pak jestli nu chces dat sanci atve rodine,tak odpustit. Asi jsi jeste hodne mlada a nezrala
jenže ono to neni právě jen kvůli tomu fyzickému kontaktu jinde. To je celý balíček věcí. Včetně toho, že to souvisí s nějakou úctou a schopností lásky k té doma.
Partnerský vztah je založen na křehké důvěře a když jeden lže a chová se jako podrazák, tak jak se mu dá věřit i v jiných věcech? Pokud dotyčnému není sex dlouhodobě odpírán a nejedná se o nějaký jednorázový úlet po letech, tak to omluvitelné pro mě není.
Buď nemá dostatečný charakter, nebo je to závislý proutník a co s takovým. Nebo se zamiloval, má paralelní vztah a to je konečná úplně. Vedle kamaráda, co vzdychá po jiné bych nežila.
Ale tak někteří mají partnerství založené převážně na rozumu, výchově dětí a když partner domu nosí peníze, nějak se stará a dá se s ním mluvit, tak jim to úplně stačí.
Já jsem víc emocionální typ a v něčem takovém bych umírala.
@Nenapravitelný píše:
Sakra, čím jsem starší, tím jsem k nevěře tolerantnější. Tím nechci říct, že ji schvaluji.Prostě bych zachoval chladnou hlavu. Nikoho bych nestěhoval. Bez vyčítání stanovil mantinely, ještě jednou a konec. Cas pak ukáže, jestli budeš schopna odpustit a jestli je opravdu ten, za koho si ho měla. I on si to bude muset srovnat.
Ještě bych popřemýšlel, jestli měl důvod k nevěře, ale pozor, žádný důležitý být nemusí a často to tak je. Ještě bych „kamarádce“ poděkoval. Držím palce.
Mám to stejně …
Bohužel zakladatelka téma smazala, pošlete mi prosím, někdo ochotný/á, její výpověď do SZ. Díky! ![]()
To jsou nazory, kdyz nekdo zahyba neni milujici rodic? Tak nekdo kdo se o dite nestara,flaka se,nepracuje ale je verny je asi lepsi rodic. Tyhle dve veci nemaji nic spolecmeho