Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My máme dvě děti, taky mi končí mateřská za rok, třetí mě láká, ale já bych to asi udělala tak, že bych si nechala jakoby odrůst děti- škola, školka, rok dva práce a pak třetí..
@Anonymní píše:
Jinak na pracau jsem byla jen jednou v životě a to po škole. a to už je peknejch pár let.pri mateřské jsem chodila občas do práce takže práce mi nevadi.
A práci teda ted aktivně sháníš a nemůžeš nic sehnat nebo jak? Mě se líbí, když má někdo více dětí, ale tys to tady podala tak, že to dítě chceš hlavně proto, abys měla zas rodičák a mohla být doma. To neni zrovna dobrý důvod mít více dětí. Možná, že jsi to jen neštastně napsala, ale působí to tak.
No tak při takovém platu bych do třetího nešla…a už vůbec bych do něj nešla, jen kvůli tomu, že nevím co teď už s dvěma dětma, to je myslím to, co tu většina z nás nechápe…
jinak si měj třeba deset dětí, pokud to uživíte a naplňuje vás to ![]()
Pracák, pak navazující MD, RD a pak s třemi dětmi po takové nepracovní pauze do zaměstnání. To se tedy zaměstnavatelé porvou. Ještě více než nyní.
@zuzukobylka ano blbě jsem to napsala. mimko bych chtěla. ale bojím se co bude. s penezma jsme dobře. mam nasetreno atd. umime se uskromnit. bejvak už máme taky hotovej.ale bojím se co bude…třeba se něco pos…příklad. vlada něco vymyslí. bude se rapidně zdražovat atd.
@zuzukobylka práci shanim každej den koukam na net.ale potřebují na ráno. ale široko daleko nic tak max 30km od nás. a když řeknu že potřebují na ráno tak se na mě dívají jak na krypla
@Anonymní píše:
@zuzukobylka ano blbě jsem to napsala. mimko bych chtěla. ale bojím se co bude. s penezma jsme dobře. mam nasetreno atd. umime se uskromnit. bejvak už máme taky hotovej.ale bojím se co bude…třeba se něco pos…příklad. vlada něco vymyslí. bude se rapidně zdražovat atd.
Co máš s vládou??Co má jako vymyslet?
Ekonomika není skoková. Dnes už není jistota v ničem, to je jasné. Mít dítě je drahý běh na dlouhou trať, hadříky po starších to vážně není důležité, to je nula celá nula úspor. A čas pro všechny děti. A spousta dalších věcí včetně pracovního uplatnění po dlouhé pauze.To není rýpání, jen upozornění na realitu.
Pokud to třetí dítě chceš a myslíš, že byste to utáhli, tak do toho běž. Mě se zas příčí řeči typu - Je potřeba zajistit dětem určitou úroveň, pokud vyděláte 100 tisíc měsíčně, tak do toho běž apod.
O penězích to není. Pokud máte vlastní bydlení a jste bez dluhů, nepotřebujete drahé dovolené a značkové věci, tak proč ne? Určitě se s tím vyžít dá ![]()
@hanyny promin ale rict ze v dnesni dobe si poridit 3 deti neni o penezich je eufemisticky receno naivni…
@hanyny píše:
Pokud to třetí dítě chceš a myslíš, že byste to utáhli, tak do toho běž. Mě se zas příčí řeči typu - Je potřeba zajistit dětem určitou úroveň, pokud vyděláte 100 tisíc měsíčně, tak do toho běž apod.
O penězích to není. Pokud máte vlastní bydlení a jste bez dluhů, nepotřebujete drahé dovolené a značkové věci, tak proč ne? Určitě se s tím vyžít dá
drahá dovolená a značkové věci, to je už taková místní omletá fráze. Co je drahá dovolená a co je „značka“?To by mě vážně zajímalo, když už tedy.
@saadet píše:
@hanyny promin ale rict ze v dnesni dobe si poridit 3 deti neni o penezich je eufemisticky receno naivni…
přesně.
Být tebou, tak bych do třetího nešla. Když se něco tvému muži stane, co budeš dělat?
@bubulina píše:
Být tebou, tak bych do třetího nešla. Když se něco tvému muži stane, co budeš dělat?
zeptá se na Emiminu.
@Burj Chalifa @saadet Holky, já mám 3 děti a jsou mi směšné ty kecy o příjmu minimálně 100 tisíc, nezlobte se, ale to dost zavání snobismem. Mám kolem sebe rodiny, co mají 5 až 10 dětí a příjmy kolem 30 tisíc a nikdo z nich není závislý na státu ani na dávkách, nejsou to cikáni a děti chodí všechny čistě a pěkně oblečené.
Na dovču jedou třeba do Chorvatska pod stan a sami si tam vaří, nebo někam do Beskyd.
Ale vy, co tvrdíte, že nejde vyžít s 20 tisíci, jste s prominutím mimo zas pro mě.
@hanyny o 100 tis jsem nerekla ani slovo a pokud si oamatuji bylo to zde zmineno jako priklad, nikoli podminka. A vyzit s 20tis pro 5 lidi umi leda kornelie…