Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9877
18.5.24 18:56
@stinga píše: Více

Biomatka přeci nikdy nefunguje a za alimenty chodí na nehty a jezdí na drahé dovolené :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 19:06
@Liberalissima píše: Více

Kromě první věty naprostý souhlas :palec:
Já si nemyslím, že žena co vleze do vtahu s chlapem, co už dítě má, je jakkoliv oběť (asi i záleží na tom, jak si kdo termín „oběť“ vykládá), i kdyby to dítě bylo sebekomplikovanější. Tohle je totiž něco, co dá předem předem domyslet a předpokládat. Hned na začátku je potřeba slézt z nebeského obláčku a je třeba si představit i horší scénáře typu „Co když mi poleze krkem, jak to budu zvládat? Co když vážně onemocní s následky kdy bude nutná péče? Co když bude mít komplikované dospívání? Co když bude na mě žárlit…“ atp. Právě proto jsem psala, že bych do toho NIKDY nešla. Bohužel, většinou kolem sebe vidím případy ženských, co se prostě zabouchnou a chtějí s tím chlapem dítě stůj co stůj, protože ony dítě nemají. Mnohdy to ani nedomyslí a ani si společné bydlení nejdřív nezkusí. Pak se narodí jejich vlastní dítě, kde přirozeně pracují i hormony a tam začínají první problémy. Sama vím, jak jsou někdy ty první vzdory dítěte na střelení se hlavy. A teď je tam tvoje malý mimino a „to druhé“ vzdorující dítě které není tvoje. Pro mě je to prostě nepředstavitelné. Zrovna nedávno jsem o tom měla diskuzi s kámoškou. Má dva kluky 5 a 3 roky. Začíná jí šílené období, kdy toho staršího furt musí okřikovat, napomínat a občas toho má plný zuby až je jí i kolikrát líto že třeba jedná až moc rázně. Sama mi říkala, že kdyby nebylo její vlastní, tak neví jak by to dávala a jestli by ho nezabila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 19:07
@Jahru píše: Více

No jak jinak, to je samo sebou, ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.5.24 19:09
@Jazmine píše: Více

no to je jasné, biomatky nikdy nefungují a vždy chodí za alimenty na nehty a kupují kabelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
18.5.24 19:47

Já si třeba myslím, že spousta těch bezdětných žen i mužů si to zkrátka neumí úplně představit, co obnáší starost o děti a co všechno bude ten vztah ovlivňovat. Chybí jim ta zkušenost. Vlastně od singl života přeskočí rovnou do fáze „tady se starej o dítě, kterému je xy“. Neučí se postupně. Bohužel tyhle věci vyplynou většinou na povrch až po čase, kdy už jsou u toho partnera emočně zaháčkovaní. A pokud je máme soudit z hlediska toho, že jdou do chlapa s dětma… tak se zase na druhou stranu podívejme na to, kolik mužů i žen, kteří děti mají, nového partnera zásadně chtějí bezdětného a hledají v této kategorii místo toho, aby si našli třeba někoho, kdo už vlastní děti taky má, má zkušenosti s výchovou a už třeba nebude mít potřebu mít vlastního potomka. Taky mi takoví píšou stále dokola, i když mám na profilu uvedeno, že o chlapa s dětmi nestojím, a mají potřebu mě přesvědčovat, že děti nejsou nemoc a vůbec to na vztah nebude mít vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 19:52
@PetraJ píše: Více

Hukot, co? Znám i případ několikaměsíčního mimina. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 19:58
@Livi92 píše: Více

:palec: jsi rozumná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 20:30

Naše má 15 a máme spolu skvělý vztah… Tak si myslím, že úplně nepředbíhám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 20:34
@Barevné klubíčko píše: Více

Píšeš ty :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 20:45
@Anna766 píše: Více

Tak jestli máte pocit, že matka, která chlastá, holka nám brečela do telefonu, že má strach, že přijdou policajti a vezmou ji z tama a každý měsíc jiný „strejda“… Tak ok, každá matka je úžasná, protože to dítě porodila no :nevim: A ano, nebyla vyjímka, že nám poslala malou v mrazu bez čepice, jen v tenkých leginách. A my utíkali večer do obchodu něco rychle kupovat.

A u nás je teda jiná situace, než v jiných slepovaných rodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 20:48

Zlatko… Já se před tebou obhajovat nemusím ;) To že ty máš ve své hlavě (nejspíš z nějaké své vlastní zkušenosti), že každá macecha je strašná a žádné dítě nemá rádo svou macechu… Tak ok. Mysli si to dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 21:04

Ano, přesně tak, taky mám tuhle špatnou zkušenost. A řekla bych, že buďme rádi za každý případ, kdy je to jen výmysl „macechy“, protože buhužel existuje určité procento vlastních matek, které opravdu se matkami pouze nazývají. Taky mám už 4 a půl roku doma takové maminkou zanedbavene dítě a to už je co říct, když je 13ti leté dítě svěřeno do péče otce aniž by o to samo nějak moc stálo. Jj malé nebo naopak moc velké oblečení, do zimy v tenkých věcech, vyšmatlane o 3 čísla větší boty, neplacení výletu, nezájem o prospěch a kazenske problémy, to bylo i u nás na denním pořádku a mamince to nic neříkalo a vlastně do dnes nic neříká. A děsím se kolik dětí vyrůstá v takových podmínkách, stačí se podívat na jednu nejmenovanou reality show. Takže stejně jako se nedají všechny vlastní maminky házet do jednoho pytle, tak to nejde ani v případě „macech“, všechny nejsou takové čarodějnice, co nemají to cizí dítě rady. I když nevím, co by vám řekl ten náš puberťák po té co po něm něco chci 🤔 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
18.5.24 21:10

Tak jestli je to takhle, proč tam to dítě tedy necháváte a nevezmete si ho do výlučné péče, když u matky tak trpí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 21:20

Ne, to od tebe opravdu nikdo nečeká. Ne, nevím jak to doma máte. Ale tady vidím příspěvky ultra sebevědomé ženské, která obhajuje vynucování respektu silou a dává rady jak na malé citlivé dítě. Od někoho kdo dělá macechu dítěti na prahu dospělosti to chápu o to méně. Sebevědomí o tom jaká jsi super nevlastní matka ti opravdu nechybí a já jen píšu, že ty si o sobě můžeš myslet ledasco, ale postoj tvé nevlastní dcery tady nemám. Nevím kde jsi vzala že jsem sama kdy macechu měla - ne neměla. Ale vidím to dnes a denně okolo sebe i díky mé profesi s dětmi. Nikde jsem dokonce ani nepsala, že je každá macecha strašná. Psala jsem jen ( to nakonec i ty s tou svou „biologií“), že ten vztah je výrazně jiný, než u vlastního dítěte. Ty to chápat prostě nechceš a pořád tady obhajuješ naprosto neobjektivně nevlastní matky, jak nějaká jejich veřejná ochránkyně. Pak je jakákoliv diskuze opravdu zbytečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 21:25
@Anna766 píše: Více

No proč asi?

Ale určitě ti napíše, jak mají skvělý vztah :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek