Nezvládám platit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ohledně šetření: stačí jít v 19 letech do práce, ideálně se dostat do zahraničí a peníze nerozhazovat. Pak jste na jiné startovní čáře než člověk, který se ve 25 letech po vysoké škole teprve rozhlíží…a o životě skoro nic neví ( to je má zkušenost).
S tímto scénářem je možné mít v 35 letech vlastní bydlení a být bez dluhů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielss píše:
@divine woman Přesně tak, u nás ani garsonka za tuto cenu není. A to bydlím v 20 tisícovém městě.
Nikde v historii to. nebylo tak, že by každý měl na svoje bydlení. Buď máš dost peněz, nebo nemáš. Jen komunisti dávali bydlení zdarma..
Smůla. Není to chyba systému, ale toho že málo vydělávas.
Příspěvek upraven 06.11.20 v 08:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele holky tohle zakladatelce asi nepomůže… ona chtěla poradit jak z toho ven, co má dělat. zatím se tu dozvídá kdo má dům bez hypo, že měla v 19ti jít do zahraničí a šetřit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Hele holky tohle zakladatelce asi nepomůže… ona chtěla poradit jak z toho ven, co má dělat. zatím se tu dozvídá kdo má dům bez hypo, že měla v 19ti jít do zahraničí a šetřit…
Aspoň ví, co mohla dělat líp, prevence pro.jeii potomky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toma0105 píše:
Stojím si za tįm, že je, pokud nemáš rodiče milionáře nebo nezdědíš majetek. Hypotéku má pomalu každý.
Já se přidám k těm, kteří také žádné půjčky nemají. Je nám ani ne 40 let, hypo je už pár let splacená. Od rodičů jsme ani já, ani manžel, nedostali nic. Jen moji prarodiče nám přispěli 20 tis. na svatbu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@mackA159 Amůžu se zeptat, kde se ty byty za 1.2 milionu prodávají? V mém okolí je to science fiction.
Pardubický kraj. Prdelakov. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Danielss píše:
@mackA159 Už vidím jak rodina nebo dva, kteří mají cca 50 tisíc čistého našetří 1.2 mil na bydlení. Jako vtip dobré
Rozhodně to není nemožný. Já nemám nic proti půjčkam nebo hypotékam na bydlení. To je pro mě základ. Brát si půjčku na nábytek, a spotřebiče absolutně nepochopím, protože ty věci se dají sehnat z druhé ruky za pár korun. Samozřejmě to šetření není na rok. ![]()
- Citovat
- Upravit
@mackA159 píše:
Tak my třeba máme půjčku 300tis, když jsme vyplaceli druhého majitele poloviny našeho domu. Nicméně u nás se byty 3+1 po rekonstrukci prodávají za 1.2 mil. Nepřijde mi to jako horentni částka která by se nedala nasetrit.
Kde jsou takové ceny?
Mostecko, Chomutov?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mackA159 píše:
Rozhodně to není nemožný. Já nemám nic proti půjčkam nebo hypotékam na bydlení. To je pro mě základ. Brát si půjčku na nábytek, a spotřebiče absolutně nepochopím, protože ty věci se dají sehnat z druhé ruky za pár korun.
Když jsou mladí a chtějí mít vše nejlepší, i když na to nemají. Ty sociální sítě, závist a nulová finanční gramotnost udělají. svoje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BukvickaMalicka píše:
Aspoň ví, co mohla dělat líp, prevence pro.jeii potomky…
Teď potřebuje poradit co má dělat teď ať ti její potomci ty dluhy nezdědí… Tohle ji tak jen přidává na depresi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rachel_cz píše:
Kde jsou takové ceny?Mostecko, Chomutov?
No díky investorům už ani tam, teda kromě ghet. Ale mimo ne se ty ceny výrazně neliší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veru1987 píše:
Teď potřebuje poradit co má dělat teď ať ti její potomci ty dluhy nezdědí… Tohle ji tak jen přidává na depresi…
No a, musí být odolná… v bance ji řekli jasný postup. Sama na to nemá, takže musí zvýšit přijem, najít rucitele a snižovat výdaje… případně něco prodat. Jiné řešení není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BukvickaMalicka píše:
No díky investorům už ani tam, teda kromě ghet. Ale mimo ne se ty ceny výrazně neliší.
Tak to musí být nějaká echt díra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rachel_cz píše:
Kde jsou takové ceny?Mostecko, Chomutov?
Pardubický kraj. Cikáni opravdu nejsme, ani tu žádný nejsou… Byty jsou po rekonstrukci. Nicméně je to prostě malá vesnička. Příjmy tu taky nejsou nejvyšší ![]()
- Citovat
- Upravit
@BukvickaMalicka píše:
Když jsou mladí a chtějí mít vše nejlepší, i když na to nemají. Ty sociální sítě, závist a nulová finanční gramotnost udělají. svoje.
Stím souhlasím, taky jsem taková „byla“. Že bych si nejradši na všechno popujcovala. Nicméně teď jsem ráda za to co máme, a co zvelebujeme vlastními silami.
- Citovat
- Upravit