Nezvládám rozchod, jsem těhotná a mám i dceru.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
410
15.11.21 22:17

Bezpečné prostředí

Ahoj,

můžeš zůstat ještě nějakou dobu u svých rodičů? Pokud ano, určitě bych tam zůstala třeba 2 měsíce - na těhotenské prohlídky můžeš i do nemocnice, jestli tam nějaká je.
Abys zůstala pro Tebe v bezpečném, klidném a podporujícím prostředí. A určitě si přiber i toho psychologa. Ten Ti taky hodně pomůže, když natrefíš na toho, který Ti sedne a pomůže nejen Tobě samotné, ale i jak tuto věc řešit s dcerou, aby to jí i Tebe co nejméně bolelo a stresovalo. Pokud je to možné, ještě bych si našla dobrého právníka, který by Ti mohl poradit s tím stěhováním, popřípadě jaké kroky podnikat, aby jsi byla i právně chráněná.
Je dobře, že se třeba tady vypovídáš, ale vždy je dobré v takových těžkých životních situacích se vložit do rukou odborníků - tedy psycholog, psychoterapeut, právník a mít možnost být v chráněném prostředí, aby jsi měla klid.

Drž se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.11.21 22:32

Život na psí knížku, pořídit si s ním druhé dít, vzít si Tě nehodlal, nároky si na něj asi neměla vysoké, tak se celkem nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
15.11.21 22:39
@Burj Chalifa píše: Život na psí knížku, pořídit si s ním druhé dít, vzít si Tě nehodlal, nároky si na něj asi neměla vysoké, tak se celkem nedivím.

Nezlob se, ale Ty mi přijde vždy se vším velmi hotová. Kdyby vše bylo tak jasné a přímočaré tak by tyto problémy nikdo neměl. To, že se někdo rozhoduje nějak ve svém životě se často řídí podvědomě vzorci, které si táhneme z dětství. A někdy jsou ty vzorce velmi silné a také špatné a pak se nám dějou protě těžké životní situace. Na druhou stranu, když si tímto dotyčný člověk projde, zpracuje to a ty vzorce si opraví tak ho to neskutečně posune. Mnohem víc, než kdyby vše měl člověk tak jasné jak to vidíváš Ty.
Chce to mít i empatii ke druhému - to není totéž jako lítost. Tu, ale člověk často získává právě těma těžkýma životníma zkušenostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
18.11.21 13:40
@Costasgalicia píše:
Nezlob se, ale Ty mi přijde vždy se vším velmi hotová. Kdyby vše bylo tak jasné a přímočaré tak by tyto problémy nikdo neměl. To, že se někdo rozhoduje nějak ve svém životě se často řídí podvědomě vzorci, které si táhneme z dětství. A někdy jsou ty vzorce velmi silné a také špatné a pak se nám dějou protě těžké životní situace. Na druhou stranu, když si tímto dotyčný člověk projde, zpracuje to a ty vzorce si opraví tak ho to neskutečně posune. Mnohem víc, než kdyby vše měl člověk tak jasné jak to vidíváš Ty.
Chce to mít i empatii ke druhému - to není totéž jako lítost. Tu, ale člověk často získává právě těma těžkýma životníma zkušenostma.

Tvuj prispevek ale nemeni nic na tom, ze @Burj Chalifa ma pravdu.

Nekdy je lepsi si ty vzorce z detstvi vyresit driv, nez si zalozim vlastni rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
19.11.21 22:04
@Burj Chalifa píše: Život na psí knížku, pořídit si s ním druhé dít, vzít si Tě nehodlal, nároky si na něj asi neměla vysoké, tak se celkem nedivím.

Zcela zbytečný příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
19.11.21 22:07
@carsin píše:
Tvuj prispevek ale nemeni nic na tom, ze @Burj Chalifa ma pravdu.Nekdy je lepsi si ty vzorce z detstvi vyresit driv, nez si zalozim vlastni rodinu.

Může mít nakrásně „pravdu“ (a to určuje kdo?), což nic nemění na tom, že je jen plná nekonstruktivní nenávisti. Zbytečná, jedovatá existence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
19.11.21 22:09
@catch-22 píše:
A to vycházíš z nějakých faktů nebo z toho, co subjektivně nebo pocitově považuješ za správné?

A co děláš ty? Ty snad vycházíš z nějakých faktů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
19.11.21 22:17
@kacz píše:
A co děláš ty? Ty snad vycházíš z nějakých faktů?

Ano, z prostého faktu, že není pravda, že „Takhle malé dítě se nikam nedává.“
Protože v reálu se to někdy stává.

• Citovat
  • Upravit
23.12.21 13:25

Dobrý den, potřebuji poradit. Jsme s přítelem teď 3 roky a máme malou holčičku 2 letou a čekáme druhé, chtěl druhé všude ro říkala a pak.. najednou byl poslední dobou se jiný, zvláštní a já nevěděla co se děje.. konečně to s něho vypadlo prej není připravený na druhé a to jsem ve 9 týdnu. Pak mi řekl, že furt hadame a ze se nic nezmění a že nebi jeslí se mnou chce být prej mám počkat po svátcích prej to budeme řešit pak. Jsem nešťastná nevím co dělat.. děkuji za rady. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí