Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
19.5.24 17:26
@Fazulina píše: Více

no na začátku zakladatelka píše, že jsou spolu 4 roky, takže se už tehdy ob týden starala o jeho dítě - i když, to je také nesmysl, že by dvouletá chodila do školky, no vyloučené to není, ale úplně moc pravděpodobné také ne,
možná jsou jako obvykle fakta v zakládajícím příspěvku zveličená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.5.24 17:44
@Liberalissima píše: Více

Nepsala jsem, že na rodičák chlap nemůže…otázka, jestli by vůbec chtěl. A kdo se má starat o děti? No tak v ideálním případě rodiče, pokud oni nechtějí, tak nejbližší příbuzní, což zakladatelka není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.5.24 18:08
@starfish_at_night píše: Více

Chápu o co ti jde, ale třeba z mojí strany bylo prohlášení „přesně proto jsem do tohoto nikdy nešla“ zcela záměrně z toho důvodu, aby si zakladatelka uvědomila, že hlavní rozhodnutí bylo její a zodpovědnost je také její (myslím teď zodpovědnost za své emoce a za uspořádání situace s mužem tak, aby byla snesitelnější), NE na šestiletém dítěti.

Protože ona tu zodpovědnost na vzniklou situaci z mého hlediska vnitřně absolutně nepřijala a vidí se v roli oběti…oběti šestiletého dítěte :roll:

Stejně tak pokud jako dospělá přistoupí na to, že bude hlídat cizí šestileté dítě, zodpovědnost má skutečně ona, ne ono. Pokud by nedej bože nevlastní dcerka fakt miminku ublížila, je to jen a jen zakladatelky zodpovědnost, nikoho jiného, rozhodně ne šestiletého dítěte. Naopak by bylo obětí, které laxností dohlížející osoby má na krku doživotní vinu a trauma.

Příspěvek upraven 19.05.24 v 18:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
19.5.24 18:10
@Jazmine píše: Více

Reagovala jsem na toto - zejmena od casti „mela by byt ochotna“.
Za mne, ne, nemela, muze, kdyz ji to nezpusobuje problemy a temi jsou i naschvaly a manipulace od ditete, ona „vycuranost“ a pod. Je fajn, ze tys to tak mela, osobne to tak mam taky, ale s tim, ze nemusim a partner to vi, konec koncu, v nejakych vecech uz si i vyzkousel, ze mu je rada „vratim“ pripadne odmitam prebrat, nebo jen na pozadani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593
19.5.24 18:53

Chapu, a plne souhlasim. Mne slo zase o to, abych se podelila s uvedomenim, ze je v poradku delat jen to, na co se clovek v tomto usporadani citi a neni nutne chovat se k nevlastnimu diteti stejne jako k vlastnimu ve smyslu toho, ze mu musim poskytnou od ted az navzdy peci a toleranci, jakou nam zaridi hormony k vlastnimu diteti. Je v poradku tu zodpovednost vratit rodici, je v poradku rict, ze nevlastni dite nechci vychovavat protoze to stoji tolik energie, kolik ted nemam, jelikoz musim presvedcit nejen to dite, ze to, co dela neni v poradku, ale i jeho rodice ( aspon toho s kterym sdilim domacnost). Ale zaroven je take v poradku, ze chovani ditete vuci mne neignoruji, protoze se mne dotyka a mam pravo se vymezit sama za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.5.24 18:56

Jo, s tím souhlas. Jen by to vymezení mělo být trochu racionální. Ale jako chápu, že to je emočně fakt náročná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
19.5.24 19:31

Ty jo, já myslím že to bereš zbytečně fatálně a překládáš si to špatně. Dobře, tak když to budeme brát doslovně, tak jasně že „Může“ Ale přesně jak psala @Liberalissima

Když do vztahu s dítětem jdu, dá se prostě predikovat, že chlap bude občas potřebovat pomoct, protože (světe div se) očekává, že ten koho miluje nejvíc (manželka) mu vyjde občas vstříc. Nepředpokládám, že by chtěl být ve vztahu s ženskou, která se podílet absolutně žádnou měrou (ani minimální) nebude. A znovu, já bych do toho (právě z těchto důvodů) nešla.

Nicméně, tohle je dost zakladatelce k prdu. Teď si myslím, že by měla prostě péči o nevlastní dítě přenechat hlavně na něm. Já byla s malým miminem totálně hotová a byla jsem ráda, když jsem se chvilku zastavila. Dělat ještě animátora šestiletému nevlastnímu dítěti bych nejspíš nedala.

A když to shrnu, je mi jich obou vlastně líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
19.5.24 21:18

Jak otec na rodicak nemůže jít, tak kdo se bude starat? Bude se starat otec o svou starší dceru, a zakladatelka na rodicaku o mladší. Může mu třeba starší zavést ráno do školky/školy, aby nemusela holčička brzy vstávat, ale pak odpoledne ji může vesele vyzvednout tatínek a věnovat se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.5.24 21:22
@jita22 píše: Více

Souhlasím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
19.5.24 21:48
@stinga píše: Více

Já si nedovedu představit, že se s někým seznámím a okamžitě se starám co každý druhý týden o jeho malé dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
19.5.24 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
19.5.24 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
19.5.24 22:53
@adel2010 píše: Více

To jsem psala já. A jak asi chceš někomu poručit, že m u s í mít někoho rád. To nejde. Stejně tak nemůžeš nařídit ani tomu dítěti, aby mělo rádo. Ženská má tak nějak od přírody dané, že se postará i o cizí dítě a postará se většinou dobře, ale pokud je tam vlastní potomek, tak tam ty rozdíly pořád bude dělat. Čest všem výjimkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí