Nevyrovnané myšlenky - chci dítě nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
16.9.19 20:21

Nechci se nikoho dotknout, ale už se nedivím že je tolik samoživitelek 8o kdyby se z mého chlapa stal otec na plný úvazek (ve smyslu že by neviděl nic jiného než dítě),mě zanedbával a nedal mi dlouhodobě postel, ohlédla bych se jinde :nevim: Když se lidi nezblázní, opravdu se dá vzorně zvládat domácnost, rodičovství i partnerství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.9.19 20:55
@laskazakleta píše:
Nechci se nikoho dotknout, ale už se nedivím že je tolik samoživitelek 8o kdyby se z mého chlapa stal otec na plný úvazek (ve smyslu že by neviděl nic jiného než dítě),mě zanedbával a nedal mi dlouhodobě postel, ohlédla bych se jinde :nevim: Když se lidi nezblázní, opravdu se dá vzorně zvládat domácnost, rodičovství i partnerství.

já si hlavně myslím, žes ty příspěvky nepochopila ;) Nikdo taky nepíše, že přerod v matku (otce) znamená doživotní převlek do zástěry a papučí! A že se partneři zanedbávají! Jen ta jejich láska - pokud jsou oba dostatečně vyzrálí - dostane nový, širší rozměr! A věř mi, že ve 100% naleštěné domácnosti štěstí nespočívá ;) Kor s dětmi stačí rozumná údržba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
16.9.19 23:13
@Tomkins píše:
Určitě doporučuju návštěvu psychologa. Podívej se na to, kolikrát ve svém příspěvku řešíš mámu. Jako bys s ní neměla úplně dobré vztahy. Jako by ses marně snažila naplnit její očekávání. Početí dítěte je věc jen tebe a tvého partnera. Názory mámy bys ve svém věku neměla brát vůbec v potaz.

To bylo prvni, co me pri cteni zakladatelcina prispevku napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
16.9.19 23:19

Jinak tedy me rict mama, ze MUSIM „dat manzelovi“ urcity pocet deti, tak bych ji asi nekam poslala… nastesti mam normalni rodice a dokazu o takovych vecech rozhodovat sama (s manzelem)… no, zakladatelko, drzim palce, at to v poradku zvladnete, s miminem zivot nekonci (alespon tomu verim) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.9.19 00:29

Přijde mi komické, že dopředu řešíš situaci, která ještě ani nenastala :lol: to, že se ti teď zdá blbé brát mimino na hrad neznamená, že až ho reálně budeš mít, tak ho opravdu dáš hlídat. Dokud to dítě nemáš, tak fakt nemůžeš odhadovat, jak se vůči němu budeš cítit. Je docela možné, že z něj budeš nakonec poprdena jako jiné matky a nedáš ho na chvíli z rukou :lol:
Tohleto nevím jestli chci a co by kdyby je fakt úplně bezpředmětné řešit. Stejně nic nevyřešíš. Počkej až dana situace nastane a pak uvidíš. A svou matku pošli do háje, ať si najde jinačí zábavu, nebo ji kupte třeba zvíře, protože tlačit kohokoliv do dětí není fakt její byznys. Nedivím se, že máš takové rozporuplné myšlenky. Podle toho co o ní píšeš, tak na tobě napáchala docela slušné škody i když věřím, že to jako každá matka s tebou myslela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.19 06:45
@pe-terka píše:
já si hlavně myslím, žes ty příspěvky nepochopila ;) Nikdo taky nepíše, že přerod v matku (otce) znamená doživotní převlek do zástěry a papučí! A že se partneři zanedbávají! Jen ta jejich láska - pokud jsou oba dostatečně vyzrálí - dostane nový, širší rozměr! A věř mi, že ve 100% naleštěné domácnosti štěstí nespočívá ;) Kor s dětmi stačí rozumná údržba :think:

Presne jsem to chtela napsat, vubec nepochopila, co se tu vsechny snazime vysvetlit. Zrejme reaguje jaki potrefena husa :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 06:59
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám problém s tím, že si nejsem jistá zda chci dítě :,( Nikdy jsem neměla ráda děti. Což mi mamka vždycky vyčítala, že jak je možné že ona děti miluje a já ne. Ale prostě to tak mám :nevim: V mládí (do 25let) jsem svoje dítě ale chtěla, ale nešlo to. A pak se moje touha nějak vytrácela…avšak ve 30 se povedlo, a začlo to, chvíli jsem se těšila, pak zase jsem ho nechtěla. No o mimi jsem přišla. Byla jsem z toho dost špatná, a řekla si že děti už nechci. Ale oklepala jsem se, a na naléhání především mojí mámy jsme zkusili štěstí znova. Povedlo se, ale samovolně jsem potratila. Nechci aby to vyznělo špatně, ale oddychla jsem si. Skvěle jsme si užili dovolenou, a aniž bysme se s manželem snažili, jsem v tom znova. A mě se melou myšlenky, chvíli se na to mimi hrozně těším, ale chvílema mě to štve, nejen že mi je blbě a cítím že moje tělo není takové jako před těhotenstvím, ale taky se bojím že už nebudeme mít s manželem takový svůj klid, kdy jsme se na nic nemuseli ohlížet, a vyrazili jsme kam jsme chtěli. Mám obavy, jestli to dítě nemám ne ze své vůle, ale protože se to od mojí mámy, a společnosti prostě očekává. A když jsem mámě řekla, že budem mít jen jedno dítě, tak ona vytřeštila oči že to snad nemyslím vážně, že manželovi MUSÍM dát aspoň dvě. A že ona se na vnoučata hrozně těší. Mě tohle hrozně štve, co je mi po tom že ona se těší na „hračku“ kterou si občas půjčí. Já těhotenství zvládám blbě už od začátku, já s dítětem budu muset být nonstop. Když jsem mámě řekla že dáme v létě mimino k ní abysme si s manželem mohli jet na nějaké jednodenní výlety, tak se mi vysmála že třeba pohlídá, ale že si myslí že hodně dlouho nikam nepojedem, že na to nebudu mít sílu. A tak se chci zeptat, měla jste taky některá takové myšlenky? Vím že to není fér vůči mimču, ale nedokážu se těšit :zed:

Doporučila bych psychologa, aby to s Tebou v klidu probral, utřídíš si myšlenky, jsou tam od toho… :)

Ne, opravdu není běžné, že by někdo měl dítě - děti kvůli své matce a společnosti…

A otázka … co na to manžel, má nějaký názor anebo mu to je jedno?
Je mi divné, že o něm nepíšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 07:15
@laskazakleta píše:
@Martha03 Podle toho co čtu tak si myslím že to překrucuješ. Jen každý není už od těhotenství celý pryč do rodičovství, spousta holek to cítí tak jako zakladatelka. Ono je jednoduché někoho ukamenovat, když ji neznáme. Třeba z ní bude super máma, jen na to bude potřebovat čas. A taky pochopení :hug:

Myslím, že Martha03 nic nepřekrucuje, aspoň pokud čteme stejný text.

Ano, běžné pochyby, jestli zvládnu mimino atd. zažívá každý, ale není normální řešit jen svoji matku, že matka chce dítě, že matka bude hlídat a já, já, já nevím, jestli to dítě chci, když chci být dračice na hradu a zámku, to fakt obvyklé není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
17.9.19 09:37

@free333 Tak třeba zakladatelka nebude tak vzorná matka jako ty, když už teď má nesprávné myšlenky :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 09:40
@laskazakleta píše:
@free333 Tak třeba zakladatelka nebude tak vzorná matka jako ty, když už teď má nesprávné myšlenky :nevim: :mrgreen:

No a z čeho usuzuješ, že diskuse je o mně? ;)

Přečetla bych si ještě jednou zadání… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.19 09:43

Kamarádka byla minulý měsíc v nemocnici na gyndě, kam z porodnického oddělení pořád běhala sestřička, a po povídání se dozvěděla, že to na porodnickým už nemůže vydržet, že by nevěřila, jaké jsou dneska ty mladý ženský slepice. A tak to o něčem asi svědčí ne dámy? Prostě ne každý má stejné názory, každý má svůj nějaký postoj, a zdá se mi blbé, když někdo potřebuje poradit, ho jen spražit. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
137
17.9.19 09:46

@free333 A kde jsi to vzala že to má být o tobě? 8o Jen ty s ní nesouhlasíš, tak asi jsi měla inteligentnější myšlenky než ona :nevim: ale podle mého takové myšlenky má spousta holek, ale jen to nahlas nevysloví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
17.9.19 09:46

Prosím tě, já děti taky nechtěla, původně. Když vše do re dopadne, bude to těžké, ale nakonec jej budeš milovat. Ať ti manžel pomáhá. Jednodenni vylety date, až budeš chtít ty.
Uvidíš, jak se budeš cítit. Až dítě pivyroste, můžete vejletit pořád, když budeš chtít.
Já třeba miluju jednodenní výlety. A procházky s kocarem a se psy.
Něco si na tom pozitivního najdeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 10:07
@laskazakleta píše:
@free333 A kde jsi to vzala že to má být o tobě? 8o Jen ty s ní nesouhlasíš, tak asi jsi měla inteligentnější myšlenky než ona :nevim: ale podle mého takové myšlenky má spousta holek, ale jen to nahlas nevysloví ;)

Ty píšeš inteligentnější myšlenky, já to vidím jako jiné myšlenky… ;)

A nepřijde Ti, že to je na diskusním foru normální, že jsou názory různé, co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 10:10
@Anonymní píše:
Kamarádka byla minulý měsíc v nemocnici na gyndě, kam z porodnického oddělení pořád běhala sestřička, a po povídání se dozvěděla, že to na porodnickým už nemůže vydržet, že by nevěřila, jaké jsou dneska ty mladý ženský slepice. A tak to o něčem asi svědčí ne dámy? Prostě ne každý má stejné názory, každý má svůj nějaký postoj, a zdá se mi blbé, když někdo potřebuje poradit, ho jen spražit. :poblion:

A kde vidíš to zpražení?

Myslím, že rady, poradit se s psychologem, který to má jako svoji práci, rovnat lidem myšlenky, není zpražení.

Pokud neuneseš cizí názory, tak sem nepiš… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky