Nezdravá a špatná strava od začátku těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.21 20:15

Taky mám doma jedno stvoření, které vyrostlo z ničeho a nebo z „prasáren“ :lol:
A vypadá to, že je v pohodě. Tak klid a užívej zbytek těhotenství, jestli už je tě lépe :palec:

Mně bylo zle 6 měsíců, nejdřív jsem zhubla 10kg. To jsem ale nepozřela fakt nic a byla jsem dlouho na kapačkách. Když už ve mně něco zůstalo déle než pár minut, tak to bylo sladké pečivo, kola a zmrzlina. Když se mi udělalo o něco lépe v sedmém měsíci, tak jsem zvládala paradoxně sushi. Jo a ten hamburger z mekáče, jak tu někdo zmiňoval, ten jsem měla taky několikrát, to bylo první jídlo, co ve mně zůstalo déle než hodinu :palec:

Opravdu se směju každé diskuzi, kde se tady řeší, co se může a nemůže jíst v těhotenství… několik doktorů mi řeklo ať jim prostě cokoliv, co v sobě dokážu udržet alespoň chvíli.

• Citovat
  • Upravit
6128
25.5.21 20:55

Já jsem sice v 1. Trimestru, ale jsem taky jen o cole a kávě ( mám tlak 85/60)
Sice jim teda více zeleniny, ale v podstatě jsem jen na polévkách, občas si dám klasické jídlo, ale porci jak pro vrabce.
Mně je po jídle teda dost šoufl, tak snad se to zlomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
26.5.21 07:26

Klid. Zdravé děti se rodily i za války a to si ty ženský mohly nechat o nějaké zdravé stravě zdát. Dobře to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
26.5.21 07:32

I kdyby jo, tak teď už s tím nic neuděláš…
O první dceři jsem nějakou dobu nevěděla (nepravidelná menstruace takže jsem neřešila sem tam vynechání, sex nic moc takže mě ta možnost ani nenapadla - no mladá a blbá) takže alkohol, cigarety, studenstej život, jedno kafe za druhym, mražený pizzy, čínský rychlopolívky a fastfood, sem tam normální jídlo, vitaminy byly sprostý slovo… a mam tu krásnou desetiletou zdravou slečnu, takže bych byla v klidu :lol:
Zase díky tý zkušenosti nepatřím mezi hysterický matky co sem píšou, že snědly mraženou pizzu a maji strach, že tim ublíží dítěti - je to docela osvobozující ze všeho se tak nestresovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.5.21 10:57

Hele já dneska bliju jak amina od pěti, neudržím nic, cestou k doktorovi jsme 3× stavěli na zvracení a stejně jsem se zeblila i v autě (vozíme psí misku, vřele doporučuji :pankac: ), no a po kontrole jsem tam poslala ten nemocniční bufetový chlebíček, bez kterého jsem zhodnotila, že nemůžu žít, a mám v bříšku jak v pokojíčku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.21 23:01

Sorry, že tě neuklidním jako ostatní, začátek těhotenství bývá běžné zvracení. Alle vliv na váhu a případný rozvoj obezity u dítěte a poté u dospělého má největší vliv, to co jedla jeho matka v těhotenství (hlavně v jeho druhé půlce) a to co mu budeš dávat do tří let života. Byla jsem na přednášce v rámci studia biologie už je to sakra dávno, takže si nepamatuju detaily, ale množství cukru v tvé krvi a výkyvy v množštví hladiny glukozy a inzulín ovlivňují i centra pro vnímání sytosti v mozku dítěte. Tzn. druhá ruka mu z toho nenaroste, ale dala bych si sakra pozor, abych do něj necpala prasárny do těch tří let (ve stylu, když ty hranolky jí/jemu tolik chutnají :nevim: ) a taky bych si dala pozor na množství cukru a nezdravé jídlo při kojení. Kromě toho, čím víc cukru budeš mít ve stravě tím pravděpodobnější koliky u dítěte (teda jestli budeš kojit). Takže úplně bych nad tím rukou nemávla, zvlášť jestli máte nadváhu běžnou v rodině…

• Citovat
  • Upravit
2690
26.5.21 23:35
@Anonymní píše:
Sorry, že tě neuklidním jako ostatní, začátek těhotenství bývá běžné zvracení. Alle vliv na váhu a případný rozvoj obezity u dítěte a poté u dospělého má největší vliv, to co jedla jeho matka v těhotenství (hlavně v jeho druhé půlce) a to co mu budeš dávat do tří let života. Byla jsem na přednášce v rámci studia biologie už je to sakra dávno, takže si nepamatuju detaily, ale množství cukru v tvé krvi a výkyvy v množštví hladiny glukozy a inzulín ovlivňují i centra pro vnímání sytosti v mozku dítěte. Tzn. druhá ruka mu z toho nenaroste, ale dala bych si sakra pozor, abych do něj necpala prasárny do těch tří let (ve stylu, když ty hranolky jí/jemu tolik chutnají :nevim: ) a taky bych si dala pozor na množství cukru a nezdravé jídlo při kojení. Kromě toho, čím víc cukru budeš mít ve stravě tím pravděpodobnější koliky u dítěte (teda jestli budeš kojit). Takže úplně bych nad tím rukou nemávla, zvlášť jestli máte nadváhu běžnou v rodině…

Souhlasím s tebou.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.5.21 02:44
@Misasisi píše:
Souhlasím s tebou.. ;)

Pry se v tehotenstvi programuji „bezne hodnoty“ vsech latek a kdyz je neco vyrazne nad/pod, tak si to proste ten plod nastavi spatne a celozivotne muze mit problem.

Na druhou stranu, idealne se stravuje malokdo (ani to snad nejde definovat) a pri nevolnostech je clovek rad, ze je rad.
Spis teda myslet na to, aby to neujizdelo do extremu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
27.5.21 06:31

@Lucie_Sx ahojky jsem momentálně 30tt 😊myslím si že ideálně papam protože se snažím neprasit a chci jist zdravě 😊mám napsaný jídelníček podle něho se řídím příbrala sem 12kg což je zdraví přírůstek váhy v tehotenstvi.. Jim hodně sacharidů.. Bílkovin omezila jsem cukr a předešlá jsem hlavně tomu že nemám těhotenskou cukrovku 😊to že člověk říká že ji za dva je úplná blbost 😁to je takhle nastavené jen v hlavě.. Jsem typ člověka co má rád sport akční život a ta strava k tomu tak nějak patří 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
27.5.21 07:00

V těhotenství jsem jedla ultra nezdravě, a taky hodně. McD, kfc, cola. Starší má skoro 5 let, cpe se snad furt, má rád sladký i smaženy. Je výškově nadprůměrný a váhově podprůměrný.
Jinak zcela zdráv.
Mladší 16 měsíců byl klasicky mišelin, od roka se vytahuje a vypada, že to bude stejný případ jako starší. Ten byl taky jako mimi obřík.
Asi bych byla v klidu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.5.21 08:16

Neřešila bych to. Jsem taky těhotná, 4. měsíc. Je mi tak zle, že se nemůžu na jídlo ani podívat. A když už na něco mám chuť, tak jsem fakt šťastná. Většinou to taky není salát :lol:. Nemůžu ani vlézt do lednice, vařit, nic prostě. Colu, kofolu i zmrzku si občas dám, někdy mi to trochu pomáhá. Snažím se přežít, jestli jím zdravě je momentálně úplně podřadné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
27.5.21 17:28

Já u syna žila 4m na rýži a kole, a pak jsem pro změnu měla hlad furt a jedla hlavně prasárny a syn je v pohodě, skvělý kluk, chytrý… Teď mi to začalo znovu a auuuuuuuu je to hrozný, chce se mi umřít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí