Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Maminka88 píše:
@Maddlen Ano, přímo, ovšem jalikož bydlím ve druhém patře a když mám děti venku, jsem z 90 procent vyložená v okně, chodí tam jen na chvíli, ale pokud jim dám třeba křupky, tak samozřejmě děti, hned je kolem nich kolečko a dej mi, dej mi… Dělají to skoro všechny děti. Jenže tu bydlíme pár měsíců a co jsme tu, tak se vše zhoršilo, i jejich chování.
Tak to snad neni tak hrozne, jednou da tvoje dite kamaradum, priste si na oplatku od kamarada ‚vyzebra‘ to tvoje.
@Maddlen Pifku mají, o tom žádná. Sami nejdou, jen když něco vidí, třeba jedna upeče, vezme to ven, naše se seskupí a žebrají, tak už jim nedáme my automaticky dle nich najíst… Nejdou žebrat snad hlady, když jsou půl hodiny po obědě, prostě jen vidí nějakou dobrotu a chtějí…
@Maminka88 Ale to přece dělá každé dítě… U cizího vždycky chutná líp. Já bych v tomto případě teda asi taky napekla, vzala ven a podělila i ostatní děti (protože se vsadím, že přijdou taky „žebrat“) - ať sousedka vidí, že si to uvědomuješ a že fakt tvoje děti nehladoví a že máš vůli dát i ostatním.
@Maddlen To nemá moc cenu, tady pomlouvá jeden druhého a pak ti co se pomlouvají se kamarádí a pomlouvají třetího… a jen vylezeš ven, ukazuje si na tebe celé sídliště.
Ještě bych poslouchala něco jako Nejezte to, určitě to otrávila. ![]()
@Maminka88 píše:
@Maddlen Pifku mají, o tom žádná. Sami nejdou, jen když něco vidí, třeba jedna upeče, vezme to ven, naše se seskupí a žebrají, tak už jim nedáme my automaticky dle nich najíst… Nejdou žebrat snad hlady, když jsou půl hodiny po obědě, prostě jen vidí nějakou dobrotu a chtějí…
Máš je zkrátka nevychovaný. Umím si představit, jak moc „oblíbená“ rodina jste v okolí, včetně somrování jídla. Mezi námi, nic jiného než důslednost a dodržování limitů Ti žádný psycholog nedoporučí. A za tak oblíbeným ADHD se často skrývá jen výchovné selhání rodičů.
@Burj Chalifa Jo, to jo, tady je oblíbený totiž každý, od šedesátileté babky až po bezdětné páry. A moje děti se zrovna venku chovají docela normálně, oproti těm jiným. Ovšem nevychovaní jsou, to bych sem nepsala, pokud by byli dokonalí.
@Maminka88 píše:
@zrcadlo Tak třeba bramborové knedlíky od oběda, nebo jogurt, vlastně co najde a pokud nedej bože byl v troubě nedojedený koláč, tak to odnesl koláč. Nejprve to byl ten koláč, tak ráno domluva a slib, že už to dělat nebude. Nechali jsme ho tam chválně trochu a druhou noc opět a pak jsme si všimli, při snídani, že tam byl vrácený vyjezený jogurt v lednici, ale víčko zadělané skoro perfektně. Další den tři knedlíky, víc už kupodivu nesnědl, ale něvěřím, že to zas neudělá. Ano, dveře zamykáme.
a jak víš že to dělá mladší, když tvrdíš, že v noci spíte a nevíte o tom, že to právě provádí? Že by tříleté! dítě vyjedlo jogurt a téměř dokonale ho zavřelo a vrátilo zpět? To se mi nezdá
@Maminka88 A že tě baví koukat na děti z okna a nesedneš si venku na lavičku. Já bych tříleté dítě nepustila samotné před dům ani omylem. Sourozence nepokládám za hlídání a pozorování z okna také ne.
@Maminka88 píše:
@jdukolem Přizná se…
tříleté dítě ti odkývá cokoliv.. tobě to nepřijde podezřelé? ![]()
@jdukolem píše:
a jak víš že to dělá mladší, když tvrdíš, že v noci spíte a nevíte o tom, že to právě provádí? Že by tříleté! dítě vyjedlo jogurt a téměř dokonale ho zavřelo a vrátilo zpět? To se mi nezdá
Presne to si rikam taky…
@Maminka88 hele, prizna… triletaka nemam, ale nepritna ti i neco, co neudelal? Jinak ja bych si dala v noci majzla, a cekala bych, az pujde na vypravu k lednicce. At vite, co se doopravdy deje
@Maminka88 píše:
@hanka.br. Tak to tedy pr! Chodí pouze před dům a nikam se nehnou, sleduji je z okna a chodí tam takto půl dětí ze sídliště se houpat.
Tříleté dítě bych venku samotné nenechala.
@Pomka Starší má rozum a přizná se i když něco provede, menší jakmile se zeptáme, hned výraz na pokraji smrti a mlčí, tak jsme řekli A lžičku od jogurtku jsi vyhodil kam? On nám řekl, že do dřezu… Totéž knedlíky, on to nebyl, ale na otázku, jestli mu studené chutnalo, tak že jo..
@Pomka píše:
Mne pripada, jestli do te lednicky nechodi ten starsi…
Nebo manžel ![]()
Jinak je dítě v pořádku? Nezvladatelné jedení by mohlo i ukazovat na tohle:https://www.prader-willi.cz/…-pro-syndrom
Ale taky bych si tipla, že to ten malý nedělá. Že na Vás mají pifku se nedivím, já vidět někde před panelákem na sídlišti tříleté dítě samotné, tak mám dost jasno.
A neveřím, že jsi celou dobu vyložená v okně.
Ale to je tvoje věc.