Nevím, jak se rozhodnout - dítě!

Anonymní
13.9.16 14:17

Nevím jakse ozhodnout...dítě!!!

Zdavím, potřebovala bych poradit, jsem v celkem složité situaci, mám dvě holčičky a zvažujem nad třetím mimkem, ale nevím jestli neudělám pitomost, ted momentálně jsem na pracáku, manžel jezdí na tejden do pryč, ale ne pořád, jen když je potřeba. Na pracáku jsem z toho důvodu že jak povýšil a jezdí pryč, nemám kam dávat děti. tudíž nad tím přemýšlíme, že by bylo zase na tři roky postaráno o děti. mimko mě láká, chtěla bych ho, ale nevím zda to zvládnem hlavně co se financí týče!!!co byste dělaly na mém místě? dík

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
13.9.16 14:20

Na vašem místě bych do toho rozhodně nešla.
Vyživovací povinnost k dětem mají především rodiče, né stát. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.9.16 14:20

Tak nenapsalas, kolik manžel vydělává, to je asi dost zásadní. pokud 100000, tak to asi zvládnete, pokud 20000, tak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.9.16 14:21

Tak záleží, kolik manžel bere a jak stabilní má pracovní post…Kolik je holčičkám, jsou už trochu samostatné? Jak moc je manžel pryč a zvládala bys sama mimořádné situace (nemoci dětí)? Toto zvažte, než se rozhodnete…tvoji touhu chápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.16 14:22

To víš že jo, každý dítě Vám zajistí výtečnou životní úroveň. Tak proč troškařit, nařetězila bych jich více. Zejména tehdy, pokud jsi bez práce. Do Vašich financí zde vidíme výtečně, takže můžeš očekávat anonymní rady na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.9.16 14:24
@Burj Chalifa píše:
To víš že jo, každý dítě Vám zajistí výtečnou životní úroveň. Tak proč troškařit, nařetězila bych jich více. Zejména tehdy, pokud jsi bez práce. Do Vašich financí zde vidíme výtečně, takže můžeš očekávat anonymní rady na míru.

tys měla k obědu kyselý hrozny nebo co? :think:

Příspěvek upraven 13.09.16 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
13.9.16 14:24

Já to nechápu…vzhledem k tomu, že nejste na rodičovské, ale na pracáku, máte asi už starší děti - to nechodí do školky? Mít dítě kvůli tomu, abyste mohla být doma a pak - až zas povyroste - být ve stejné, o to horší situaci, no nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
13.9.16 14:26

Za zodpovědné považuji pořídit si dítě jen tehdy, pokud vím, že jsem schopný zajistit mu nějaký standard.
Pokud už dvě děti máš a nechala sis po nich věci, tak už to zas takový náklad navíc není.
Spíš být tebou přemýšlím o situaci za tři roky. Bude tvoje pozice na trhu práce lepší? Má partner před sebou další vidinu růstu v zaměstnání a s tím odpovídajícímu růstu příjmů? Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.16 14:27
@Tapeta píše:
Já to nechápu…vzhledem k tomu, že nejste na rodičovské, ale na pracáku, máte asi už starší děti - to nechodí do školky? Mít dítě kvůli tomu, abyste mohla být doma a pak - až zas povyroste - být ve stejné, o to horší situaci, no nevím..

tys také měla k obědu kyselý hrozny nebo co? Nejsi dost sluníčková :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85352
13.9.16 14:34
@Anonymní píše:
Zdavím, potřebovala bych poradit, jsem v celkem složité situaci, mám dvě holčičky a zvažujem nad třetím mimkem, ale nevím jestli neudělám pitomost, ted momentálně jsem na pracáku, manžel jezdí na tejden do pryč, ale ne pořád, jen když je potřeba. Na pracáku jsem z toho důvodu že jak povýšil a jezdí pryč, nemám kam dávat děti. tudíž nad tím přemýšlíme, že by bylo zase na tři roky postaráno o děti. mimko mě láká, chtěla bych ho, ale nevím zda to zvládnem hlavně co se financí týče!!!co byste dělaly na mém místě? dík

Pises, ze nemate finance na dalsi dite, tak si neporizujte treti dite a premyslejte, jak to udelate s tema dvema a Tvou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.9.16 14:36

Holky hledte do budoucna. Zodpovedny rodic si radeji neporidi treti dite, aby nemusel nahodou brat nejakou davku…jenze co az budem duchodci? Kde budou ty deti, ktere se budou starat o nas, ktere pozenou ekonomiku tim, ze budou platit dane?
Pro stat je rozhpdne vyhodne platit par let davky matce a ziskat tim budouciho platce dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.9.16 14:37

Nechápu…místo práce si pořídit další děcko…
a proč by nešlo sehnat práci? nebo spíš už pracovat nechce?

pokud vydělává manžel jakžtakž dost, zůstaň doma a starej se o děti co už máte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.16 14:38
@Pudloslava píše:
Holky hledte do budoucna. Zodpovedny rodic si radeji neporidi treti dite, aby nemusel nahodou brat nejakou davku…jenze co az budem duchodci? Kde budou ty deti, ktere se budou starat o nas, ktere pozenou ekonomiku tim, ze budou platit dane?
Pro stat je rozhpdne vyhodne platit par let davky matce a ziskat tim budouciho platce dani.
á, daňový poplatník, to tu dlouho nebylo :mrgreen:.My přece netvrdíme, že nemá mít dítě, ale do stabilnějších finančních podmínek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
13.9.16 14:40

@Pudloslava otázka jestli z toho bude daňový poplatník ;)

a za tři roky (čtyři pět) a dítko navíc se jí podaří sehnat práci spíš :think: težko ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.16 14:42
@catherine100 píše:
@Pudloslava otázka jestli z toho bude daňový poplatník ;)a za tři roky (čtyři pět) a dítko navíc se jí podaří sehnat práci spíš :think: težko ne

co by měl, bude sponzorovat její další pobyt na úřadu práce. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová