Nevím, co venku s dvouletačkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15251
17.3.17 14:11
@Anonymní píše:
Bydlíme v bytě a nemáme zahradu. Malá se nerada prochází. Když jdem jinym směrem nez k babicce tak se zacne vztekat, ze pesky nepujde. Kdyz se dovsteka, ujde jinym smerem par kroku a uz se natahuje, ze chce abych ji nosila. V kocaru vydrzi v pohode, kdyz jede, kdyz stojim chce ven ale za chvili zpet. Na hristi chvili vydrzi, ale hrste byvaji preplnena a většinou se tam setkavam s maminkami, ktere moc nemusim :oops:
Zacina být uz hezky a tak me zas premahaji deprese jako minuly rok.

Přizpůsob se tomu co baví dceru, někam ji v kočáru vyvez a vypusť ať se vyběhá, cizích maminek si nemusíš všímat, podstatné je aby dcera byla spokojená. My chodíme na hřiště, střídáme je, na procházky se psem, na zahradu, krmit kachny k řece. Já mám problém dceru dostat z venku domu, na nějaké dlouhé procházení jí také neužije, ale ráda se hrabe v písku, zbírá kamínky, klacky, lítá s dětma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.3.17 14:17

U nas vede odrazedlo, ted dostane to koloodrazedlo tak sem zvedava, jinak na hristi si malej vyhraje pul dne a pak este dela scenu kdyz musi jit domu, ostatnich si vsimat nemusis… nebo udelej nejakou motivaci, ja treba kdyz jdem dem nekam dal, tak slibim ze kdyz vydrzi jit tak se cestou zpatky stavime pro dobrotu a pak ho vemu do kramu co mame kousek od baraku a koupim mu neco na zub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
17.3.17 14:43
@Ornwen píše:
a proč vadí přeplněnost hřiště? Ona nemá ráda děti? Maminky můžeš ignorovat. Když párkrát na otázku odpovíš jen krátkou větou a nebudeš se ptát nazpět, tak budeš mít imho klid.

Třeba proto, že na hřišti přeplněném školkovými a staršími dětmi, které tam lítají jako neřízené střely, může být pro dvouleté dítě někdy až nebezpečno? Hrozí, že ho někdo smete, skočí na něj, že se někomu nešikovně připlete pod nohy… Taky aby člověk neustále řešil konflikty o bábovky, hysteráky kvůli cizí motorce, kterou si nemůže půjčit, nebo ho za řevu odváděl od starších dětí, které jsou táááák zajímavé, ale o hru s batoletem nestojí ani za mák. Tuhle zábavu si teda taky mileráda odpustím.

Zakladateko, mít dvouleťáka, který je spokojený delší dobu v kočárku, neváhala bych ani chvíli, co dělat. Vyrážela bych na dlouhé výlety do přírody, je spousta cest, které jsou bez problému sjízdné i s kočárkem, různé naučné stezky a podobně. Nabalila bych do košíku výbavu na celý den a vyrazila. Občas na nějakém příhodném místě bych dítě nechala proběhnout, něco prozkoumat, a zas bychom šli dál. Dělala jsem to takhle, dokud byla starší dcera převážně v kočárku a bylo to super období. Teď mám utrum, mladší v roce a půl chce furt chodit a z kočárku se sápe ven po deseti minutách, to není šance něco ujít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
17.3.17 15:00

Když jdeme na procházku, tak tlačím prázdné golfky a dcera kočárek s panenkou. Jen tak na prázdno jí to v poslední době chodit moc nebaví. Radši je na zahradě ve svém domečku a na houpačce.
Občas ji oblafnu a cestou z kroužku dojedeme autem na druhý konec města, kde to moc nezná a tam chodí ráda, to jí zajímá. V našem okolí to má už asi okoukaný.
Aktuálně vybíráme nějaké koloodrážedlo, jsem zvědavá, jak jí to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
17.3.17 15:02
@Kriss Tina píše:
U nas vede odrazedlo, ted dostane to koloodrazedlo tak sem zvedava, jinak na hristi si malej vyhraje pul dne a pak este dela scenu kdyz musi jit domu, ostatnich si vsimat nemusis… nebo udelej nejakou motivaci, ja treba kdyz jdem dem nekam dal, tak slibim ze kdyz vydrzi jit tak se cestou zpatky stavime pro dobrotu a pak ho vemu do kramu co mame kousek od baraku a koupim mu neco na zub.

Mimo téma - koloodrážedlo je nyní naším rodinným tématem, vybíráme a čteme recenze. Mohu se zeptat, jaké jste vybrali? My se rozhodujeme mezi Yeddoo a First bike. Chceme je o víkendu jet vyzkoušet, dcera má jen 89 cm. Díky za info. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.3.17 15:06

@dana.dv koupili jsme odrazedlo sedco kids race sw 001. Ale zatim nevyzkousene dostane ho az za 2 tydny k narozeninam. Malej taky neni kdovijaky obr, ale sedatko se da nastavit dost nizko. Kupovali jsme online, hlavne kuli cene, na to popojizdeni na hriste a zpet to bohate staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.3.17 15:08
@dana.dv píše:
Mimo téma - koloodrážedlo je nyní naším rodinným tématem, vybíráme a čteme recenze. Mohu se zeptat, jaké jste vybrali? My se rozhodujeme mezi Yeddoo a First bike. Chceme je o víkendu jet vyzkoušet, dcera má jen 89 cm. Díky za info. Dana

my měli jako první Puky Learner - je fakt pro mrňousy a jako začínající bylo super. Jako další větší máme Davídek. Obojí z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
17.3.17 15:11
@Kriss Tina píše:
@dana.dv koupili jsme odrazedlo sedco kids race sw 001. Ale zatim nevyzkousene dostane ho az za 2 tydny k narozeninam. Malej taky neni kdovijaky obr, ale sedatko se da nastavit dost nizko. Kupovali jsme online, hlavne kuli cene, na to popojizdeni na hriste a zpet to bohate staci.

Koukám teď na něj. V popiscích píšou: výška sedla od země nastavitelná v rozmezí 37-43 cm. Včera jsme měřili „rozkročenou“ dceru a výšku sedla by měla mít jen kolem 30cm. Takže zase nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
17.3.17 15:15
@hofka píše:
my měli jako první Puky Learner - je fakt pro mrňousy a jako začínající bylo super. Jako další větší máme Davídek. Obojí z druhé ruky.

Puky Learner vypadá moc hezky, ale v popiscích píšou od 3 let a je docela těžké, mám obavu, že by ho blbě přemísťovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.3.17 15:15
@dana.dv píše:
Koukám teď na něj. V popiscích píšou: výška sedla od země nastavitelná v rozmezí 37-43 cm. Včera jsme měřili „rozkročenou“ dceru a výšku sedla by měla mít jen kolem 30cm. Takže zase nic…

Zkuste to PUky, fakt je prťavé, pro děti od 85cm, výška sedla nejníž 29cm. Má i menší kolečka, cca 10"
 https://www.feedo.cz/…eanska-modra?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.3.17 15:17

@dana.dv Máme Galaxy Kosmík, kluk na něm začal jezdit taky tak nějak s tou výškou okolo 90 cm. Asi existují lehčí odrážedla, ale tohle stálo zase jen 1200 Kč (fungl nové).
Hledej odrážedla s výškou sedátka 30 cm (nižší už se asni nedělají, nebo já jsem je teda nenašla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.3.17 15:25
@dana.dv píše:
Puky Learner vypadá moc hezky, ale v popiscích píšou od 3 let a je docela těžké, mám obavu, že by ho blbě přemísťovala…

nosila jsem ho celkem v pohodě, za sedlo, nebo se dá koupit takovej popruh na něj. Koukala jsi na tu správnou velikost? Dělají dvě, u toho malého píšou od 2 let, odkaz výše jsem dávala, fakt je malinké. Často jsem ho vídala i u ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
17.3.17 15:35

Ja doporucuju Stridera, ma dve sedla, jedno nizsi a pak vyssi, takze na nekolik let. O Pukym jsme taky uvazovali, ale z toho nejmensiho by dcera hned vyrostla a vetsi ji jeste nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
17.3.17 15:44

A co nazout brusle a jít s kočárkem na inline, pokud teda máte stezku

jinak teda, co bych za to dala, kdyby malá chtěla ještě vozit :mrgreen: pořád pěšky, ale šnečím tempem :roll:
motorka je dobrý nápad

já osobně plná hřiště vítám, protože se malá rychle začleňuje a řádí s dětmi, lepší než když je prázdné, když nechci tak se s nikým nebavím, jen hlídám malou, aby se odněkud nezřítila
já depky přes zimu, když je brzy tma, malá se vzbudí odpoledne a už je tma - co jako dělat, ale letos byl aspoň sníh, tak se chodila sáňkovat i po tmě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
17.3.17 15:47
@hofka píše:
nosila jsem ho celkem v pohodě, za sedlo, nebo se dá koupit takovej popruh na něj. Koukala jsi na tu správnou velikost? Dělají dvě, u toho malého píšou od 2 let, odkaz výše jsem dávala, fakt je malinké. Často jsem ho vídala i u ostatních dětí.

Moje chyba - koukala jsem samozrejme na to pro starsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect