Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@free333 Ale jo, nemá každý stejný názory, ale nelíbí se mi ve všech diskuzích, že z těch „slabších“ se dělají jen blázni a ti ostatní je div neukamenují, jen proto, že s nimi nesdílí stejný názor. Mám pocit že by hodně lidí udělalo lépe, místo sem chodit za kamarádkami ![]()
@laskazakleta píše:
@free333 Ale jo, nemá každý stejný názory, ale nelíbí se mi ve všech diskuzích, že z těch „slabších“ se dělají jen blázni a ti ostatní je div neukamenují, jen proto, že s nimi nesdílí stejný názor. Mám pocit že by hodně lidí udělalo lépe, místo sem chodit za kamarádkami
Já osobně, kdybych chtěla v něčem poradit, tak rozdílné názory jen vítám… ![]()
Kdo to má jinak, tak opravdu mluvit do vrby, ty kamarádky to zase kolikrát rozkecají… ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka byla minulý měsíc v nemocnici na gyndě, kam z porodnického oddělení pořád běhala sestřička, a po povídání se dozvěděla, že to na porodnickým už nemůže vydržet, že by nevěřila, jaké jsou dneska ty mladý ženský slepice. A tak to o něčem asi svědčí ne dámy? Prostě ne každý má stejné názory, každý má svůj nějaký postoj, a zdá se mi blbé, když někdo potřebuje poradit, ho jen spražit.
Hele zakladatelko, že ty tady jenom trollíš?
@Anonymní píše:
Kamarádka byla minulý měsíc v nemocnici na gyndě, kam z porodnického oddělení pořád běhala sestřička, a po povídání se dozvěděla, že to na porodnickým už nemůže vydržet, že by nevěřila, jaké jsou dneska ty mladý ženský slepice. A tak to o něčem asi svědčí ne dámy? Prostě ne každý má stejné názory, každý má svůj nějaký postoj, a zdá se mi blbé, když někdo potřebuje poradit, ho jen spražit.
Většina lidí ti tu normálně poradila, rada navštívit psychologa není žádné pražení, naopak mnohem objektivnější posouzení situace, než kterého ty sama jsi schopná. A že jsou mladý čím dál větší slepice se říkalo už před 50ti lety, to je prostě generační zátěž, že my jsme zamlada byli úplně zlatý a jen ta dnešní omladina se chová jako hovádka bez mozku ![]()
Počkej, až ti mlíko vleze na mozek a někdo se o tobě takhle vyjádří. To vyletíš z kůže
A ne, to, že teď brojíš za to, že budeš jiná, neznamená, že budeš ![]()
@laskazakleta píše:
@free333 Ale jo, nemá každý stejný názory, ale nelíbí se mi ve všech diskuzích, že z těch „slabších“ se dělají jen blázni a ti ostatní je div neukamenují, jen proto, že s nimi nesdílí stejný názor. Mám pocit že by hodně lidí udělalo lépe, místo sem chodit za kamarádkami
Víš hele. Jsi na anonymní diskuzi, každý si tu může psát co chce. Jinak pokud vím ty si tu zakladatelce vlastně žádnou radu nedala, jen se tu navazis do těch co nějakou radu dali, takže pokud by měl někdo jít za kamarádkami tak můžeš jít, jelikož přínos v této diskuzi pro zakladatelku nemáš žádný. Nikdo tu na ni nebyl hrubý ani ji nekamenoval, doporučil se jí tu odborník a také trocha sebereflexe v tom, že nemá dávat na radu druhých, jelikož ona bude matka a pokud dítě skutečně tak nechtěla, bylo od ní nezodpovědné, že s manželem nechranila.
Zakladatelko, uz se tady ruzni lidi vyjadrovali, ale i tak chci napsat, ze to, co prozivas, tak ma vic lidi.. Mit dite ma sve klady i zapory a kvuli tomu clovek muze prozivat tu nejistotu i nevyrovnanost
Ja jsem to mela podobne, mam jedno dite a podobne pocity mam, kdyz prrmyslim, jestli mit druhe.. Mit dite znamena, ze se moc nevyspis a jsi unavena a nejak te to omezi.. Ale zas to neznamena, ze nemuzes na hrad
Kdyz si das mimi do satku/nositka, tak ono tam bude s nejvetsi pravdepodobnosti spat a vse bude ok ![]()
Ja jsem se za tech par mesicu materstvi naucila, ze si musim udelat kazdy den aspon nejakou radost. Prirozene mam spis sklon k depkam a malomyslnosti, tak je to fakt potreba. Treba udelat si dobrou kavu, neco si precist, kdyz dite spi, objednat neco z internetu
, napsat kamosce, kterou mam rada atd. A muzes si to planovat a pak se tesit
Ale jinak i to detatko ti prinese spoustu radosti.. Ja toho zpetne nelituju, i kdyz jsem byla pred tim v zivote spokojena. A taky moc nemusim deti obecne ![]()
Jinak proste zkus neresit, co si mysli okoli.. Tvoje mamka ti do zivota mluvit nemuze (jako vazne, je to tvuj zivot). Ja bych ji to klidne rekla, ze si zaridis zivot podle sveho. Urcite bych nedelala veci kvuli ni. Ja si ani do vychovy nenecham mluvit. Naopak vim, ze chci vychovavat jinak..
To je furt že ty neodkopnes chlapa kvůli dítěti… Ale přemýšlís zda neodkopne on tebe kvůli dítěti? Třeba bude chtít jet na ten hrad i s miminem. Bude chtít pro své dítě to nejlepší, nebude chtít aby furt nějaká babička hlídala. Celkem tě i obdivuji.
Já jsem v 7.mesici a vím že bych mimino na hlídání nedala. On ten mateřský pud snad přijde, a začneš mít o to nevinne miminko strach.
A pokud jsi byla ráda když si potratila… Není na zvážení nějaká ochrana pokud to opět nevyjde? Očividně opravdu to dítě nechceš… Akorát porodís dítě své matce. Z okolí to znám, a rodicka ihned dala dítě k adopci, a převzala si ho babička.
@Anonymní píše:
To je furt že ty neodkopnes chlapa kvůli dítěti… Ale přemýšlís zda neodkopne on tebe kvůli dítěti? Třeba bude chtít jet na ten hrad i s miminem. Bude chtít pro své dítě to nejlepší, nebude chtít aby furt nějaká babička hlídala. Celkem tě i obdivuji.Já jsem v 7.mesici a vím že bych mimino na hlídání nedala. On ten mateřský pud snad přijde, a začneš mít o to nevinne miminko strach.
A pokud jsi byla ráda když si potratila… Není na zvážení nějaká ochrana pokud to opět nevyjde? Očividně opravdu to dítě nechceš… Akorát porodís dítě své matce. Z okolí to znám, a rodicka ihned dala dítě k adopci, a převzala si ho babička.
Tak popravde, take jsem nechtela davat na hlidani, ale clovek je za to pak opravdu rad, kdyz mu dite obcas nekdo pohlida
Je to zahul byt nonstop matka, kdo by si rad neodpocinul ![]()
@Lejuli píše:
Tak popravde, take jsem nechtela davat na hlidani, ale clovek je za to pak opravdu rad, kdyz mu dite obcas nekdo pohlidaJe to zahul byt nonstop matka, kdo by si rad neodpocinul
Samozřejmě je fajn když si člověk může na chvíli odfrknout, péče o dítě je na palici. Na druhou stranu je od zakladatelky dost předčasné už plánovat jak dítě hodí na hrb babičce. Ne proto, že by snad nemohla, ale proto, že vůbec neví jaké dítě bude. Já si teda nijak neplánovala jak mi bude někdo hlídat. Nicméně dceři je 11 měsíců a o tom, že by mi ji někdo pohlidal si můžu nechat akorát zdát. Strpi jen mě nebo manžela, čímž jaksi odpadá jakékoliv trávení času o samotě já a manžel, které si plánuje zakladatelka. Ne že bych nechtěla, aby mi ji třeba na 2 hodiny pohlidala babička, dcera prostě nechce, bez nás brečí jako když ji na noze bere a nic a nikdo ji neuklidní. Pořád to trénujeme už zvládne být s babičkou sama v jedné místnosti, ale já musím být poblíž a reagovat na její zaviskani. Takže zakladatelka by měla být ve svých vyjádřeních zdrzenliva, jelikož vůbec neví co jí čeká a jakou povahu bude dítě mít. To ale neznamená, že manžel je na druhé koleji. Jen se nám prostě s dítětem život změnil, jako každému, můj manžel to chápe dceru miluje, moc si dítě přál. Ten kdo si nedokáže přiznat, že dítě všechno změní si myslím trošku lze do kapsy.
@Lejuli To ano.. Ale dávala jste mimino? Já mám zafixovano že tchyni malinký dítě nedám sama má ještě skolkovy, rozmazleny, na plinach, za rok má jít do školy. Neustále do mě ryje, že dítě nemůže do obchodu, svoje strká kam to jde… Neumí se chovat, a bála bych se k ní dát mimino. Tudíž první měsíce ho prostě nikde dávat nechci.
@Martha03 píše:
Samozřejmě je fajn když si člověk může na chvíli odfrknout, péče o dítě je na palici. Na druhou stranu je od zakladatelky dost předčasné už plánovat jak dítě hodí na hrb babičce. Ne proto, že by snad nemohla, ale proto, že vůbec neví jaké dítě bude. Já si teda nijak neplánovala jak mi bude někdo hlídat. Nicméně dceři je 11 měsíců a o tom, že by mi ji někdo pohlidal si můžu nechat akorát zdát. Strpi jen mě nebo manžela, čímž jaksi odpadá jakékoliv trávení času o samotě já a manžel, které si plánuje zakladatelka. Ne že bych nechtěla, aby mi ji třeba na 2 hodiny pohlidala babička, dcera prostě nechce, bez nás brečí jako když ji na noze bere a nic a nikdo ji neuklidní. Pořád to trénujeme už zvládne být s babičkou sama v jedné místnosti, ale já musím být poblíž a reagovat na její zaviskani. Takže zakladatelka by měla být ve svých vyjádřeních zdrzenliva, jelikož vůbec neví co jí čeká a jakou povahu bude dítě mít. To ale neznamená, že manžel je na druhé koleji. Jen se nám prostě s dítětem život změnil, jako každému, můj manžel to chápe dceru miluje, moc si dítě přál. Ten kdo si nedokáže přiznat, že dítě všechno změní si myslím trošku lze do kapsy.
Jo, to chapu. Samozrejme je to ruzne..
@Anonymní píše:
@Lejuli To ano.. Ale dávala jste mimino? Já mám zafixovano že tchyni malinký dítě nedám sama má ještě skolkovy, rozmazleny, na plinach, za rok má jít do školy. Neustále do mě ryje, že dítě nemůže do obchodu, svoje strká kam to jde… Neumí se chovat, a bála bych se k ní dát mimino. Tudíž první měsíce ho prostě nikde dávat nechci.
Male mimino mi hlidala jen mamka, vetsinou, kdyz prijela k nam a na par hodin. Vetsinou to bylo nutne, ze jsem musela jet i s manzelem k doktorovi, ale jednou jsem proste potrebovala uklidit
Az bude starsi, tak mozna to bude i na dyl primo u mamky, jestli to dcera snese
Mamka je ale daleko, takze to neni, ani nebude casto. Tchyni bych ji taky nedala
Uz jen proto, ze je silny kurak, kouri i doma atd.. Takze taky mam nejake hranice.
@Lejuli Přesně… Ale moje máma je prostě moje máma. Už teď mi se vším pomáhá, neudeluje mi de.ilni rady.. Pomáhá i finančně s vybavickou.. Ale tchyni nevěřím jako moji mámě. Myslí si že ji budeme dávat pár denní miminko na hlídání az pojedeme na nákup. Protože ona to tak dělala taky… Nemá řidičák, auto, ani vlastní peníze. Tudíž všude chlapa jako taxík a kasicku sebou. Já mám řidičák, auto, a kupodivu i prachy.
a chlapa sebou nepotrebuju… Na velkej nákup jezdíme tak max jednou za měsíc, zbytek nakoupím v krámu ve vesnici kde to mám 2.minutky cesty ![]()