Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@martina.se mě to celé přijde jako totální sci-fi. Děti nezvladatelné, které neposlechnou, jdou ven před panelák a z hřiště se ani nehnou. Tak buď poslechnou a jsou zvladatelné, nebo neposlechnou a nemůžou tak přeci ale zůstat sami venku ![]()
Jinak na ty bitky mezi dětmi doporučuji knížku „sourozenci bez rivality“. Jsou tam dobré rady, jak řešit konflikty dětí a jak je naučit řešit to lépe. Na to poslouchání je zase dobrá „jak mluvit, aby děti poslouchali..“ (nebo tak nějak). Jsou tam návody, jak docílit nějakého požadavku bez zakazování. Z obou knížek jsem si své vzala, některé rady nebyly zcela podle mého gusta, ale hodně nápadů využívám dodnes a fungují.
@hanka.br. píše:
Nechat takhle malé dítě bez dozoru samotné venku má ke zdravému rozumu hodně daleko. A máš pravdu, neobhajuj to. To se obhájit nedá.
A já jsem napsala, že je bez dozoru? Je ode mě 1,5 až 3 metry na dvorku u kuchyně, vidím na ni ze všech stran domu, které máme prosklené jsou tam dvoje fr. dveře. Řekla bych, že je to bezpečnější, než kdyby byla např. ve vedlejší místnosti sama.
@Burj Chalifa píše:
Máš je zkrátka nevychovaný. Umím si představit, jak moc „oblíbená“ rodina jste v okolí, včetně somrování jídla. Mezi námi, nic jiného než důslednost a dodržování limitů Ti žádný psycholog nedoporučí. A za tak oblíbeným ADHD se často skrývá jen výchovné selhání rodičů.
@Fazulina píše:
Jojo, asi jsem sociálně slabší:). A není to o štěstí, ale zdravém rozumu. Nechci z dcery mít dítě, které se bude bát, kde se co šustne. A myslím, že podle podmínek, okolností, zázemí a dalších faktorů dokážu odhadnout nebezpečí. Ale asi nemá cenu se tu obhajovat. Každý to má prostě zařízené jinak.
Njn vlastni dum se zahradou, to maji jen socky
![]()
@hanka.br. píše:
Jo jasně. Pouze před dům. Ve třech letech.
To taky nepochopím jak může pustit 3 leté dítě samotné před dům a je jedno jestli s šestiletým…už to vše zapadá
@terien píše:
Aha, takže jinde to jde a doma neStarší má tu hyperaktivitu diagnostikovanou? Byli jste s ním už někde na vyšetření? Neuraž se ale mě přijde strašně dlouho řešit to až teď, kdy je situace neúnostná. To jste neviděli dřív, že kluci neposlouchají a vy na ně nestačíte? To vám přeci muselo být jasné že lepší to nebude.
Hyperaktivita, ADHD a většina je rozežraných a uřvaných jen proto, že se jim to dovolí a omluví. Samozřejmě jsou případy, kdy ADHD opravdu je,,ale polovina případů má jen papír ![]()
@Lajla píše:
Hyperaktivita, ADHD a většina je rozežraných a uřvaných jen proto, že se jim to dovolí a omluví. Samozřejmě jsou případy, kdy ADHD opravdu je,,ale polovina případů má jen papír
To se mi zdá právě tento případ. Přece kdyby měl ADHD diagnostikovanou tak by měl už dávno k nějakému psychologovi docházet a ne že tam jde až ted ![]()
Holky ja jsem trilete „za zadkem“ porad..doma to mam tak at na ni porad vidim i na tu mladsi 17. Mesicni..muze se stat cokoliv..ted si chtela sundat lego ze skrinky a napadlo ji po zidli vylezt na okno…deti jsou nepredvidatelne..takze tak ![]()