Nevybalený nákup - co vyhodit?

97
21.12.14 10:19

Nevybalený nákup, prosím poraďte

Maminky prosím moc o radu, mám malé mimčo, večer jsem nakoupila, šla prcka nakojit a usnula jsem, pak už v noci v polospánku jsem si nevzpomněla a ráno koukám a nákup stojí v kuchyni vedle linky. Nevíc co teď všechno vyhodit a co ještě použít, peněz moc není, ale samozřejmě zdraví je přednější, chtěla bych vás požádat o názor.. Syrové maso vyhodit, to je jasné, ale měla jsem koupené od pultu krájené moravské uzené, čerstvé mléko v lahvi, jogurty, listové těsto…co byste dělaly s těmito věcmi? Třeba to uzené krásně voní, mléko taky, ale mám z toho strach. Bylo to 15 hodin ve 25 stupních. Naliskala bych si, poradíte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
šílenámáma
21.12.14 10:20

Pokud to nesmrdí tak bych to nechala :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
657
21.12.14 10:23

Taky bych to nechala, pokud to nesmrdi.Maso budeš tepelne upravovat, tak pokud nesmrdi, tak bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
21.12.14 10:24

Tak 15 hodin ve 25 stupních, to je docela dost, a to jsem fakt flegmoš, a neřeším. NO zkus to dát do ledničky a uvidíš až to budeš chtít jíst no, ono to asi poznáš když to nebude ono, děcku bych to asi nedávala.
Syrový maso bych teda vyhodila.

Pokud jsi si jistá těmi 25 stupni, u nás je v kuchyni přes noc tak max 15

Příspěvek upraven 21.12.14 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.12.14 10:24

Já bych to dnes všechno uvařila a snědla, jogurty bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.12.14 10:25

Pokud tam mate takteplo, tak nevim, taky se mi obcas zadari, ale zapomenu v chladnejsi predsini, takze mliko je ok i po nekolika dnech nasledne v lednici.

Uzene bych hned zdelala, z jogurtu co jde, tak snist, ty vydrzi cca 24h v pokojve teplote nezkazene tak taky, mliko muzes prevarit, listove testo taky dnes upect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.12.14 10:26

@Sidbhi očenichala a nechala bych to. Jsem flegmouš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
21.12.14 10:26
@Ya-ya píše:
A predtim to stalo nekolik hodin na paletach, nez to do chladaku dali :mrgreen:

Ale určitě ne ve 20 stupních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
21.12.14 10:27

Syrový jsem vyhodila, to byl strašnej smrad.. ale třeba toho krájenýho uzenýho je půl kila a je mi líto to taky vyhodit, to cítit není, ale kojím, doma máme malý děti, tak to víc řeším.. a 2 litry mléka to stejné, zdají se být ok, ale nemůžu tomu po tak dlouhé době v teple ani uvěřit, tak mě právě zajímal názor někoho dalšího, děkuji moc všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.12.14 10:28

Pokud to nesmrdí, tak bych to buď dneska zpracovala, nebo dala do mrazáku - maso, uzené, listové těsto. Jogurtům nic nebude, mléko vypijete do zítřka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
21.12.14 10:29
@Sidbhi píše:
Syrový jsem vyhodila, to byl strašnej smrad.. ale třeba toho krájenýho uzenýho je půl kila a je mi líto to taky vyhodit, to cítit není, ale kojím, doma máme malý děti, tak to víc řeším.. a 2 litry mléka to stejné, zdají se být ok, ale nemůžu tomu po tak dlouhé době v teple ani uvěřit, tak mě právě zajímal názor někoho dalšího, děkuji moc všem

To mlíko věřím že bude v pohodě, mně se docela často stane že to večer nechám stát na lince a ráno je to ok, ale jak říkám, my máme doma chladno přes noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
21.12.14 10:31

Jo tady je vedro, jsme v paneláku, v kuchyni mám přebalovací pult a vaničku pro miminko, večer ještě přitápíme přímotopem na koupání a pak je tu kolem 30stupňu, do rána to klesá ke 23-24..ze všech stran kolem nás se topí a jak vyjde slunko, svítí přímo do oken, takže hic i když je vypnuté topení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
21.12.14 10:33

To uzený bych zpracovala, třeba do zapečených brambor nebo těstovin a mléko převařila a dala rychle zchladit do lednice.
Ale já jsem taky flegma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.14 10:35

Tyjo, to mate pekny vedro. Uzeny bych taky radeji tepelne upravila. Udelej slanej závin z toho listovyho testa a uzenyho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101626
21.12.14 10:38
@Ya-ya píše:
A predtim to stalo nekolik hodin na paletach, nez to do chladaku dali :mrgreen:

Tak nějak, a to nikoho netrápí, neb to nevidí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek