Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vzpominam si, jak Jana Paulova v Ordinaci radila svoji dceri, aby to rekla jen tomu jednomu, ktereho si ona sama preje. To by bylo asi uplne nejlepsi
No to uz holt nenastane, ja osobne bych nechtela dve deti se dvema ruznymi muzi a pritom nebyt ani s jednim.
@PaniBovaryovaaa ja bych se rozhodne vic stydela za interupci.ale to neni videt, takze to nevadi, ze?
@katuska1984 Co je na tom dát si život konečně do pořádku, popřemýšlet jak dál a zodpovědněji, než se třást, jestli to zvládnu sama se dvěma dětmi…a mít to leta na talíři od rodiny…a nejen od ní?
@truelly a co vlastni svedomi?
ja nejsem silenec odpurce interupci.
ale tohle jsou pro mne duvody uplne smesne..co rekne okoli..co mne po nich? pokud to utahne financne…
kazdy si rozhoduje za sebe
nam tri deti, nejml.ma 4 mesice, je nemocny..ne zivot ohrozujici nebo tak…ale proste neni zdravy a nikdy nebude..proto to takhle prozivam.
mit deti je nejvetsi dar ze vsech daru ktete muzeme mit.
Tak ex je zřejmě ze hry
. Takže se zřejmě budeš muset rozhodnout mezi kamarádem a jeho budoucím dítětem. Jak se on staví k tomu, když odmítneš potrat - je hodně radikální? Ono tohle je docela pecka, to chlap musí strávit. A ke tvému prvnímu dítěte má vztah jaký?
Jen doufám, že není ženáč nebo tak něco, to by byl teprve gól.
@katuska1984 když měla svědomí vyspat se s kamarádem bez ochrany v době, kdy se pokoušela mít dítě s přítelem, tak interrupci jistě zvládne. ![]()
Ve svem okoli mam holku, ktera ma tri deti a nejmene dve maji jine tatinky. Ted zije zcela s jinym muzem.
a to ji muze byt kolem 33let, takze i ctvrte dite je ve hre.
@PaniBovaryovaaa píše:
Souhlas - mít dvě děti, každé s jiným otcem a přitom ani s jedním otcem nežít, je teda vizitka jak hrom. Styděla bych se sama před sebou, natož před rodinou atd.
a za interrupci by ses sama přes sebou nestyděla?
Někdo je splachovací, těch pár buněk pro něj není budoucí dítě a interrupci vnímá jako jakoukoli jinou kyretáž
Zřejmě je to i tvůj případ.
Pak jsou ale ženy, které se tím celý život trápí a cítí velkou vinu.
Sama zakladatelka si musí vyhodnotit, kam patří.
@truelly píše:
@katuska1984 když měla svědomí vyspat se s kamarádem bez ochrany v době, kdy se pokoušela mít dítě s přítelem, tak interrupci jistě zvládne.
ale nepovídej ![]()
Přesně ta situace, kdy je každá rada drahá. Nech tomu chvilku. Prostě jsi ty i tvoji dva partneři nasekali spoustu chyb… nevíme nic bližšího o tvém vztahu s tvým parnterem ani s novým objevem, takže těžko budeme tvoji situaci řešit. Nabízejí se různé možnosti - dítě si nechat, zůstat sama a vymáhat výživné po skutečném otci, nebo zůstat s některým z partnerů a zvolit buď péči o dítě nebo potrat
Podle mě taky ta základní chyba nastala v tom, že problémy ve vztahu se neřeší tak, že se dá pauza
Zkus napsat i do poradny pro neplánované těhotenství, třeba i tam dostaneš nějaké dobré rady, které ti pomohou tuhle situaci rozlousknout.
Nechala bych to uležet a pak znovu přemýšlela. Na potrat bych asi neměla odvahu, zvlášť po tom, co už to ví i oplodnitel a sama jsi druhé dítě chtěla. Akorát nechápu, jak ve chvíli, kdy mi je mizerně, rozešla jsem se s chlapem, se kterým mám rodinu, toužím po „útěše“ ve formě nechráněného styku od kamaráda. A že vůbec dva lidi jeden den spolu souloží a druhý den si řeknou pauza
Rodiče právem nebudou nadšení, ale nejspíš to přežijí.
@Anonymní píše:
@Kfětoslava Jenže má pravduJsem debi. l
u sebe, u nich, minimálne u svého muže. Až se to dozví rodina atd, budu za debil. a úplně všude.![]()
![]()
![]()
R.
Kašli na to, co si kdo myslí a začni řešit to, jestli sama zvládneš dvě děti.
Takových, co mají dvě tři děti s dvěma, třemi otci, je poměrně dost. Řada lidí se ani nebere, přesto se na ně nekouká jako na divné.
Už jsi těhotná, tak nějaké brečení nad tím, že to byla chyba, je dost mimo mísu.
Druhé dítě jsi chtěla. Že není přítelovo… asi nemělo být přítelovo. Kdo ví, jak to s ním je, třeba ani děti nemůže mít
.
Nikde není psáno, že se přítel k tobě nevrátí. Ty se ale zařiď, jako bys byla sama. Nebudeš to mít lehké. Ale když budeš chtít, tak to zvládneš. ![]()
@Doe_Jane píše:
No fuj… nevím no, ať uděláš cokoliv tak na to budeš myslet asi celý život, buď při pohledu na TO dítě, nebo při pohledu na jiné dítě, které jsi třeba mohla mít taky v tom věku… a dobře ti tak teda, nechť je tato diskuze poučením pro další holky co uvažujou že roztáhnou nohy kamarádovi
No ty to píšeš jak kdyby byla znásilněná - TO dítě. Je to její dítě a určitě ho bude milovat, tak jako to první.
Každopádně sex jste chtěli oba dva. A prostě se má dítě narodit. Je to osud.
Snad si to tvůj ex rozmyslí a nebo si tě zakladatelko prostě nezaslouží. Dej tomu čas. Určitě nejsi jediná, které se to stalo. Pozdě bycha honiti. Drž se! ![]()
Nejdřív bych si asi rozmyslela, jestli to miminko chci a jestli to finančně sama utáhnu (např. jestli mi pomůžou rodiče nebo jestli budu mít nárok na nějaké dávky atd). Je skoro jisté, že s ex to už nikdy klapat nebude a s kámošem asi taky ne. Takže na to budeš sama. Jen jestli budeš sama s jedním dítětem nebo se dvěma. Každopádně na to, co tomu řekne okolí, hoď bobek. Nikdo ten život místo tebe žít nebude. Všichni jsou chytrý jak rádia, přitom kostlivce ve skříni schovává každý.
@Makito píše:
No ty to píšeš jak kdyby byla znásilněná - TO dítě. Je to její dítě a určitě ho bude milovat, tak jako to první.
Každopádně sex jste chtěli oba dva. A prostě se má dítě narodit. Je to osud.
Snad si to tvůj ex rozmyslí a nebo si tě zakladatelko prostě nezaslouží. Dej tomu čas. Určitě nejsi jediná, které se to stalo. Pozdě bycha honiti. Drž se!
tak to určitě nebylo myšleno… ani náhodou jsem to tak nemyslela