Nevím, jak se rozhodnout - dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
13.9.16 22:41

@Kiki24042014 Co je divného na 5 tisících za bydlení? Máme nově zrekonstruovaný malý nízkoenergetický domek, výdaje na energie cca 3500 Kč, zbytek počítám za dřevo na topení, které si manžel dělá sám v lese, takže vyjde levněj.
Nevím, proč mě napadáš a plácáš nesmysly o chlebu s margarínem. A tu drzost, abys mě soudila fakt neměj, já taky nesoudím rodiny se zhýčkaným jedináčkem, který musí mít všechno KVALITNÍ, aby nebyla chudáček za outsidera :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 22:44

@hanyny To ty tady plácáš nesmysly a to dost velký, navíc píšeš že holky snad lžou a jsou mimo, když píšou o tom že dvacka prostě nestačí. A moje dítě si neber do huby, já si o tvoje děcka taky neotírám. Nic o mé dceři nevíš a to jestli bude zhýčká nebo ne, není tvoje starost - já tady s tebou probírám rozpočet a ne děti, takže laskavě kušuj, nebo se neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
13.9.16 22:47

@Kiki24042014 Máš problém se ovládat, co? To mě baví :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 22:48

@hanyny PS příjde mi jako základ dát dítěti, které si uděláš KVALITNÍ VĚCI!! ZEJMÉNA STRAVU A BOTY, KTERÉ JSOU INVESTICE DO JEHO CELÉHO ZDRAVÍ!!! A pokud to někdo nedělá, pak je to sobec. V dnešní době, kdy do všeho možného cpou náhražky, zejména do masa apod! Odjakživa upřednosťnuji kvalitu před kvantitou a jako matka dvojnásob. Proto jsem matka, abych svému dítěti dal skvělý start do života a jídlo, kosmetiky a boty jsou hned po vychově a lásce to nejdůležitější. Stačí jen myslet a taky aspoň trošku číst. Nebo třeba jít aspoň%n na kurzy, když už někdo prostě tu knihu do té ruky nevezme. Tím končím, ty výjdeš - my takto určitě ne - ať se zakladatelka rozhodně sama podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 22:49

@hanyny Nemám problém se ovládat, jen nemám ráda slepice co se navážejí do dětí, mám to taky zkusit? Uvidíme jak dlouho budeš v klidu. Nehodlám se s tebou rozčilovat, kde nic není, tam ani smrt nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
13.9.16 23:12

Jestli by mi pri myslence na dalsi dite blikla kontrolka, jak s penezma, tak fakt ne. Ted jsme byli v CR a cucela jsem jak pero z gauce, jidlo drazsi nez tady. Nekoupila jsem v podstate nic a 700kc pryc. osobne bych nevysla z 20 litrama ani ja sama, natoz 3 deti a tata :jazyk: Chapu rodiny, ze s tou sumou vyjit umeji, ale ja jsem rozmazlenec. makam ja i manzel a chci si za to i dopravat obcas kina a jidlo v restyce s detma, pekny vylet a nepotit se u toho pri placeni. Takze my u cisla 2 koncime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
13.9.16 23:31

Moc nechápu teorii, další dítě a je vystaráno s hlídáním. Nikde přece neni jasně dáno, že další těhotenství bude bez problémů. Pokud člověk nemá dobré zázemí finanční, hlídací babičky ani by mě nenapadlo uvažovat o víc jak dvou dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.9.16 23:47

@Kiki24042014 ne každej má ale hypotéku ;) A s bazarovým oblečením pro školáka jsi taky mimo, dneska už seženeš starší oblečení, které vypadá jako nové nebo je minimálně nošené a za pěkný peníz ;) Za jedno je kupovat nové zbytečné a za druhé je to podle mě plýtvání :nevim: S kvalitní stravou a kvalitním obutím souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.9.16 23:48

@Mína47 To s tím hlídáním… to vážně? Já hlídání nemám, neměla jsem a mít nebudu. Ale to neovlivní to, kolik chci dětí. :nevim: kdyby měl počet dětí ovlivnit fakt, že nikdo nechce hlídat, tak se za chvíli žádné děti rodit nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.9.16 06:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.9.16 06:41

@Mína47 promiň ale babičky nejsou povinny hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.9.16 06:43

@Mína47 Souhlasím se zakladatelkou. nikde není napsaný že musejí hlídat je to jen o dohodě a přístupů. to že někdo má dítě tak automaticky musí babička hlídat!!!je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
14.9.16 06:59

@hanyny podla mna nemas vase naklady ani zdaleka spocitane a tym ze si napisala ze mate trojnasobok 20000 ani netusis kolko v skutocnosti miniete. A nakoniec napises ze z 20000 ste vlastne nikdy nezili lebo manzel sem tam doniesol odmeny a este si mala rodicovsku. to ale sme uz pri inom cisle ako 20000 potom :nevim:
Ja v tvojom vypocte ako super vyjst s 3 detmi postradam okrem auta ako tu uz niekto iny pisal aj ine naklady. Tych 15000 co ti ostalo po zaplateni ti dajme tomu staci na stravu a bezne mesacne naklady ako je osatenie, obuv, skola a skolka. S odretymi usami, ale staci. Dom hoc je nizkoenergeticky (tiez taky mame aj ked velky) si tiez pyta svoje. Vzdy treba nieco opravit. Sudny clovek si plati poistku za dom, lebo ak sa naozaj nieco vazne stane tak si vies kde. To iste co sa tyka clenov rodiny, nehovorim o investicnych, ale klasicke urazove by mal mat kazdy.
Jedine v com s tebou suhlasim a to si naozaj moj clovek je to, ze peniaze z prace ked si stale v behu a v strese stoja za velky prd a mas spravne nastavene hodnoty. Tiez som radsej za mat menej ako nebyt s rodinou a vlastne si zarobene peniaze ani nemat kedy uzit. Ale 20000 je teda pre 5 sakra malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
14.9.16 07:14

Přidám se s názorem, nebudu ale psát přesné částky…máme tři děti, nejmladší rok takže já na RD, manžel vydělává cca průměr.
Za hypo, elektřinu dáme necelou 1/3 příjmů. ALE… chci kvalitní stravu. To znamená pěstujeme veškeré ovoce, zeleninu, zavařuji, bude koza tím pádem i domácí mléko, máslo, tvaroh. Máme slépky - domácí vejce. Maso sice nejíme ale pro manžela - husy, krůty, králíci. To málo potravin co musím kupovat kupuji kvalitní, většinou v biokvalitě.
Chci kvalitní vzdělání - máme domácí školu. Ušetřené náklady na cestování/aktovky můžu vložit do více kroužků a zájmových činností. (A to nemluvím o ušetřeném čase).
I na ty prázdniny zbyde - jezdíme raději vlakem. Dovolenou u moře nepotřebujeme, možná by na ní i zbylo, ale my vždy raději pořídíme něco praktičtějšího (vyoravač na brambory třeba :mrgreen: )
Tož to jen tak, že to není jenom o penězích pořídit si třetí dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2832
14.9.16 07:49
@Zabatko píše:
Nebuď hnusná, vždyť to vůbec nemusí být pravda. Jsem s děckama doma už roky a věnuji se jim, předpokládám, že na dávkách nezůstanou, protože se dobře učí a mají ambice vydělávat jako tatínek. :lol: Proč, kurňa, je podle Vás údernic tak špatné, když je žena s děckama doma? :nevim:

nemám nic proti zakladatelce, ale názor, že státu se vyplatí vydržovat matku na mateřské, protože má další plátce daní, mi přijde nesmyslný, tak jsem si to nemohla odpustit… :jazyk: jinak osobně fandím rodinám s více dětma a „závidím“ ten „luxus“ dovolit si tři a více dětí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová