Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smetrling píše:
a co bys na mém místě dělala ty? Zůstala jsem s manželem, odcházet se čtyřmi dětmi není lehké, navíc když nemáš kam jít. V bance dluhy, hypotéku, leasing atd. A pocity? A co mě jinak trápí? Třeba jak se nestát alkoholikem, jak přežít další den, před dětmi dělat jako by se nic nestalo, každý den se probouzet s kudlou v zádech.a že můj úvodní příspěvek byl neosobní? To asi proto, že se o tom moc těžko píše. Diskuzí o nevěře je tady spousta, ale vidět to na vlastí oči je jiný kafe
A on s tebou chce zůstat?
Mě to mrzí…něco takového se stalo i mé mamce, přistihla ho v posteli s jinou, rozvedli se a udělala moc dobře
Ale měla podporu v rodině a práce byla
Já radši anonymně-
Já nachytala mou rozjíždějící se známost, jak se obíral s mou (nyní už bývalou) kamarádkou, která žila a žije x let lesbický veřejný vážný vztah. Sice hrál v roli i požitý alkohol, ale s fackama jsem nešetřila na obě hlavy. Vztah tímto byl ukončen a vidět toho „pána“ a onu „psycho-lesbu“ dělám, že neznám, nevidím, neslyším… Jinak ta bývalá kamarádka vztah s ním udržovala dál pár týdnů po výše uvedeném incidedntu, což je klasika (to jen pro ty, co věří, když se u nich provalí nevěra, a chlap slibuje, že to OKAMŽITĚ utne, tak to takhle nefunguje, jak u mužů, tak u žen. Vždy tam proběhne ještě nějaký ten dozvuk po provalení)
Nikomu nepřeji vidět on-line, když se partner mrouská s někým jiným. Když už má někdo tendenci podvádět, tak bez diváků… ![]()
@rozmary píše:
No jo, ale když si pozveš domů návštěvu přes noc, jdeš v klidu spát, v noci tě vzbudí podivné zvuky a manžel není s tebou v posteli, nechá tě to klidnou? Mě teda nenechalo a to co jsem viděla v obýváku budu mít před očima do smrti, i když jsem odpustila.
Klidnou by mně to rozhodně nenechalo. Pravděpodobně by mně to tak paralyzovalo, že bych nedokázala vylézt z postele a dojít tam.
Prostě bych ztuhla.
To by mně vlastně uchránilo před tím přímým pohledem na věc.
(Jsou hrůzy, kterým se nevyhnu a musím se na ně dívat. Tomuhle se vyhnout můžu, takže se vyhnu.
)
@vendulka72 píše:
K tomu přistižení… já nikdy žádnému chlapovi neudělala přepadovku. Ani, když jsem tušila, či věděla. Vždycky, jen kvůli zachování vlastního duševního zdraví, jsem dopředu volala, pokud jsem se měla objevit někde neplánovaně. O takový zážitek fakt nestojím.
no hele většinou vůbec nejde o přepadovky… jen se prostě něco stane a ty se zachováš nestandartně - nemoc - jdeš dřív z práce, probudíš se manžel nikde a z bytu zvuky, odskočíš si z práce domů pro zapomenutý mobil atd. - prostě blbý náhody, které ti otočí svět…
@Callie píše:
No zažít bych to nechtěla, jen když se zamyslím, tak jestli se někdo nechá takto nachytat, tak za 1. buď má svého partnera úplně na háku, 2. chce to s partnerem skončit nebo za 3. je to tupý dláto
Je jasné, že si nic takového nezažila. Někdo to tu na nějaké diskusi psal, chlap přemýšlí buď mozkem, nebo ptákem, obojí dohromady nejde.
@Anonymní píše:
no hele většinou vůbec nejde o přepadovky… jen se prostě něco stane a ty se zachováš nestandartně - nemoc - jdeš dřív z práce, probudíš se manžel nikde a z bytu zvuky, odskočíš si z práce domů pro zapomenutý mobil atd. - prostě blbý náhody, které ti otočí svět…
Znova to upřesním. Vždycky, když bych se měla objevit neplánovaně, tak se dopředu hlásím. Tzn. i při nemoci. Navíc u mně funguje 6. smysl. řídím se jím a nezklamal mně. Prostě se nezjevím = nepřepadnu ani v dobrém úmyslu. Nedělám to z dobrosrdečnosti ani z nadhledu, ale jen v zájmu zachování vlastního duševního zrdraví. ![]()
Naštěstí moji chlapi si babu až domů nikdy nedotáhli. Aspoň to. ![]()
@rozmary píše:
Je jasné, že si nic takového nezažila. Někdo to tu na nějaké diskusi psal, chlap přemýšlí buď mozkem, nebo ptákem, obojí dohromady nejde.
ten mozek mají kde? ptáka vím, toho najdu.
@vendulka72 píše:
Klidnou by mně to rozhodně nenechalo. Pravděpodobně by mně to tak paralyzovalo, že bych nedokázala vylézt z postele a dojít tam.Prostě bych ztuhla.
To by mně vlastně uchránilo před tím přímým pohledem na věc.
(Jsou hrůzy, kterým se nevyhnu a musím se na ně dívat. Tomuhle se vyhnout můžu, takže se vyhnu.)
Myslíš? A o co by to bylo pro tebe lehčí, kdybys teda neviděla ten hnus, ale v hlavě by ti pořád šrotovalo co se tam dělo? Myslím že je to stejné trápení, jen chceš myslet na to, co oko nevidí, to srdce nebolí, ale finál je stejný. Ne li horší. Prostě je to zlé a kor pokud už jsou v manželství děti. Jsem víceméně šťastná, že jsme si tímto prošli dřív, než byly holky, nevím co bych dělala teď.
@vendulka72 píše:
ten mozek mají kde? ptáka vím, toho najdu.
@rozmary píše:
Myslíš? A o co by to bylo pro tebe lehčí, kdybys teda neviděla ten hnus, ale v hlavě by ti pořád šrotovalo co se tam dělo? Myslím že je to stejné trápení, jen chceš myslet na to, co oko nevidí, to srdce nebolí, ale finál je stejný. Ne li horší. Prostě je to zlé a kor pokud už jsou v manželství děti. Jsem víceméně šťastná, že jsme si tímto prošli dřív, než byly holky, nevím co bych dělala teď.
Lehčí to je proto, že mně v tu chvíli třeba nevidí ona dotyčná. Nevidí, že se rozklepu, pobliju, omdlím
. Mohu si tak lépe zachovat dekórum a mám víc času na rozmýšlení co s tím. Taky ten chlap si to může rozmyslet a nemusí se mi ve stresu a panice omlouvat, zůstávat se mnou kvůli špatnému svědomí z takového bleskového provalení, nebo mi naopak před ní říct nějaký hnus jako že za to vlastně můžu já…
Prostě se dá víc myslet, než se koná. Je na to čas.
Fantazii tu mám dobrou, jako představit si umím hodně
, ale vidět to fakt nemusím. ![]()
Dovedu si představit, že bych odpustila nevěru, kdyby mi o ní sám řekl, případně se o ní dozvěděla. Nedovedu si představit, že bych odpustila, kdybych chlapa osobně přistihla. Nemyslím tím, že bych šla najisto, ale překvapení pro mě. Vím, že to výjde na stejno, ale u toho osobního zhlédnutí by mě asi dělal problém, že bych se chlapa štítila. Zaplaťpánbů jsem to nezažila.
@Anonymní píše:
@Kachničkaa
Takze neverne manzele vykopnem a neverne milence si ponechame, protoze nejsou neverni nám?
To jsou podle Vás všichni zadaní?? Nevěrného bez milosti udělám svobodným a svobodného si najdu přece. Idiota ze sebe dělat nenechám! ![]()
Je to strašné a je mi to líto. Nerozváděla bych se, se 4 dětma by to nebylo lehké. Ono také záleží, jak se k tomu postavil manžel. Lituje toho? Snaží se to doma urovnat?
Zažila jsem to před 20 lety a naštěstí to nebyl manžel, ale jenom přítel. On byl 14 dní na služební cestě a já mu chodila zalejvat kytky, takže sem měla klíče. No a po 13 dnech jsem mu tam šla vyvětrat a připravit příjemný návrat…dopadlo to tak, že on měl roztrhlé obočí klíčema a slečna zvrtnutý kotník z toho jak pospíchala ze schodů. Už sem ho v životě neviděla, ikdyž neustále volal a psal dopisy.Ale je fakt, že s dětma je to o něčem jiném, taky mám 4 kousky
![]()