Nevím co dělat, manžel nedostal výplatu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vůbec si takovou hrůzu neumím představit. Jinak bych zašla i na policii. Minimálně by mohli pomoct majitele dohledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi to same. Zapoctak jsem nemela a stejne sla jsem na UP na pravni oddeleni se vsemi papiry. Oni si pozjistovali co a jak a zaplatili mi 2 vyplaty co mi dluzil zamestnavatel. Takze na UP a nenechat se odbejt.
Edit. Firma nas vyhodila bez penez a dokladu ze dne na den. Fatal. Pritom celou dobu platili dobre a vcas.
Příspěvek upraven 19.01.18 v 09:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stáhla bych výpověď z bytu a řešila okamžitý přísun peněz. Samozřejmě UP, inspektorát práce, PČR, A klidně bych zajela i na sociálku, třeba bude stačit česné prohlášení…oznámení situace a žádost o mimořádný jednorázový příspěvek v hmotné nouzi. K tomu si automaticky doma vem absolutně všechny lejstra co máš, nájemní smlouvu, výpisy z účtu atd atd. Předpokládám, že pán dělal za minimální mzdu a nikde se nedomůže ničeho. To je holt riziko, když člověk nedomýšlí, což nepochopím a odsuzuju to, zvlášť když má rodinu s malým dítětem hergot.
Naji si nějakou brigádu na noc, vybalování, inventury, úklid, pekárnu…chlap doma spí s malým, ty makáš a ve dne opačně. Těžké období před vámi, ale je to přechodné a vysoce poučné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@káťa píše:
Plus bych šla i s dalšími zaměstnanci na policii. Podle mě něco zmůžou, ale do 1.2. peníze určitě neuvidíte, jestli vůbec někdy…
Ale ty zápočťáky atd., byste nějak získat mohli…
A třeba pracáku potom přinést od Policie potvrzení o tom, že společnost jim nevydala potvrzení a zápočťáky z důvodu trestného činu atd…
S tim se chodi na inspektorat prace a oni podniknou kroky. Jde to i anonymnr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Stalo se mi to same. Zapoctak jsem nemela a stejne sla jsem na UP na pravni oddeleni se vsemi papiry. Oni si pozjistovali co a jak a zaplatili mi 2 vyplaty co mi dluzil zamestnavatel. Takze na UP a nenechat se odbejt.
skvělá zpráva. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je ta gastronomie, fuj! fakt, bohužel, i docela normální situace v ní..manžel dělá kuchaře a díky tomuhle jsme odjeli z česka, dělá ted v Rakousku už 2. rok a super, berou tam, pokud umíte řeč, jdete zkusit štěstí jinam, nebo zmente obor. tady vše přiznané, vše funguje, 13. a 14. platy, v česku, vše na černo, na nic nárok, žádná dovolená a taky, 2× mu nikdo nedal peníze a 2× výpoved ze dne na den..
a pokud to jsou rusáci, s tima bych se ani zaplést nechtěla, stačili mi češi a chování a pracák nic, nepomohli, jak nemáte papíry, je to v háji a insolvence? pokud dluží na zdravotním, tak má opravdu přednost stát, pak správce a vy až nekde dole..navíc, je to otázka x měsíců..bohužel, peníze už neuvidíte si myslim, musíte vyřešit bydlení a začít od nuly, je mi to líto
znám to..
prosím anonym, citlivé udaje o mně
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 píše:
Díky za opravení. Naštěstí jsem podobnou situaci nikdy nemusela řešit. Každopádně to okamžitě obíhat a řešit a nebrečet doma.
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 píše:
mně se to též stalo a inspektorát s tím nic neudělal a odbýt jsme se nenechala, pracák mi jen vyplatil 3 mzdy, pomerně zkrácené nejak a ještě z čisté mzdy mi strhli odvody za zdravotní a sociální, přestože to se dělá z hrubé, takže nula nula prd..zápočták uzz nich též nikdo nevytřískal, obesílali je, vyhrožovali pokutami a prostě když nikde nebyli? smůla..a i tak to byla otázka 6 měsíců než se to pohlo aspoň k té náhradě mzdy, a to ale díky tomu, že jsme mela potvrzení o dlužných mzdách, to mi ještě vydali, zápočták už ne, pak přestali komunikovat!
- Citovat
- Upravit
Pokud manže nepracova na černo a má řádný zaměstnanecký poměr, šla bych na policii
Nějkým způsobem by měli být zaměstnanci odškodněni, minimáně figurovat v pořadníku věřitelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@káťa píše:
Díky za opravení. Naštěstí jsem podobnou situaci nikdy nemusela řešit. Každopádně to okamžitě obíhat a řešit a nebrečet doma.
Kazdopadne i kdyz on inspektorat neni vsemocnej. Nam tehdy nepomohl :/ a slo nas tam 5. Firma skoncila v insolvenci a navic to bylo s. r.o., takze z nich nedostal nikdo nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@káťa on tam byla řekli mu, že nezmůžou nic, že na adresu sídla společnosti zašlou výzvu a že pokud nebudou reagovat další a že jim hrozí cca 50 tis pokuta, ale pokud nebudou k zastižení že nic nezmůžou, to mu řekla doslova paní tam a že máají dát insolvenci ale že nejspíš stejně nic nedostane a že bez zápočtáku a výpovedi a tech jejich lejster má prostě smůlu
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
@pe-terka píše:
Pokud manže nepracova na černo a má řádný zaměstnanecký poměr, šla bych na policiiNějkým způsobem by měli být zaměstnanci odškodněni, minimáně figurovat v pořadníku věřitelů.
Pokud to bylo s. r.o a vsude dluzi, tak od nich neuvidi nic. Je to prasarna, ale vychodisko vidim jen dostat ty penize od pracaku. Bohuzel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Kazdopadne i kdyz on inspektorat neni vsemocnej. Nam tehdy nepomohl :/ a slo nas tam 5. Firma skoncila v insolvenci a navic to bylo s. r.o., takze z nich nedostal nikdo nic.
No podle mě z nich peníze nedostanou (a taky si myslím, že pán dělal za papírově minimální mzdu, tak to ani tolik nebude ), ale alespoň ty doklady. A tobě pomohl alespoň ten ÚP…
- Citovat
- Upravit
@Šarlota4 píše:
To je strasny. Zakladatelko, zustala bych v starem byte a jak nekdo pise, zkusila stesti venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@káťa to má, ale na pracváku mu dali papír, kde mu musí znova vyplnit potvrzení o příjmu, že ze smlouvy to nestačía bez zápočtáku to taky prý nejde, on vlastně ani nemá podepsanou výpoved, takže ho ani nechtějí evidovat, prostě mu zavolali, že z organizačních důvodů at nechodí do práce, druhý den volal kolega, že se něco děje, že je zavřeno a šli tam další den a zamčeno, zůstali tanm stoly, židle a tak, ale prý bylo něco odvezeno, co viděli ode dveří a spojili se s majitelem, co to mel v nájmu a ten jim řekl, že mají dluh, stejně tak u dodavatelů..
A proč tu výpověď nesepíše? Neměl by s tím čekat, myslím že je tam nějaká lhůta, do kdy může zrušit okamžitě pracovní poměr když nemá plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit