Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jinak pro ty urejpaný:nevím proč jsem taháte keci typu že budou moje děti nemakačenka, na sociálních dávkach, apod. myslím že každá druhá ženská s malejma dětma je na pracáku, protože jak se tak dívám na net všude chtějí dvanáctky, víkendy apod. a pokud vám chlap dělá od rána do večera, nebo jezdí pryč, nic jiného vám nezbyde.Na pracák jsem nešla dobrovolně, bohužel jsem musela.ale dítko mě láká už asi půlroku, už když jsem byla zaměstnaná.
Takže se asi budu muset spolehnout na sebe a na muže a probereme to více spolu, než aby mě a moje děti někdo urážel, že jsme nemakačenka!!!
Si děláš (!)? Nebo to fakt myslíš vážně? No tak přemýšlím, jakou asi dostanou děti od tebe výchovu… To nemyslím útočně, ale tohle je fakt názor
![]()
@Anonymní píše:
@blumen před 14dny jsem šla na pracák, tady všichni píšou v tom smyslu že jsem celou dobu na pracáku, tak to není, začala jsem chodit do práce když té mladší bylorok a půl, ted ji je skoro 6.samozřejmě že hledám práci, ale není to lehký. na jednu směnu.
a s dalším détětem to jako pak bude lehčí? Prostě pořizovat si dítě proto, že mi nemá kdo pohlídat ty větší, není normální ![]()
Já nechci řešit, jestli zakladatelka má mít třetí dítě nebo ne, to je její rozhodnutí a ona musí vědět, jak by to asi zvládli, ale vždycky je to jakási nejistota.
Já mám kolem sebe většinu rodin, kdy chlap vysokoškolák je úředník, učitel, policajt apod. s platem 17 - 20 tisíc čistého, ženská na mateřské. Všichni mají 2-3 děti a žijí vcelku normálně, nikdo z nich neživoří, děti neběhají bosé a mají co jíst. Nevím, jak to ti lidé dělají, když podle většiny z vás by asi ani neměli přežít
.
@hanyny píše:
Já nechci řešit, jestli zakladatelka má mít třetí dítě nebo ne, to je její rozhodnutí a ona musí vědět, jak by to asi zvládli, ale vždycky je to jakási nejistota.
Já mám kolem sebe většinu rodin, kdy chlap vysokoškolák je úředník, učitel, policajt apod. s platem 17 - 20 tisíc čistého, ženská na mateřské. Všichni mají 2-3 děti a žijí vcelku normálně, nikdo z nich neživoří, děti neběhají bosé a mají co jíst. Nevím, jak to ti lidé dělají, když podle většiny z vás by asi ani neměli přežít.
jak to dělají? Mají dluhy, půjčky, akorát se to tak nevidí a nemluví o tom.
@Burj Chalifa píše:
Dlouhý smích. Žila jsem tak celou dobu mateřské a rodičovské a asi zázrak, vyžili jsme bez dluhů a půjček. Asi to souvisí s finanční gramotností a vzdělaností.
Stačí se trochu uskromnit a nekupovat ptákoviny. Jo a nekouřit a nepít, to bývá dost velká položka v rozpočtu některých rodin.
@Anonymní píše:
Dlouhý smích. Žila jsem tak celou dobu mateřské a rodičovské a asi zázrak, vyžili jsme bez dluhů a půjček. Asi to souvisí s finanční gramotností a vzdělaností.Stačí se trochu uskromnit a nekupovat ptákoviny. Jo a nekouřit a nepít, to bývá dost velká položka v rozpočtu některých rodin.
poslední dvě věty souhlas.Ale hlava mi tedy nebere, kdo tvoří ty masy zadluženců.https://www.novinky.cz/finance/395012-s-vysi-svych-dluhu-je-nespokojen-temer-kazdy-druhy-cech.html
@Anonymní píše:
Zdavím, potřebovala bych poradit, jsem v celkem složité situaci, mám dvě holčičky a zvažujem nad třetím mimkem, ale nevím jestli neudělám pitomost, ted momentálně jsem na pracáku, manžel jezdí na tejden do pryč, ale ne pořád, jen když je potřeba. Na pracáku jsem z toho důvodu že jak povýšil a jezdí pryč, nemám kam dávat děti. tudíž nad tím přemýšlíme, že by bylo zase na tři roky postaráno o děti. mimko mě láká, chtěla bych ho, ale nevím zda to zvládnem hlavně co se financí týče!!!co byste dělaly na mém místě? dík
Tak nevím, ale mě skoro přijde, že jsem jediná, kdo pochopil, co píšeš. Když pominu tu finanční stránku (mně 20 tisíc pro potenciální pětičlennou rodinu taky nepřijde mnoho) a soustředím se na to hlídání, tak mi to smysl dává. Až bys za pár let šla do práce, tak ty starší děti budou už natolik veliké, že budou moct v případě nutnosti to nejmladší odvézt do školky, vyzvednout, popřípadě dovést na kroužek, takže pokud pak budeš mít dejme tomu práci, kde budeš muset pracovat od šesti (žádná školka ani družina nefunguje takhle brzo), tak budeš vědět, že má kdo to nejmladší dítě odvést a starší už se o sebe postarají. Takže já v tom ten přínos vidím. A pak bude i ten další příjem. Do té doby byste to museli nějak překlenout a to musíte vy vědět nejlíp, kolik průměrně utratíte.
@Anonymní píše:
Jinak pro ty urejpaný:nevím proč jsem taháte keci typu že budou moje děti nemakačenka, na sociálních dávkach, apod. myslím že každá druhá ženská s malejma dětma je na pracáku, protože jak se tak dívám na net všude chtějí dvanáctky, víkendy apod. a pokud vám chlap dělá od rána do večera, nebo jezdí pryč, nic jiného vám nezbyde.Na pracák jsem nešla dobrovolně, bohužel jsem musela.ale dítko mě láká už asi půlroku, už když jsem byla zaměstnaná.
Takže se asi budu muset spolehnout na sebe a na muže a probereme to více spolu, než aby mě a moje děti někdo urážel, že jsme nemakačenka!!!
he?
to je nesmysl. Ale jistota je, že se třema to bude ještě složitější
@Burj Chalifa píše:
Nevím, jaké typy lidí a rodin má kolem sebe. Ty, co mám kolem sebe, žádné dluhy nemají. Nemůžeš všecko řešit stylem - podle sebe soudím tebe. Pokud bys s tím nevyšla ty, neznamená to, že ani nikdo jiný.
Je tady milion diskuzí na téma - Kde na ten průměrný příjem ty statistiky chodí, když toho téměř nikdo nedosahuje?
Takže pokud větší část rodin nedosahuje ani na průměrnou mzdu, která je kolem 27 tisíc měsíčně hrubého, což je 20600 čistého a víc než 50% lidí na to nedosahuje, tak by podle tebe musela většina rodin ( kdy vydělává jen chlap, který nemá ani průměrný plat a ženská je na mateřské) vychcípat hlady.
Je to jak psala anonymní - o finanční gramotnosti. A věř nebo nevěř, dá se s tím žít, aniž bys živořila.
@hanyny píše:
Já mám kolem sebe většinu rodin, kdy chlap vysokoškolák je úředník, učitel, policajt apod. s platem 17 - 20 tisíc čistého, ženská na mateřské. Všichni mají 2-3 děti a žijí vcelku normálně, nikdo z nich neživoří, děti neběhají bosé a mají co jíst. Nevím, jak to ti lidé dělají, když podle většiny z vás by asi ani neměli přežít.
tak ono je asi zásadní rozdíl, pokud např. zdědíš byt, popř. ho dostaneš, než když k tomu ještě musíš platit hypotéku… Takže pokud mají bydlení zajištěný, tak si to tak nějak představit dovedu
@atominnka To s tím hlídáním jako vážně! Pro mě je to třeba problém a víc dětí si umím představit jen s dobrým zázemím! Jako znala jsem jednu co nechávala dítě v ohrádce doma a šla do města, takovým typům je pak jedno jestli dvě děti nebo deset.
![]()
@Mína47 ale není to jen tak nebo tak. jsou třeba maminy /jako já/, které ty děti berou všude s sebou. A kam je vzít nemůžou, tam prostě nejdou
Prarodiče ani jiní příbuzní nejsou povinní hlídat, o své děti se musíme postarat každý sám. Občas mě to taky štve, třeba s manželem jsem sama nebyla skoro 6let
ale co nadělám ![]()
Zas abych jim nekřivdila - sem tam pohlídají, na chvilku. Třeba tchýně hlídala 4hodiny, abych mohla dělat na baráku. Ale je to opravdu málokdy ![]()
@atominnka To je jasný, já taky moc nikam nechodim a když jdu tak s dětmi jako ty. Moje známá čeká třetí a děti má stále hoodně často u mámy, hlídá jí děti přes noc a ona má volno. Pak jen slyším jaký je chudák, že má chlapa furt v práci, jak je na děti sama a rok nemluvila o ničem jiném než že chce třetí. Takže ať si to každý rozhodne sám.
@Mína47 jo, mám podobnou známou, děti má 3, ale málokdy jí potkám se 3ma, 4× týdně cvičí, soboty odpo jezdí nakupovat a kažýdé ráno je minimálně hodinu na kafi, její muž má práci o ptaro níž než bydlí, je svým pánem, nemusí poslouchat nadřízené
Ale věčně pláče, že nestíhá, že děti zlobí a že nemá čas pro sebe a nikdo nehlídá
A když jsem se jí kdysi svěřila, že manžel je denně v práci 6:30-18(i později) a pá -ne je nonstop na baráku, že jsem jen sa, a s dětma, běz hlíádání, tak mi řekla, že si umím jen stěžovat
![]()