Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenže každá mince má dvě strany…kdo se ptá dětí jestli chtějí jít do jeslí/školek/škol
aby rodiče mohli vydělávat na značkové nové věci, dovolené atd…?My nemáme na každoroční dovolenou v Egyptě, neustálé nakupování nových věcí na oblečení, nemáme na nové auto, ale máme na děti času kolik potřebují ![]()
@Barush píše:
Jenže každá mince má dvě strany…kdo se ptá dětí jestli chtějí jít do jeslí/školek/školaby rodiče mohli vydělávat na značkové nové věci, dovolené atd…?My nemáme na každoroční dovolenou v Egyptě, neustálé nakupování nových věcí na oblečení, nemáme na nové auto, ale máme na děti času kolik potřebují
nikdo tu nemluví o z n a č k o v ý ch věcech ( znova se ptám, co je „značka“
) ani o n e u s t á l é m kupování nových věcí, nikdo nemluví o k a ž d o r o č n í dovolené v Egyptě, to už je vážně omleté vyprázdněný argument. A mohu Tě ujistit, že i jiné rodiny, které nežijí tzv. antikonzumním stylem života na pasece u lesa, mají na děti dost času. Tohle Tvé černobílé dělení světa s postojem na jediné funkční a supermorální pozici neberu, tak to v životě ani ve výchově nefunguje.
Značka je třeba: Burton, Etnies, Adidas a jiné komrc. shity vydávající se za kvalitu.
Samozřejmě vím, že jsou rodiny, které nehospodaří, ale přitom mají na své děti tolik času aby je nemuseli odkládat do státní ústavů (třeba hudebníci, malíři, řemeslníci atd…) Já nedělím svět jen kolem vidím lidi, kteří jsou za toto novodobé otroctví snad ještě vděční a vidím lidi, kteří se učí a snaží žít znovu svobodně.
@Barush píše:
Značka je třeba: Burton, Etnies, Adidas a jiné komrc. shity vydávající se za kvalitu.
Samozřejmě vím, že jsou rodiny, které nehospodaří, ale přitom mají na své děti tolik času aby je nemuseli odkládat do státní ústavů (třeba hudebníci, malíři atd…) Já nedělím svět jen kolem vidím lidi, kteří jsou za toto novodobé otroctví snad ještě vděční a vidím lidi, kteří se učí a snaží žít znovu svobodně.
a kde je řečeno, že to kupujeme
?Slovy o novodobém otroctví, malířích, hudebnících jsou tedy vážně mimo. Přestaň myslet ideologicky a batikovaně, resp. klidně takto uvažuj dál, ale nepodsouvej jako jediné správné tyto barvotiskové obrázky o dobru a zlu ostatním.
No vidim, že se to pěkně rozjelo ta diskuse.no asi tak, bydlíme v domě, všechno si děláme sami, něco pěstujeme, chlap dělá vše(zedničinu, elektrikáře, instalatér, prostě uí vše, tudíž je výhoda v tom že nepotřebuji nikoho platit kyž se něco podělá)jinak značkové oblečení nepotřebujeme, moje holky nějak neřeší oblečky, jestli jsou nové nebo po někom, prostě co je to si oblečou a neremcají(a to mají plnou skřín, že to ani neunosí
.)Nevím, nějak nemůžu pochopit jakej je rozdíl v tom jestli jsem tejden na podpoře(ani nevím kolik budu brát)a otěhotním nebo budu chodit pár měsíců do práce(dělala jsem v obchodě a tam s těhotenství jsem musela jit na neschopenku páč tahat 25Kg banánů, to mě bolel břuch) a pak na rodičáku.
@Anonymní píše:
Zdavím, potřebovala bych poradit, jsem v celkem složité situaci, mám dvě holčičky a zvažujem nad třetím mimkem, ale nevím jestli neudělám pitomost, ted momentálně jsem na pracáku, manžel jezdí na tejden do pryč, ale ne pořád, jen když je potřeba. Na pracáku jsem z toho důvodu že jak povýšil a jezdí pryč, nemám kam dávat děti. tudíž nad tím přemýšlíme, že by bylo zase na tři roky postaráno o děti. mimko mě láká, chtěla bych ho, ale nevím zda to zvládnem hlavně co se financí týče!!!co byste dělaly na mém místě? dík
Jestli to chapu spravne, mas dve skolacky? Tak proc teda nechodis do prace? Pak se zlepsi financni situace a muzete si poridit treti, kdyz chcete. Za me je teda 20 tisic na 5 lidi v rodine malo.
@Anonymní píše:
No vidim, že se to pěkně rozjelo ta diskuse.no asi tak, bydlíme v domě, všechno si děláme sami, něco pěstujeme, chlap dělá vše(zedničinu, elektrikáře, instalatér, prostě uí vše, tudíž je výhoda v tom že nepotřebuji nikoho platit kyž se něco podělá)jinak značkové oblečení nepotřebujeme, moje holky nějak neřeší oblečky, jestli jsou nové nebo po někom, prostě co je to si oblečou a neremcají(a to mají plnou skřín, že to ani neunosí.)Nevím, nějak nemůžu pochopit jakej je rozdíl v tom jestli jsem tejden na podpoře(ani nevím kolik budu brát)a otěhotním nebo budu chodit pár měsíců do práce(dělala jsem v obchodě a tam s těhotenství jsem musela jit na neschopenku páč tahat 25Kg banánů, to mě bolel břuch) a pak na rodičáku.
Az ted ctu tento prispevek.
@hanyny píše:
@Kiki24042014 Jak jsem psala- po zaplacení energií nám zbývalo cca 15 tisíc. Plenky mě stály 1000 Kč na měsíc, jídlo cca 8 tisíc, to je 9 tisíc. 6 tisíc měsíčně nám zbývalo na kroužky, výlety, oblečení, nám to stačilo.
Občas měl manžel nějakou odměnu, to jo, třeba 5 tisíc 2× za rok. A z mojí mateřské ( přes 7 tisíc) se platilo spoření a odkládalo na nečekané výdaje, takže tu jsme do měsíčních výdajů nepočítali.
Ty bys třeba nevyžila, já jo, tak mi netvrď, že to nejde
A internet, telefon, volani, benzin, auto a pod. To nevedete?
@araw píše:
A internet, telefon, volani, benzin, auto a pod. To nevedete?
pojistky, spoření na horší časy, spoření dětem, rovnátka, brýle…
Jinak pro ty urejpaný:nevím proč jsem taháte keci typu že budou moje děti nemakačenka, na sociálních dávkach, apod. myslím že každá druhá ženská s malejma dětma je na pracáku, protože jak se tak dívám na net všude chtějí dvanáctky, víkendy apod. a pokud vám chlap dělá od rána do večera, nebo jezdí pryč, nic jiného vám nezbyde.Na pracák jsem nešla dobrovolně, bohužel jsem musela.ale dítko mě láká už asi půlroku, už když jsem byla zaměstnaná.
Takže se asi budu muset spolehnout na sebe a na muže a probereme to více spolu, než aby mě a moje děti někdo urážel, že jsme nemakačenka!!!
@Burj Chalifa já nepsala, že to kupujete. Ptala si se co jsou značky, tak jsem ti napsla nějaké příklady…
Nic nepodsouvám, píšu jak to vidím. Podsouváš ty - že názory o novodobém otroctví jsou mimo.
Anonymní: Pokud máte svoje bydlení, zahrádku, šikovného manžela, tak bych se toho třetího nebála. Je úplně jedno jestli budeš na pracáku týden nebo půl roku, není to věc za kterou by ses měla stydět ![]()
@blumen před 14dny jsem šla na pracák, tady všichni píšou v tom smyslu že jsem celou dobu na pracáku, tak to není, začala jsem chodit do práce když té mladší bylorok a půl, ted ji je skoro 6.samozřejmě že hledám práci, ale není to lehký. na jednu směnu.
@Barush ja nemam odvahu kvoli tomu, ze su veci ktore by som ich asi ani nedokazala naucit. Bola som v skole sice dobra ziacka, ale mala som predmety ktore som vyslovene neznasala a predstava ze by som ich mala ucit moje deti mi nerobi dobre
![]()
@Anonymní píše:
No vidim, že se to pěkně rozjelo ta diskuse.no asi tak, bydlíme v domě, všechno si děláme sami, něco pěstujeme, chlap dělá vše(zedničinu, elektrikáře, instalatér, prostě uí vše, tudíž je výhoda v tom že nepotřebuji nikoho platit kyž se něco podělá)jinak značkové oblečení nepotřebujeme, moje holky nějak neřeší oblečky, jestli jsou nové nebo po někom, prostě co je to si oblečou a neremcají(a to mají plnou skřín, že to ani neunosí.)Nevím, nějak nemůžu pochopit jakej je rozdíl v tom jestli jsem tejden na podpoře(ani nevím kolik budu brát)a otěhotním nebo budu chodit pár měsíců do práce(dělala jsem v obchodě a tam s těhotenství jsem musela jit na neschopenku páč tahat 25Kg banánů, to mě bolel břuch) a pak na rodičáku.
Tak si to 3 dieta spravte a neries na diskusiach. Vas boj, vy to budete zivit a vychovavat.
Realne si vies na tuto otazku ci to zvladnete odpovedat aj tak len ty sama.