Nevím s kým čekám dítě. Co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3394
21.5.18 12:24

Kdy jdeš k doktorce, aby ti řekla stáří plodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
21.5.18 12:28

Ve tvé situaci bych šla na potrat a hlavně to neříkala ani jednomu… No škoda už :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 12:35
@pe-terka píše:
a za interrupci by ses sama přes sebou nestyděla? :think: Někdo je splachovací, těch pár buněk pro něj není budoucí dítě a interrupci vnímá jako jakoukoli jinou kyretáž ;) Zřejmě je to i tvůj případ.
Pak jsou ale ženy, které se tím celý život trápí a cítí velkou vinu.
Sama zakladatelka si musí vyhodnotit, kam patří.

Přesně tak, nestyděla - má mnoho výhod, jednak o ní nikdo neví, a neplynou z ní závazky na dalších 18 nebo kolik let. Nicméně já potrat nikdy řešit nebudu - dokážu se chránit tak, že nemám důvod si myslet, že bych to někdy měla řešit. A ano, zřejmě jsem splachovací a vnímám to jako kyretáž. Já mám dítě jedno, plánovaně počaté, v zemi, kde je lékařská péče, dostupná antikoncepce a zodpovědný přístup, nevidím důvod, proč vlastně někdo potraty pořád řeší - jen proto, že se dva lidi nedokáží na antikoncepci domluvit - příp. ženská není dostatečně zodpovědná (když už teda na ní leží to větší riziko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
21.5.18 12:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
21.5.18 12:37

Měla jsi jít na potrat a neříkat to ani jednomu, teď sis dvířka zavřela u obou a ještě budeš svobodná matka se dvěma dětmi… nebo běž na potrat ještě teď, když to finančně neutáhneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.18 12:38
@truelly píše:
@katuska1984 když měla svědomí vyspat se s kamarádem bez ochrany v době, kdy se pokoušela mít dítě s přítelem, tak interrupci jistě zvládne. 8)

Jak pokoušela o dítě s partnerem, dali si ve vztahu pauzu a tohle je holt výsledek. Kdo ví, zda podobný ústřel nemá i její partner, proč ji soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.18 12:47

Zakladatelko, je to opravdu blbá náhoda a to ve všech směrech, nicméně zpátky to nevrátíš. Nechala bych to uležet. Moc bych ti přála, aby to dítě bylo partnerovo (toho, s kým máš to první). Může se tvářit kysele, jak chce, ale jednou jste se dohodli na pauze, tak to tak prostě je a kdo ví, zda on si někde neužíval taky, jen to jako ty nepřizná. Zkus si hodit na papír plusy a mínusy, zamyslet se nad tím, co tě bude trápit víc, zda být případně sama s dvěma dětmi a nebo sama s jedním dítětem. Taky se říká, že si má člověk hodit korunou a řídit se tím, co si úpěnlivě přeje těsně před tím, než mince dopadne na zem (protože to je ta správná odpověď). Tím, co kdo bude v okolí řešit, se vůbec nezatěžuj, ať si lidi i rodina povídají, co chtějí. Důležitá jsi teď ty a tvoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.5.18 12:54
@PaniBovaryovaaa píše:
Přesně tak, nestyděla - má mnoho výhod, jednak o ní nikdo neví, a neplynou z ní závazky na dalších 18 nebo kolik let. Nicméně já potrat nikdy řešit nebudu - dokážu se chránit tak, že nemám důvod si myslet, že bych to někdy měla řešit. A ano, zřejmě jsem splachovací a vnímám to jako kyretáž. Já mám dítě jedno, plánovaně počaté, v zemi, kde je lékařská péče, dostupná antikoncepce a zodpovědný přístup, nevidím důvod, proč vlastně někdo potraty pořád řeší - jen proto, že se dva lidi nedokáží na antikoncepci domluvit - příp. ženská není dostatečně zodpovědná (když už teda na ní leží to větší riziko).

tvůj postoj respektuju, máš to ošéfované :palec: Nicméně ne vždy je tak snadné si zajistit 100% účinnou antikoncepci - od důvodů zdravotních, etických, ekologických atp. A někdo holt pokouší osud a občas zariskuje ;) Můžeš si gratulovat, že tahle dilemata neřešíš ;) Že o interrupci nikdo neví je asi tak to poslední, co bych JÁ řešila. Ví o ní dotyčná, co ji podstoupila. A musí s tou myšlenkou žít a vyrovnat se. Ne každá umí svědomí spláchnout „do záchodu“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.5.18 13:04

@PaniBovaryovaaa Mně vůbec přijde na hlavu, že by se někdo měl stydět za to, jestli má nebo nemá děti. A můžeš si blahopřát, že ses nedostala třeba do situace, že bys byla těhotná a z nějakého důvodu byla sama… třeba bys spoustu věcí hodnotila jinak :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12648
21.5.18 13:04
@Anonymní píše:
No.. začnu asi od začátku. S partnerem jsme se rozhodli, že bychom chtěli druhé dítko. Dlouhou dobu se nám nedařilo, oba jsme z toho byli nervózní a smutní. Začali jsme se hodně hádat a asi 3 týdny zpět se rozešli s tím, že si dáme pauzu a uvidíme co jak bude.
Byla jsem z toho totálně v háji a potřebovala utesit. Přijel za mnou kamarád, já pila víno a stalo se co se stalo.
Teď jsem zjistila, že jsem těhotná. Úplně učebnicově vychází, že dítě je jeho a ne ex přítele.
S ex jsem spala naposledy 1.5. Ovulace byla cca 9.5. A to jsem spala s kamarádem. Dával si pozor, nicméně nějaká kapka se vloudila. Přesně 9.den od sexu s kamarádem jsem spinila, asi nidace a už mě začalo hlodat.
Nejsem taková, je mi ze sebe tak zle, že si to ani neumíte představit. Vůbec nevím co teď dělat. Řekla jsem to oběma, i s tím že po tomhle už jsem si k ex partnerovi definitivne zavřela cestu. Jsem připravena za chyby pykat. Nadávám si jak jsem hloupá, ale to mi nepomůže.
Ex je samozřejmě znechucený, kamarád stoji o mě ale dítě nechce.
Ani nevím, zda je co radit, ale potřebovala jsem se vypovídat. Co byste dělaly na mem miste?
Jen mě Prosím nesuďte a nenadávejte mi, to dokážu i sama. :zed: :poblion:Anonymka R.

Myslím, ze 90% žen by to nechali na příteli..dítě by se narodilo a přítel ho nejspíše měl rád…ovšem máš to celý život v hlavě a modlíš se, aby se na to nepřišlo..takto jsi čestná a laboruješ zda dítě vůbec porodit..můžeš si ho nechat a najít si někoho jiného. Nebo jít na interupci a najít si jiného..všechno má své pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 13:07

@pe-terka Tak jasně, že prvotní věci k řešení po potratu by pro mě byla třeba zdravotní stránka atd., ale prostě pro mě je něco jako noční můra mít x dětí s různými otci a to už od počtu dvou dětí - to mi přijde potupné - mě, čili je jasné, že bych se s tím nechlubila, ale jsou okamžiky, kdy se to někdo asi dozví (pediatr, škola, co já vím?), ale i kdyby to nevěděl nikdo, styděla bych se za to já, přijde mi to šílené, i když v dnešní době je to asi vcelku normální a je i fajn, že na takové ženské nikdo nijak špatně nepohlíží, ale pro mě by to bylo totální selhání - už to, když muž a žena, kteří spolu mají dítě (děti) se rozejdou a rodinu rozbijí je pro mě osobně selhání, natož když se to uděje opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
21.5.18 13:08
@Tiger-lily píše:
@PaniBovaryovaaa Mně vůbec přijde na hlavu, že by se někdo měl stydět za to, jestli má nebo nemá děti. A můžeš si blahopřát, že ses nedostala třeba do situace, že bys byla těhotná a z nějakého důvodu byla sama… třeba bys spoustu věcí hodnotila jinak :lol:.

těhotná a sama?…jako že by manžel zemřel během těhotenství? Tak to by byla počestná vdova a nikdo by si o ní hubu nemohl otírat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.5.18 13:10
@truelly píše:
těhotná a sama?…jako že by manžel zemřel během těhotenství? Tak to by byla počestná vdova a nikdo by si o ní hubu nemohl otírat ;)

A co třeba, že si manžel našel jinou? Tím by se z té ženy stala hned nějaká zavrženíhodná poběhlice? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.5.18 13:14
@PaniBovaryovaaa píše:
@pe-terka Tak jasně, že prvotní věci k řešení po potratu by pro mě byla třeba zdravotní stránka atd., ale prostě pro mě je něco jako noční můra mít x dětí s různými otci a to už od počtu dvou dětí - to mi přijde potupné - mě, čili je jasné, že bych se s tím nechlubila, ale jsou okamžiky, kdy se to někdo asi dozví (pediatr, škola, co já vím?), ale i kdyby to nevěděl nikdo, styděla bych se za to já, přijde mi to šílené, i když v dnešní době je to asi vcelku normální a je i fajn, že na takové ženské nikdo nijak špatně nepohlíží, ale pro mě by to bylo totální selhání - už to, když muž a žena, kteří spolu mají dítě (děti) se rozejdou a rodinu rozbijí je pro mě osobně selhání, natož když se to uděje opakovaně.

CHÁPU, mám to nastavené podobně a jsme ráda, že všechny moje děti mají stejného - a fungujícího otce. Ale vůbec ne z důvodu, co si o tom myslí okolí, to je mi šumák - já takové mámy nijak nesoudím, nevím, co je v životě potkalo.
Jsem ráda čistě proto, že vím, jak je pozice dítěte z rozvedené rodiny, když si matka založí novou, těžká. Pro mě by to ale nebyl důvod k ukončení těhotenství. Spíš bych se zamyslela nad výběrem partnera/ů a hledala, kde je „zakopaný pes“, proč se mi ve vztazích nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.18 13:15
@Tiger-lily píše:
@PaniBovaryovaaa Mně vůbec přijde na hlavu, že by se někdo měl stydět za to, jestli má nebo nemá děti. A můžeš si blahopřát, že ses nedostala třeba do situace, že bys byla těhotná a z nějakého důvodu byla sama… třeba bys spoustu věcí hodnotila jinak :lol:.

Ale tak každý má snad jinou výchovu nebo morální nastavení. Pro mě je prostě potupa mít x dětí s x otci. Neříkám, že se má dotyčná stydět před ostatními - to už má každý jinak. Já bych takovou ženskou ani nesoudila, jen prostě sama bych to tak nechtěla - analogicky - nesoudím ženskou, co se dostane kvůli podvodu do vězení a zároveň bych to též nechtěla zažít, to se nevylučuje ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí