Nezvladatelný vztek u 3letého dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
25.9.15 08:11

Jsem laik, ale prijde mi zvlastni, ze dite, ktere je mesic klidne a v pohode, pak dostane 3 tak silene zachvaty za den. napada me, jestli to nemuze souviset s nedostatkem nejakeho prvku treba, nebo nejaky jiny vykyv v tele.
kdyby mel syn cholerickou povahu, tak bys ho asi popsala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 08:22

@Ali-Ali to mě nenapadlo. Přemýšlela jsem o psychologovi, ale nejdřív začnu s pediatrem. Napadlo mě i, jestli se to nestává, když je nevyspalý, ale to s tím nesouvisí. Syn cholerik rozhodně není, je to spíš pohodář, trošku lenoch, ale i hnidopich. Jsou věci, přes které nejede vlak. Týká se to hlavně oblečení - pokud v něčem přijde třeba do školky, tak v tom chce i odejít (ač odpoledne už to na bundu a čepici není). Manžel byl jako dítě taky takhle „zásadový“ - naštěstí ho to přešlo.

• Citovat
  • Upravit
2271
25.9.15 08:51

Tak u nás pomohly až metody z Nevýchovy. Syn měl po druhých narozeninách také hrozné záchvaty vzteku, bylo to snad 100× denně, vztekal se také hrozně dlouho a nešlo to nijak zastavit. Bylo to kvůli maličkostem, že třeba chtěl pít, nechtěl pít, chtěl jít ven, nechtěl jít ven, atd.. Ale po tom kurzu se to zlepšilo a je jak vyměněný. Podobná je snad i knížka Respektovat a být respektován, třeba by to aspoň trochu pomohlo. Psycholog by také mohl poradit jak na něj, nebo třeba aspoň trochu uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.9.15 09:21

Může to být nedostatkem hořčíku v potravě - dávala bych denně kakao nebo banán, případně bych koupila v lékárně hořčík (Magnesii lactici 50 mg tabletky) a nadrtila bych mu občas jednu do jídla. (V období zvýšeného stresu klidně jednu denně.)

A co se týká toho, že štípnutí, studená sprcha, atd. nepomohlo - myslíš, že kdybys byla naštvaná a manžel tě násilím narval pod studenou sprchu nebo ti jinak ubližoval, že by tě to uklidnilo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.9.15 09:32

Nasadila bych hořčík, ten je na nervy. Spíš bych to řešila s pediatrem (krevní obraz), nebo s neurologem - přijde mi zvláštní, aby byl měsíc klid a pak najednou několik záchvatů. Uvztekané dítě se vzteká tak nějak nonstop :-)
Jak to má například s vyprazdňováním - nenajdeš třeba spojitost plných střev se vztekáním - může ho prostě tlačit břicho a z toho je zpruzený a vztekne se kvůli blbosti :think: prostě takovéhle zvláštní intervaly mi připadají, že ta příčina je v něčem jiném, než v povaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
25.9.15 10:32

Ja bych teda popremyslela i o tom, jestli to neni pricina prave toho, ze je jinak klidas. Moje dobra znama zaziva se 6ti letym synem neco podobneho. Klidny, sikovny, uplny andelicek, posloucha na slovo… Oni jsou celkove klidna rodinka, vsecko se u nich resi v klidu atd. Jenze ve chvili, kdy se objevi sebemensi tlak, at uz z venci, od nekoho jineho, nekam se specha, neco se musi udelat, neco se polazi… On se sekne a nehne s nim nic… Minule s nim spechala domu ze skoly, mela jim prijit navsteva… On ve chvili, kdy pocitil byt jen maly natlak, kdy mu rekla, ze ma jit rychleji, tak se sekl, sedl si na chodnik a nepujde. Sedela s nim neco pres hodinu v parku, dokud se sam nerozhodl, ze pujdou… Takhle mali spunti se proste neumi vyrovnat s nekterymi tlaky, citi treba i ten stres, nervozitu… A my dospeli si to nemusime ani uvedomit, protoze my se umime s temihle vecmi uz jaksi vyrovnat, ale to dite nema jinou moznost, nez se seknout nebo vzteknout, nevi jak jinak s tim pracovat… Mozna bych zkusila odpozorovat, jestli to nedela v podobnyvh situacich… Jestli je citivy, muze na nej pusobit i mirna nervozita z tebe ;) Rozhodne bych se ale na nej za to nezlobíla, stejne to nepomuze… Mozna jeste nejaky uklidnujici caj, bylinkovy, uvidite… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
25.9.15 10:35

A neni uzavrenejsi? Treba si nechava hodne veci v sobe, jak rikam, deti to neumi zpracovat, no a jednou za cas to proste bouchne, kdyz uz je toho moc… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.15 12:35

@alifie samozřejmě ho neštípu nebo nestrkám pod sprchu, když se jen obyčejně vzteká. Tohle jsem vyzkoušela v těch chvílích, kdy už byl mimo a vůbec se neovládal. Na někoho tento šok zabere, u nás bohužel ne.
@Etcetera78 s vyprazdňováním to určitě nesouvisí, to má naprosto v pořádku. Taky si to pořád snažím dát s něčím do souvislosti, ale záchvaty jsou nahodilé.
@Ageleine syn uzavřený není. Ve školce si od začátku hraje s dětmi, nikoho se nestraní. Dokonce nám o školce doma hodně povídá. Souhlasím s tebou, že to prostě neumí zpracovat a ventiluje to takto. My zrovna klidná rodina, co by všechno řešila klidu, nejsme :oops: Já už bohužel nejsem jen trošku nervózní, ale celkem dost. Jsem nerada středem pozornosti a děsím se dalšího záchvatu na veřejnosti.
Jinak děkuji všem za odpovědi. Zkusím určitě pediatra a případně i odběr krve. Hořčík nasadím nejen jemu ale i sobě. A pokusím se ty jeho scény řešit v klidu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML