Nevím co dělat, manžel nedostal výplatu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co znamená pre? Furt mi tam skákalo, že máte problém s pražskou energetikou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To budete fakt dobří když najdete něco bez realitky za tak krátkou dobu a za min. peníze a ještě bez kauce. Pokud jste opravdu v tak prekérní situaci nastěhovala bych se alespoň na měsíc nebo dva k rodině. I když píšete, že nemá rodina finance aby Vám půjčila tak snad mají kde bydlet ne? Přece na gauči se dá měsíc nějak přežít a nábytek se dá dát do sklepa nebo do nějakých společných prostor, třeba kolárny i v panelácích (u nás jsou třeba úplně prázdné, protože kolo se dobře krade a nebude riskovat, že někdo zapomene zamknout z té spousty lidí co má klíče. Ale gauče a skříně se blbě kradou, takže bych to riskla.) Lepší než honem honem něco, když nevíte jak rychle si sežene novou práci a ještě k tomu víte, že budete platit na jaře nějaké nedoplatky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tak rezervu jsme měli, bohužel se to stalo s tím bydlením, to máš provize realitka 10 000,– měsíční nájem 13 500 plus další 2 kauce, ty nám teda asi zůstanou, pre je nemůžeme zaplatit a přijdem o ty peníze co už jsme dali za byt realitce no.( a ze zbytku najít byt - bez kauce, dát 1 nájem a zbytek jídlo a uyrchlene brigádu či práci, naštěstí v gastru se na zápočtíáky moc nehraje, to jen na up zakl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@LimitedEdition tam práve byl a viz co píšu v příspevku, nemůžou nic, bez doložení tech potvrzení, zápočtáku a nemá vlastne ani řádnou výpoved..a insolvence to může prý trvat x měsíců a beztak nemusí nic dostat..myslíte, že policie něco zmůže?
No řešení ještě může být jít na ně podat trestní oznámení, že mu dluží peníze za mzdu. Tím pádem pokud bude proti nim vedeno trestní stíhání za pohledávku tak jim insolvenci nepovolí a pokud by se spojil s kolegy a bylo to hromadné trestní oznámení tak tím líp. Loni manžel nastoupil do firmy a hned první měsíc nedostal peníze kdy je dostat měl. Tak se samozřejmě upomínal a majitel mu řekl, že pokud je nedostane do konce týdne tak už je nedostane, že jdou do úpadku a on ať se o ně přihlásí, což je na měsíce ne-li roky a stejně by vše nedostal. Tak jsem mu jeho jménem poslala sms, že pokud to tří dnů nebudou peníze na účtu podá trestní oznámení, což mu za pohledávku v plánovaném úpadku nepomůže a ještě k tomu přidáme podvod, jelikož ho zaměstnal s tím, že již věděl, že mu odpracovanou mzdu nevyplatí. Druhý den měl peníze na účtu. Takže to trestní oznámení bych šla podat určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition no ale jak je to v případě, když oni vlastně ještě v prodlení nejsou? Protože teoreticky když mu pošlou peníze za prosinec do konce ledna, tak je to právně v pořádku. Ta lhůta je dokonce vlastně až do 15.2… Jako já vím, že mu nic nepošlou, ale vlastně se zatím žádný trestný čin nestal, až pokud ty peníze nedostane do té poloviny února
takže řešit to asi může až pak, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli to tu už někdo neradil, četla jsem diskuzi jen tak zhruba, ale na pracáku můžou pomoci i s dávkami, ačkoliv jejich vyřízení většinou nějakou dobu trvá. Třeba by vám mohli poskytnout dávku mimořádné okamžité pomoci, která by vám pomohla krizové období překlenout. Za zeptání nic nedáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych chtěla jen k výše zmíněnému dodat, že ted to vypadá jako zoufalá situace. Ale všichni jste doma zdravý, ty jsi zdravá, manžel taky a dítě taky. Zbytek se vyřeší a snad se ponaučíte. Ono se taky mohlo stát, že by si tvuj manžel minulý měsíc opravdu ty záda oddělal, byli byste bez peněz a on by chodil ještě po doktorech.
Manžel dělal dvanáctky, tak ted rychle najít brigádu, at si 4 hodiny denně obíhá ty uřady a zbytek času at chodí na brigádu. Být doma v depresi žádnému z vás nepomůže, musíte přejít na zbytkový plyn. Brigáda, rodina, malá půjčka, prodat doma, co půjde.
Vy stejně, když vyřešíte ted to bydlení, tak za co budete žít další měsíc. Zase vám budou chybět peníze. Na to, jak žijete na doraz jste dopadli ještě dobře. Ono mohlo to gastro skrachovat taky za měsíc, vy byste byli v novém bytě s novým gaučem, ale zase bez peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
@LimitedEdition no ale jak je to v případě, když oni vlastně ještě v prodlení nejsou? Protože teoreticky když mu pošlou peníze za prosinec do konce ledna, tak je to právně v pořádku. Ta lhůta je dokonce vlastně až do 15.2… Jako já vím, že mu nic nepošlou, ale vlastně se zatím žádný trestný čin nestal, až pokud ty peníze nedostane do té poloviny únoratakže řešit to asi může až pak, ne?
Ano máš pravdu. Takže 16.2. hned na policii a hlavně hlídat vývěsku jestli už nepodali žádost o insolvenci. Pokud to podají bude to na www justice cz stačí zadat údaje a vyhledat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LimitedEdition píše:
Ano máš pravdu. Takže 16.2. hned na policii a hlavně hlídat vývěsku jestli už nepodali žádost o insolvenci. Pokud to podají bude to na www justice cz stačí zadat údaje a vyhledat
Hm, to jsem si právě myslela. Takže teď by pro ně asi měla být priorita si co nejdřív zase zajistit stabilní příjem, protože tu chybějící výplatu můžou řešit až za měsíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 píše:
Hm, to jsem si právě myslela. Takže teď by pro ně asi měla být priorita si co nejdřív zase zajistit stabilní příjem, protože tu chybějící výplatu můžou řešit až za měsíc…
Tak samozřejmě. Příjem si obstarat musí. Výhoda je, že smluv na hpp může mít více, takže hned bych sháněla novou práci. A bývalého zaměstnavatele nějak písemně vyrozumět, že z důvodu toho a toho je nucen uzavřít pracovní poměr jinde a žádá o vydání potřebných dokumentů a v případě neuhrazení mzdy do toho a toho data bude podáno trestní oznámení. A hlavně bych si někde našla bezplatnou právní poradnu nebo občanskou poradnu a poradila se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit