Nevím, kde pracovat - administrativa?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
392
23.6.21 22:30
@Semtex píše:
Logistiku, když neumíš moc s PC? Víš vůbec, co to je? :lol: To fakt neni žádnej sranda obor, kde ti stačí umět zapnout a vypnout počítač a umět abecedu. Tam chtějí všude VBA nejlíp. Nebo aspoň makra :lol: tedy myslím na těch lepších pozicích.

Tak logistika je oboro spoustě firemních procesů a v rámci nich spousta pozic, že. A určitě ne na všech těch pozicích se se odehrává tak sofistikovaná práce daty, aby tam všichni automatizovali ve VBA :roll: Představ si, že i v logistice pracují recepční, asistentky managerů, koordinátoři apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
23.6.21 22:48
@Anonymní píše:
Představuji si něco jako matriku, logistiku, v rozumné míře komunikaci s lidmi, řešení životních situací. Programování nebo finančnictví mi nic moc neříká. Spíš směrem těch úřadů, personální, městský úřad, archivy. Napadá tě k tomu něco? Nebo to pojímám úplně blbě? :nevim:

To je celkem široký záběr, tu nevyhraněnost motivace vidím trochu jako problém. Ale chápu ji, když jsi nikdy nepracovala, tak je to prostě pro tebe všechno abstraktní.
Nemohu mluvit za státní správu, dělám celý život v soukromém sektoru, lidi pro spolupráci si vybírám skoro denně, a to i ty na juniorní pozice. U juniorů je pro mě důležitý mindset, motivace, soulad s firemní kulturou a ideálně osobní doporučení.

Já bych ti poradila, navštěvuj pracovní portály a pročítej si pracovní nabídky. I když na ně nebudeš reagovat, pomůže ti to udělat si představu o tom, jaké pozice pracovní trh generuje a jaká jsou na nich očekávání. To ti dá nějakou představu a inspiraci. Dobře taky fungují pracovní veletrhy a nejrůznější meetupy, ale bohužel ne v této době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
24.6.21 22:03
@Anonymní píše:
Díky, to zní jako sen. :kytka:

Kdo je přesně vyšší soudní úředník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
28.6.21 19:41
@andelka83 píše:
U nás teda magistrát, úřad a podobné instituce jsou jedno velké zklamání. Jedině po známosti snad. Kamarádce se 2× stalo, že ji vzali a ve zkušebce vyhodili. To už je snad lepší soukromý sektor.Jinak já mám taky školu na bzum, humanitní obor. Bez praxe v oboru. Těhotenství hned po státnicích. Mezi druhým a třetím dítětem jsem pracovala v průmyslové prádelně ( ne v provozu, v expedici). Docela mě to bavilo, ale peněz málo a směny už dělat nemůžu. Za rok budu hledat práci znovu. Oprasuju angličtinu. A ráda bych dělala asistentku pedagoga. Zkrácený úvazek by mi vyhovoval ( i za cenu nízkého platu).

S tou prací AP bych si to rozmyslela. V sozcanosti je jich už moc a moc a těžce shánějí práci. Protože stejně jako ty o této práci přemýšlí snad každá 3 matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
28.6.21 19:47
@Joannka1 píše:
S tou prací AP bych si to rozmyslela. V sozcanosti je jich už moc a moc a těžce shánějí práci. Protože stejně jako ty o této práci přemýšlí snad každá 3 matka.

Je to jak kde. To riziko tam je bohužel, to vím. Navíc pořád něco vymýšlejí a mění. Kdoví co bude za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
6.4.23 19:34

Dobrý den, řeším úplně stejnou situaci, mohu se zeptat, zda jste nakonec práci našla v administrativě? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8630
6.4.23 19:43
@Semtex píše:
Jak už jsem ti psala, z kurzu bych se zaměřila na ty kancelářské aplikace. Nebo klidně i to účetnictví, ale jen doplňkově. A jinak to chce hlavně praxi, praxi, praxi. Klidně i z domu, dítě není překážkou. Založ si třeba nějaký malý e-shop, tam mas dost fakturaci a administrativy a práce v on-line prostředí a i to účetnictví si povedeš sama. Pak budeš mít nějaký vzorový projekt jako důkaz, ze jseš práceschopná i s dítětem. Sbirat zářezy v dalších a dalších školách je dle mého názoru celkem na nic, když jsi nikde nikdy pořádně nepracovala a nemáš zkušenosti.

to je rada úplně mimo, v dnešní době zakládat malý no name e-shop, v tom zahučí peníze a zisk žádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8630
6.4.23 19:47

Zakladatelko, jsi na rodičáku, máš spoustu času s tím něco dělat, v dnešní době není problém se vzdělávat online i pracovat online. Jen by to trochu chtělo vědět, jakým směrem by ses chtěla ubírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat