Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, s přítelem jsme už čtyři roky. Poslední dobou nám to drhlo, tak jsem mu prošla facebook za což mě určitě odsoudíte. Jsem blbá. No dozvěděla jsem se že zezačátku vztahu to táhl ještě s další a prvního čtvrt roku s bývalou se kterou se rozešel a pak dalšího čtvrt roku po ní loudil sex a nahý fotky. Situace je taková že chceme plánovat svatbu a děti, ale teď nevím co si myslet o těch jeho dostaveníčkách a jestli mu věřit. Co dál?
Je to vyloženě rodinnej týpek! Akorát tak jako, pro víc rodin, no. ![]()
@ladonis Posadit ke stolu, lampičkou svítit na obličej a tvrdý výslech.
Nééé teď vážně. Sama si musíš ujasnit, zda chceš s takovým člověk mít děti, založit rodinu, zda jsi ochotna žít s vědomím, že možná někde ještě existuje někdo další, s kým si Tvá drahá polovička tak trošku více rozumí. Každý z nás je jiný, ale vzhledem ke svým životním zkušenostem bych od takového panáčka dala rychle ruce stranou.
Prchla bych od něj, takoví se nikdy nemění. Znám ale pár, který spolu zůstal i přes jeho nevěry. Ona je zahrnovaná miliony, když je s ní, tak je na ní hodnej, pozornej… má ale pár bokovek, které se mu ne vždy podaří dobře skrýt. Tak je to tak, že mu je za ten luxus trpí. Každý si musí rozhodnout své priority ![]()
Když vynechám počáteční období, proč vám to nyní drhne? Z čeho se nyní vzala ta vaše nejistota a potřeba mu slídit v počítači? A proč, když je to mezi vámi takto problémové, v tomto období zvažujete založení rodiny?
Změnilo se něco ve vašem plánování společné budoucnosti poté, co jste našla toto v jeho PC?
Hlodat v hlavě Ti to bude pořád… Nevím, jestli je vhodné s ním vůbec zůstávat. Když už na počátku vztahu - kdy má být v nejvyšší zamilovanosti Ti lže.
Drhne, protože jsem byla nervózní z nové práce a plánovali jsme společné bydlení, teď už bydlíme spolu a přítel se na akci ožral a plácnul tam po zadku jinou s tím že je to normální a já jsem divná, pak se druhý den omlouval. Svatbu a děti jsme plánovali akorát jsme čekali až dostuduju. Jinak jeho kámoši svý polovičky taky podváděj, akorát jsem doufala že se jich přestane držet.
Přítel stavěl váš začátek vztahu na vratkých základech, které se jednoho dne zboří, což už se asi začaly hodně kynklat. Nedokázala bych mu věřit. Svatbu a děti s tímto člověkem bych neplánovala.
Co Ti na to řekl? Jaké pohádky na svou obhajobu si vymyslel? I když tady není ani co obhajovat. Tady je to jasně daný. ![]()
Drž se a rozhodni se tak abys nebyla ještě více zklamaná nežli jsi teď.
Ja bych spis řešila, ze planujes svatbu a děti a přitom vám to drhne. Minulost je minulost v tom bych se radši moc nevrtala. Jo teď to docitam - ty kámoši jsou pruser, tam bude vždy pokušení a příležitost. S tím, ze se jich přestane držet nepocitej, spis se s nimi bude odreagovavat od domácnosti s miminem
Takovemu cloveku nebudes moct nikdy verit. Jestli v budoucnu odhalis dalsi nevery, davej to za chybu spis sobe, protoze jit do svatby a deti s nekym takovym je na povazenou.
Nic jsem mu neřekla, prvně se musím nějak rozhodnout. Je to mistr manipulací, lhal na všechny strany.
Ahoj, já bych to se svojí náturou nedala. Nedokázala bych mu to odpustit. Když tady kolikrát čtu, jak ženský s chlapem zůstanou po tom co je podvede.. A já doma dělám scény, protože jsem zjistila, že muž napsal bývalé kolegyni (bydlí 300 km, je vdaná a má děti) něco v tom smyslu, že je pěkná. Ale jinak konverzace normální. Já mu tady dělám scény, že byl na bowlingu když kolegyně slavila narozeniny, tak tam byli dva chlapi a dvě ženský. A já mám z toho schízy. Ale přitom vím, kde byl a ským byl.. telefon si nezamyká nic, nevím, proč to řeším. Nevěru bych nezkousla, ale to je o povaze. Taky by mi vadilo, kdyby chodil s kamarádkama na kafíčka.. Nedokázala bych mu věřit, vpálila bych mu to a udělala scénu
MA
Říkáte že je to minulost, ale pro mě je to kus našeho vztahu a nevím co dalšího si domlouval za mýma zádama.