Nezvladatelný vztek u 3letého dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
31.3.13 19:40

No tak s tímhle máme také bohaté zkušenosti. A jediné co pomohlo byla jedině trpělivost než to přejde samo. Já když jsem byla malá tak jsem měla také hodinové záchvaty řevu, tak jedině zabezpečit dítě, aby si neublížilo do hlavy… řvala jsem do plyšového mikimause 8). No a naše dcera to taky dělala, sice neměla výdrž hodiny, zato velmi často. Radila jsem se s psychologem, zkoušela sprchu (nedoporučuju nikdy :,(, přišlo mi to jak hraničení s týráním, pevné objetí to jsem nezvládla já udržet vztekající se dítě co kope nohama a řve mi do ucha, napodobovat ho - no to bylo ještě horší, řešit to vařečkou, nulová odezva, nic nepomáhalo… Časem to prostě vymizelo. V noci bylo také období kdy se budila a pomohla jedině „ignorace“ nevšímat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
31.3.13 19:41

Myslím si, že prostě je to jen jeho projev a nervová soustava musí dozrát, aby se ovládal. Vaše psychika na dně, to fakt chápu, také jsme měli takové denní pouliční scénky… ale určitě se to brzy zlepší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.3.13 20:17

A sprchu bych nedávala, pokud dítě vysloveně nepáchá sebevraždu mlácením hlavou o zeď a neteče krev, zkrátka na řešení běžného, i když dlouhého vzteku mi to přijde jako moc drastické a neadekvátní řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2918
31.3.13 22:12

Takove extremni zachvaty doma nezazivame, ale memu synkovi je teprve 16 mesicu, tak to urcite jeste prijde :) Ale chtela bych varovat pred tou studenou sprchou… I ja kdysi byvala vztekla, valela se po zemi, kopala kolem sebe atd… A tu sprchu svoji mame nikdy v zivote nezapomenu. To bylo tak sokujici, ze si myslim, ze to psychice rozhodne dobre neudelalo… Pro me by tenkrat byla asi vhodnejsi spis ta metoda pevneho objeti… Preju, at to brzo prejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
31.3.13 22:25

Ahoj, s něčím podobným nám hodně pomohla homeopatka. Byla jsem trochu skeptická, ale fakt to zabralo :palec:

Sprchu bych nedala, je to jen odvedení pozornosti, ale docela drsný, bála bych se, že bude dítě koktat nebo se nebude chtít pak normálně koupat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.4.13 15:32

Tak jsme po prochazce a cely od bahna, mlada nechtela jit z hriste, tak si lehla a zacla se vztekat, asi se zblaznim :cert: dala jsem, ze jdu pryc a ona nezajem, valela se dal, tak jsem ji odtahla nasilim :,( co byste delali v teto situaci? domlouvani nezabira, je to jeste horsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 15:39

@Brambůrka10 tak já venku vždycky malého „postraším“ a paráda jak poslouchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.4.13 16:01
@Peťa77 píše:
@Brambůrka10 tak já venku vždycky malého „postraším“ a paráda jak poslouchá.

a cim? ja uz zlousim vcsechno a ono nic:-(je ji to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 16:40

@Brambůrka10 podle situace. Když bylo po čertech, tak jsem mu vždycky řekla, že dneska jezdí čerti v autě a kontrolují děti jestli nezlobí. Nebo když je někde poblíž policista, tak mu řeknu, že se na něho zrovna dívá jestli nezlobí apod. On má respekt z cizích lidí tak to na něj platí. I pejsků se bojí, takže když je někde poblíž apod. V obchodě pohrozím paní prodavačkou, že ho pošle ven, to používám, když se dožaduje něčeho co mu nechci koupit. Akorát doma bych potřebovala něco k „postrašení“, tam tyhle fígle na něj neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.4.13 19:47
@Peťa77 píše:
@Brambůrka10 podle situace. Když bylo po čertech, tak jsem mu vždycky řekla, že dneska jezdí čerti v autě a kontrolují děti jestli nezlobí. Nebo když je někde poblíž policista, tak mu řeknu, že se na něho zrovna dívá jestli nezlobí apod. On má respekt z cizích lidí tak to na něj platí. I pejsků se bojí, takže když je někde poblíž apod. V obchodě pohrozím paní prodavačkou, že ho pošle ven, to používám, když se dožaduje něčeho co mu nechci koupit. Akorát doma bych potřebovala něco k „postrašení“, tam tyhle fígle na něj neplatí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.4.13 19:49

Tak u nas to jde zase jen doma, kdyz zacne zachvat a vztekani, tak ji podam batuzek, at si zbali hracky a jestli chce at jde si najit novou maminku, ktera bude hodnejsi a treba ji to dovoli a to je najednou klid a zmena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 20:20
@Brambůrka10 píše:
Tak u nas to jde zase jen doma, kdyz zacne zachvat a vztekani, tak ji podam batuzek, at si zbali hracky a jestli chce at jde si najit novou maminku, ktera bude hodnejsi a treba ji to dovoli a to je najednou klid a zmena…

to vyzkouším taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.4.13 20:26
@Peťa77 píše:
to vyzkouším taky

jj, zkus, spousta matek me tu odsoudi, ale fakt to zabira, me to mama delala taky a jak mi to pak bylo lito, ze jsem zlobila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.4.13 20:30

@Brambůrka10 tak člověk musí najít způsob jak dítě usměrnit. Mám děti tři a každé jiné, na každého platí něco jiného. Teda u nejmladší ještě nevím, má teprve 11 měsíců. Ale u nejstarší stačí zvýšit hlas a poslechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 07:16

Ahoj, ráda bych obnovila diskuzi a zjistila, zda děti už z toho vztekacího období vyrostly.
Mám stejný problém s tříletým synem. Před rokem jsem doufala, že je to období vzdoru, ale pořád to pokračuje. Někdy je třeba měsíc klid, jindy jako včera zvládne 3 hysterické záchvaty za den. Spouštěč je po každé jiné - něco zakážeme, přikážeme, v noci se probudí s pláčem a přejde to ve vztekání. Vzteká se i půl hodiny, stupňuje intenzitu, až se dostane do stavu, kdy už o sobě ani neví - třese se a neskutečně řve. Cokoli udělám, je špatně: ignorace nezabírá, reakce na jeho chování také ne. Musím být v jeho blízkosti, ale dostatečně daleko a čekat, až ho to přejde. Zkoušela jsem všechny možné i nemožné rady: štípnutí, proutek, studenou sprchu (to to ještě zhoršilo), obejmout ho nezvládám - to by mě ukopal. Nedělá to jen mně, ale i manželovi nebo prarodičům. Doma to ještě nějak zvládám, ale na veřejnosti mě to ničí - většinou ho odvleču někam do soukromí. Jinak je syn klidný, hodně vnímavý, upovídaný. Asi to souvisí s geny - tchán byl jako dítě taky vzteklý, dokonce prý mlátil hlavou do zdi. To už naštěstí nedělá, ale cholerik je pořád dost velký.
Byl někdo z vás s dítětem u psychologa? Pomohlo něco nebo mám jen čekat a doufat, že to co nejdříve přejde. Děkuji za odpovědi Martina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML