Nevyrovnané myšlenky - chci dítě nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
16.9.19 11:11
@Anonymní píše:
@unuděná Tak tahat mimino po hradech a zámcích se mi zdá blbé, nejen kvůli jeho nepohodlí, ale i kvůli ostatním návštěvníkům. Nehodlám ostatním kazit prohlídku řvaním dítěte. A nechápu co je na tom prostě mimino dát na hlídání i když je malinké. Když budu potřebovat po doktorech, taky ho prostě dám pohlídat. Nenechám ho přece doma samotné. A proč by mělo být samozřejmé že budu kojit? 8o Znám hodně žen co mlíko ani nemají, a nebo prostě kojit nechtějí… :nevim:

Fajn, když to bereš takhle. Jaký je tedy důvod, proč jste si dítě pořídili a proč ho chcete? A co ten manžel, ten dítě chtěl?
Mě přijde, že se tu jen snažíš se utvrdit v tom, že vás dítě neomezí a budete si moci dál žít svůj svobodný život s hlídací babičkou po ruce. No, sama se přesvěčíš, že realita bude o dost jinde, než si teď myslíš. A to i v případě, že budete všichni zdraví a dítě přiměřeně klidné a bezproblémové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.19 11:16

@sinapis.alba Já se taky nebojím že bych malé neměla ráda, jen mi asi blbnou hormony, mám v hlavě zmatek (půl dne se na mimi těším, půl zas ne :zed: ) ale asi tím svým uvažováním nad hlídáním se chci uklidnit že i když bude dítě, že mi tím neskončí život s manželem… Naši i manželovi rodiče nás jako děti taky dávali na hlídání a jeli si na nákupy, výlety, dokonce i dovolenou…když jsou prarodiče zodpovědní a člověk ví že u nich je dítě v bezpečí, tak to je výhra :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.19 11:19

@unuděná Tak co se týká stravy mimina a dalších věcí kolem mimča, tak v tom se s mamkou shodneme. A i kdyby místo papírových plen dala látkové, to je fakt šumák, dítě tím neohrozí :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
16.9.19 11:21
@Anonymní píše:
@sinapis.alba Já se taky nebojím že bych malé neměla ráda, jen mi asi blbnou hormony, mám v hlavě zmatek (půl dne se na mimi těším, půl zas ne :zed: ) ale asi tím svým uvažováním nad hlídáním se chci uklidnit že i když bude dítě, že mi tím neskončí život s manželem… Naši i manželovi rodiče nás jako děti taky dávali na hlídání a jeli si na nákupy, výlety, dokonce i dovolenou…když jsou prarodiče zodpovědní a člověk ví že u nich je dítě v bezpečí, tak to je výhra :dance:

To rozhodně. Na mě to prostě asi působilo jako snaha hned dítě odložit k babičce, abys měla „klid“, tak proto jsem psala to, co jsem psala. Hele, já mám obě babičky hlídací a můžu ti říct, že to je něco, za co jsem neskonale vděčná. I když obě ještě pracují, kdykoli je třeba, pohlídají, klidně si i vezmou dovolenou když to jinak nejde. Od miminek jsem moc nechodila (maximálně těch pár hodin mezi kojením jsem si šla zaběhat nebo nakoupit), ale jakmile to šlo, putovaly na noc k babičce a my do kina, na vínko, wellnes apod. Teď o víkendu jsme nechali děti u babi na chatě (jsou už teda velké, 7 a 4) a jeli na celý den na kola jen ve dvou, hned jsme byli víc v klidu a odpočatí ;) Je to potřeba. Ale radši počítej s tím, že ze začátku to není žádný med. Nebudeš pak nemile překvapená :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.19 11:26

@unuděná Manžel dítě chce, a je šťastný že je na cestě. Já jen pořád nechápu proč je tak těžko představitelné že by se o mimčo občas staraly babičky. Když jsem byla dvouměsíční mimino, máma musela být 14 dní v nemocnici, a aby táta mohl do práce, tak mě hlídala babička. A taky žiju :nevim: Jako neříkám že budu házet dítě babičkám nonstop, ale co je na tom ho dát pohlídat, když pojedem na velký nákup, nebo v létě o té dovolené na tři čtyři dny (třeba ob dva dny). Co je pro malé miminko lepší, tahat ho po obchoďákách nebo ho nechat spinkat u babičky v postýlce?

• Citovat
  • Upravit
35798
16.9.19 11:30
@Anonymní píše:
@unuděná Manžel dítě chce, a je šťastný že je na cestě. Já jen pořád nechápu proč je tak těžko představitelné že by se o mimčo občas staraly babičky. Když jsem byla dvouměsíční mimino, máma musela být 14 dní v nemocnici, a aby táta mohl do práce, tak mě hlídala babička. A taky žiju :nevim: Jako neříkám že budu házet dítě babičkám nonstop, ale co je na tom ho dát pohlídat, když pojedem na velký nákup, nebo v létě o té dovolené na tři čtyři dny (třeba ob dva dny). Co je pro malé miminko lepší, tahat ho po obchoďákách nebo ho nechat spinkat u babičky v postýlce?

Ten příklad s tvojí mámou je ale řešení v nouzi, ne že chtěla. Není nic na tom dát dítě hlídat, ale jak ti všechny píšeme z vlastní zkušenosti ne každá je toho hned schopná dítě odložit. Ne že by to technicky nešlo, ale hodně matek prostě nechce, hlavně na začátku ;) prostě to teď neřeš nevíš jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
16.9.19 11:31

Mě na tom celém hlavně pobavilo, jak s narostou jistotou počítáš s tím, že ti babička pohlídá mimino, kdykoliv si vzpomeneš…:).
Jinak k tomu nemám co říct, já si pořídila děti tři, hlídání jsme neměli, na výlety jsme jezdili zásadně s nimi, manželství tím nikterak neutrpělo.

• Citovat
  • Upravit
556
16.9.19 11:32

Malé byly dva měsíce když jsme s partnerem jeli na třídenní festival vůbec jsem nepochyboval že to babička zvládne je to její čtvrté vnouče a ve výchově máme jasno… Možná kdybych kojila bylo by to jinak ale malá je na Sunaru v noci spí takže jsem neměla obavu že by to nezvládly :) Své dvě děti miluju ale nemyslím si že je něco špatného na tom je občas nechat u babičky a užít si jako před nima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.19 11:36

@carsa S hlídáním si jisti s manželem jsme 100%, obě babičky už teď juchají jak se těší a že obě budou hlídat jak jim to jen dovolíme (obě jsou navíc doma). A pořád se pošťuchují že se budou o to malý přetahovat. Prý by byly nejlepší dvojčata aby každá měla jedno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2084
16.9.19 11:36

Občasné pohlídání je určitě v pohodě, i na nějaký výlet třeba, kamarádka třebas nechala půlroční dítě u prarodičů a jeli si s manželem na pár hodin na lyže, v létě zase na kolo a nijak to děti nepoznamenalo… podle toho prvního příspěvku to vypadalo, jako bys plánovala dávat ho nejmíň dvakrát týdně na celý den pryč :D
na hrady jsme taky i s malýma dětma jezdili, prošli jsme se s nosítkem po okolí a po hradbách, když chtěl někdo na prohlídku, tak se holt vybral dobrovolník (já :mrgreen: ), který zůstal s miminem na nádvoří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.19 11:39

@Enli :potlesk: podle mě to je potřeba i kvůli zachování zdravého manželství. Chlap potřebuje pořád tu svoji dračici a ne jen vidět mámu šišlající nad miminem, co ho nedokáže pustit z očí ani na hodinu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.19 11:44

@sinapis.alba To néé :mrgreen: To jen o té dovolené, protože manžel má náročnou práci, a dovolená je jediná možnost, jak si ho plně užít. Nebo na ty nákupy, ale třeba do ZOO, nebo poutě, vánoční trhy, to se těšíme jak budeme jezdit s kočárkem.

• Citovat
  • Upravit
5913
16.9.19 12:06
@Ou píše:
@Martha03 jasně, protože všechny děti jsou plánované a od začátku jednoznačně chtěné.

A nejlepší co člověk může udělat, když vyslechne někoho, kdo je zmatený a snaží se vyrovnat se svými smíšenými pocity je ho zpražit a ještě se kasat, jaká si supermatka. To fakt pomůže. Obecně takové reakce bývají egoobrannáý mechanismus - že ten, koho potřebuješ zjebat vlastně nahlas říká věci, které cítíš i ty, ale jsou pro tebe nepřijatelné a proto zareaguje tak prudce a nevhodně.

Má to dokonce ji jméno - reaktivní výtvor.

To že těhotenství a mateřství je spojeno i s pochybami, nejistotou a negativními emocemi je prostě fakt. A čím víc je člověk popírá, tím víc ho žerou.

Ale prosím tě ty tvoje psychoanalyzy mě fakt berou, nechceš mi doporučit nějakou knihu?
Napsala jsem to tvrdě, ale je to fakt. Ano ne všechny děti jsou očekávané, ale zakladatelka má problém jinde. Deti vlastně nechce, za potrat byla vlastně ráda, chce si zachovat svoji svobodu a co nejdříve dítě prdnout někam jinam. Má manžela, má zázemí a má svobodnou volbu rozhodnout se a rozhodla se tak, že se nechrání i přesto, že dítě vlastně nechce. Ne v tomto případě si stojim za tím co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.9.19 12:54

@Martha03 Podle toho co čtu tak si myslím že to překrucuješ. Jen každý není už od těhotenství celý pryč do rodičovství, spousta holek to cítí tak jako zakladatelka. Ono je jednoduché někoho ukamenovat, když ji neznáme. Třeba z ní bude super máma, jen na to bude potřebovat čas. A taky pochopení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
16.9.19 12:58

A vemte si, v 60.letech byly ženy s dítětem doma jen tři měsíce, a pak ho musely šoupnout do jeslí (když neměly babičky na plný úvazek),a samy musely do práce. A taky ty děti vyrostly. Takže já podporuju hlídání babiček :palec: a nemyslím že by to bylo špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí