Nezvládám platit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@toma0105 píše:
Stojím si za tįm, že je, pokud nemáš rodiče milionáře nebo nezdědíš majetek. Hypotéku má pomalu každý.
Hypotéku má u nás asi pětina lidí. A i kdybych to jako argument uznala, podle mě to nejde házet do jednoho pytle s neuváženě nabranými např. spotřebitelskými úvěry, kdy se vytlouká klín klínem. Já nikoho za finanční negramotnost nesoudím, jen mi vadí, když to někdo prezentuje tak, že mít dluhy je vlastně normální, to se pak z těch exekucí nikdy nevyhrabeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Jste našetřeli na dům, na byt?? Bez hypo?
@adri26 píše:
@toma0105 my taky nic nikde nedluzime, čekáme druhé dítě a přestavujeme barák.
A na ten barák a rekonstrukci jste šetřili korunku ke korunce, že jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julča001 píše:
Hypotéku má u nás asi pětina lidí. A i kdybych to jako argument uznala, podle mě to nejde házet do jednoho pytle s neuváženě nabranými např. spotřebitelskými úvěry, kdy se vytlouká klín klínem. Já nikoho za finanční negramotnost nesoudím, jen mi vadí, když to někdo prezentuje tak, že mít dluhy je vlastně normální, to se pak z těch exekucí nikdy nevyhrabeme.
Já mám taky dluhy, bohužel vysoké. Bylo to jak blbostma které být nemuseli, tak i prostě smůlou, kdy byli průsery a řešili se. Nyní to řešíme s finančním poradcem, konsolidace, zatím jsme zbavení kredit, drahých uvěru, ještě se bude dořešovat v lednu. A pak asi 8 let budeme platit. Já má za cíl platit tak max. 5-6let, dávat více na úvěry prostě. Ale uvidíme. Oba s mužem pracujeme, i brigády máme oba a platíme. Máme i děti. Ale myslím že i tak dokážeme žít slušně, ale asi tím že makáme brigádně… A není to normální nabrat si dluhy a žít na dluh… Rozumné je vzít si hypotéku. Případně půjčku na auto dejme tomu. Ale ne na dovolenou, nábytek apod… Já už to teď vím…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já mám taky dluhy, bohužel vysoké. Bylo to jak blbostma které být nemuseli, tak i prostě smůlou, kdy byli průsery a řešili se. Nyní to řešíme s finančním poradcem, konsolidace, zatím jsme zbavení kredit, drahých uvěru, ještě se bude dořešovat v lednu. A pak asi 8 let budeme platit. Já má za cíl platit tak max. 5-6let, dávat více na úvěry prostě. Ale uvidíme. Oba s mužem pracujeme, i brigády máme oba a platíme. Máme i děti. Ale myslím že i tak dokážeme žít slušně, ale asi tím že makáme brigádně… A není to normální nabrat si dluhy a žít na dluh… Rozumné je vzít si hypotéku. Případně půjčku na auto dejme tomu. Ale ne na dovolenou, nábytek apod… Já už to teď vím…
Hlavní je, že se k tomu stavíte čelem a řešíte to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julča001 píše:
Normální to určitě není, jen jsem napsala, jak jsme to měly my a nebylo to o tom, že jsme si půjčovaly na kraviny.Je to už více jak 20 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Jste našetřeli na dům, na byt?? Bez hypo?
Tak my třeba máme půjčku 300tis, když jsme vyplaceli druhého majitele poloviny našeho domu. Nicméně u nás se byty 3+1 po rekonstrukci prodávají za 1.2 mil. Nepřijde mi to jako horentni částka která by se nedala nasetrit.
- Citovat
- Upravit
@Julča001 píše:
Hlavní je, že se k tomu stavíte čelem a řešíte to
Ještě bychom měli mín utrácet…rezervy jsou, ale máme to tak že raději jdeme navíc do práce a máme se líp i děti…
- Citovat
- Upravit
@mackA159 píše:
Tak my třeba máme půjčku 300tis, když jsme vyplaceli druhého majitele poloviny našeho domu. Nicméně u nás se byty 3+1 po rekonstrukci prodávají za 1.2 mil. Nepřijde mi to jako horentni částka která by se nedala nasetrit.
Horentní čáska uplně nee asi ale taky to nenašetříš za rok za dva… jak mají dva příjem třeba 40-50tis tak se hůře šetří… ale hypo platit třeba lze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terez001 píše:
Jak si za tím můžeš stát? Nám nedali rodiče nic, fakt nic. Hypo nemáme ani žádnou dalsi půjčku a nikdy neměli. Ale to je marne to vysvětlovat asi.
Když ti rodiče nic nedali a nemáš žádnou půjčku ani hypo, tak to vysvětli? Já bych tam taky kdyžtak zašla, tam kde se dává zadarmo.
Možná dostal ten tvůj. To bych chápala, ale i kdybys vydělávala hodně peněz, tak rodinu si můžeš pořídit maximálně před 40tkou. Pokud by ses živila bez rodičů a jejich zázemí. Ale mít na byt. Dům. Vybavit ho..a mít rodinu. Auta. Všechno. To jako asi bez peněz, když ti nikdo nic nedá asi nejde, viď? A pochybuju, že vyděláváš 150K měsíčně.
To co píšeš je nesmysl..když nic nezdědiš, nemáš není se od čeho odrazit..to sory.
Souhlasím s tím, že když nemám ani výbavu, zázemí nepořizuju děti. Kord to řešit půjčkami jednu za druhou. Dárky vánoce na cokoliv jsou lidi schopný si půjčit a pak v tom lítají..ale tohle co píše zakladatelka chápu..někdo šlápne vedle o to lepší, že se to snaží řešit.
Máme hypotéku bez dalších půjček, pouze na dům a věř mi, nikdo nám nic nedal..a to nemáme s přítelem malé platy..
Měli jsme ušetřeno bokem na výbavu. A šetříme dál. Ale na koupi domu, by to vážně nikdy nebylo, ovšem kdybychom žrali rohlíky, pili vodu, nejezdili autem a sprchovali se bez mýdla, gelu jen vodou (studenou), netopili..možná za 20 let by na dům bylo. Ale bez dětí. A ve 44 letech bych první vážně nechtěla ![]()
Jinak Zakladatelko najdi dobrého poradce. Umí kouzla..držím palce.
- Citovat
- Upravit
@mackA159 Amůžu se zeptat, kde se ty byty za 1.2 milionu prodávají? V mém okolí je to science fiction.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 Už vidím jak rodina nebo dva, kteří mají cca 50 tisíc čistého našetří 1.2 mil na bydlení. Jako vtip dobré
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman Přesně tak, u nás ani garsonka za tuto cenu není. A to bydlím v 20 tisícovém městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielss píše:
@mackA159 Už vidím jak rodina nebo dva, kteří mají cca 50 tisíc čistého našetří 1.2 mil na bydlení. Jako vtip dobré
tak 10-15 let by mohli našetřit… ale pak už to bude stát zase jiné prachy, takže další šetření…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 píše:
Ahoj, možná trošku pomůžu, možná rozvířįm vody…
Je to už pár let, co jsme se točily v kruhu dluhů a nebylo to tím, že bychom chtěli vše nejdražší a hned, nebo si chtěly užívat a pak děj se vůle boží. Od rodičů jsem odešla se dvěma taškama a šla bydlet sama, pak jsem si našla přįtele, nyní manžela, postupem času přišly dėti, bydlely jsme v podnájmu. Tįm, že jsme nic neměly, nábytek, nádobí, pračku, ledničku, základní věci pro děti, výbavičku, kočár apod.jsme to řešily taky půjčkama, časem jsme v tom lįtaly až po uši. Přesto jsem nikdy nelitovala, že jsem z domu odešla, protože moje dětství a dospívání s macechou bylo něco tak strašnęho, že bych to nepřála opravdu nikomu, odchod byl pro mě vysvobození. Finančně nás nikdo nepodporoval a to ani rodiče z manželovi strany, tím myslím nėjaký finanční obnos, jak se říká pro začátek…Vše jsme vyřešily před několika lety insolvencí. Bylo to sice 5 let tvrdého odříkání a žití ze životního minima, ale opět nelituji.Ten pocit, že Ti nezazvoní na dveře exekutor, nepříjde žádná obálka s návrhem k soudu, je k nezaplacení a máš také klidné spaní.
V dnešní době, je zadlužená každá rodina a nikoho neodsuzují, že si půjčí apod. nikdo z nás neví, z jakých poměrů a za jakých okolností do dluhové pasti vlítnul, to jen pro ty, kdo insolvenci odsuzují.
Tady jsem napsala jen slabý „nástřel“jak a za jakých podmínek jsme do toho vletěly my s manželem.
Jak jsem psala, je to už pár let, nyní jsme bez půjček, s dobře placenou prací a kupujeme pouze to, naco si našetříme.
Insolvence. Aneb jak nezaplatit veskere dluhy a vydělat na tom… banky by prostě neměli půjčovat každýmu. Už i kvůli věřitelům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit