Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky nechodíme na různé „atrakce“. Nemám na to peníze, takže společnost dětí řeším tak, že jednou za čas pozvu kamarádku se stejně starým chlapečkem (dneska jdeme my k nim, bydlí vedle nás). Jinak Ondra taky spí dvakrát denně a návštěvy cvičení nebo center by byly narušení režimu - už tu někdo psal. Nevypadá, že by se dětí bál, naopak, když je s nima je rád a když jsme doma mazlí se a hraje si se mnou nebo sám. Není asociál ani hyperaktivní, takže to neřeším…
taky jsme většinu času doma a je to hrůza, ale snažím co nejvíc se sama sebe i malýho nějak zabavit, 1× týdně chodíme plavat, už jsme byli i v dětské herně, jezdíme za tátou, kamarádkama a babičkou do práce, jen aby malej nebyl pořád doma, nevím jestli je to povahou, ale doma se vyložene nudí a pořád řve, já z toho mám za chvilku hlavu jak kopačák a musím okamžitě ven aby přestal řvát. Vyloženě mu svědčí změna prostředí a cizí lidi a hlavně děti, kouká okolo sebe a je spokojenej. Jen mám smůlu že kamarádky s dětmi mám daleko a jsem víceméně pořád sama. Jestli tu bude nějaká mamina z Brna co je na tom podobě a vyrazila by třeba jen na kafčo do dětské herny klidně pište SZ ![]()
kacerval - jednou jsem zažila něco podobného, partner žárlil i když jsem šla třeba jen do práce, bylo to k nevydržení a taky jsem nevydržela a utekla, brrr, ještě když si na to teď vzpomenu tak je mě ouzko ![]()
Tak já se doma nenudím. Tím, že Ondrášek docela dobře spí (většinou dvě hodiny dopo a dvě odpo), toho dost stihnu - uklidit, uvařit, nabarvit si vlasy, pokecat na emimi, jukat na aukro,…
. Chodíme ven odpoledne, když se vyspí.
No a až změní čas, tak budeme chodit v jinou dobu, třeba na odpolední spaní…
Jenom bych chtěla říct, že nemusíš s hřištěm čekat, až prcek začne chodit. Teď už teda není moc počasí na nějaké plazení/lezení v písku, ale ve sněhu to bude už úplně zabité.
Nevím, jaké máte hřiště, ale my třeba jen cestou na nákup se stavíme na hřišti pohoupat, párkrát se sklouznout a pokračujem. Sašu stejně všechno baví chvilku, tak to úplně stačí a má nějaké zpestření, než jen sedět v kočáře (ještě nechodí).
Jinak je to na tobě, co s prckem podnikáš. Občas mi přijde, že tlak z okolí je takový, že jsou divní ti, co nechodí na plavání, do MC, angličtinu apod.
Delice:no vadilo,ale na to už by jsem se ho neptala,a byla bych tam s kámoškou co jí zná a řekla jsem mu že tam může chodit s námi a stejně se mu to nelíbí,prej po práci když chce mít klid,tak se nebude nikam vláčet
A jinak já už jsem si zvykla,minule jsem večer šla na nákup večer do tesca,když jsem uspala děti a on šel za mnou,já ho neviděla a pak jsem šla z druhýma dveřma jemu pro cigarety do večerky a šla jsem hned domů a najednou jsem zjistila že tu není,tak jsem čekala až přijde,přiřítil se 5minut po mě,ječel na mě kde jsem byla a co jsem tam dělala ale nejvíc mě dorazilo že chtěl vidět i spodní kalhotky.
Mrzí mě že nemůžu s dětma na hřiště,ale nechci se s ním hádat a když chci aby šel se mnou, tak nejde,to mě dorazí vždycky.
![]()
kacerval píše:
Delice:no vadilo,ale na to už by jsem se ho neptala,a byla bych tam s kámoškou co jí zná a řekla jsem mu že tam může chodit s námi a stejně se mu to nelíbí,prej po práci když chce mít klid,tak se nebude nikam vláčetA jinak já už jsem si zvykla,minule jsem večer šla na nákup večer do tesca,když jsem uspala děti a on šel za mnou,já ho neviděla a pak jsem šla z druhýma dveřma jemu pro cigarety do večerky a šla jsem hned domů a najednou jsem zjistila že tu není,tak jsem čekala až přijde,přiřítil se 5minut po mě,ječel na mě kde jsem byla a co jsem tam dělala ale nejvíc mě dorazilo že chtěl vidět i spodní kalhotky.
Mrzí mě že nemůžu s dětma na hřiště,ale nechci se s ním hádat a když chci aby šel se mnou, tak nejde,to mě dorazí vždycky.![]()
Já se obávám, že to ,že nemůžeš s dětma ven není zdaleka nejhorší. Sory, ale tvůj chlap je tyran ![]()
No to máš možná pravdu,ale já si na to zvykla,miluju ho a nechci o něj přijít,takže se snažím s tím žít
kacerval píše:
A jinak já už jsem si zvykla,minule jsem večer šla na nákup večer do tesca,když jsem uspala děti a on šel za mnou,já ho neviděla a pak jsem šla z druhýma dveřma jemu pro cigarety do večerky a šla jsem hned domů a najednou jsem zjistila že tu není,tak jsem čekala až přijde,přiřítil se 5minut po mě,ječel na mě kde jsem byla a co jsem tam dělala ale nejvíc mě dorazilo že chtěl vidět i spodní kalhotky.
Všechno ostatní nechávám bez komentáře, je to zoufalec a tyran… Ale to dokonce nechal doma děti samotné, aby tě mohl špehovat? Tak to o kdybych byla ochotná se nechat tyranizovat tou podezíravostí, nedůvěrou, zaběblostí… tak tohle by nerozchodil, samotné spící děti doma a on by s hrál na soukromého detektiva
![]()
Taky že jsem mu za to pěkně vynadala,já bych si v životě nedovolila nechat tady holky samotné ani 5 minut,dodnes nechápu jak to mohl udělat ![]()
kacerval píše:
No to máš možná pravdu,ale já si na to zvykla,miluju ho a nechci o něj přijít,takže se snažím s tím žít
Tak to potom jo. Já bych to nesnesla, už by letěl a ještě bych po něm hodila ty spoďáry…
kacerval píše:
Ještě ted mě trápí myšlenka co se všechno mohla stát
A tak doufám, že jsi mu to rázně vysvětlila. To je neomluvitelný!!
nezvažovala jsi pomoc nějakýho odborníka? Ono se v takovým vztahu nedá moc dlouho žít když ti tak psychicky ubližuje, třeba by ti poradili jak se tato jeho vlastnost dá zmírnit ![]()
kacerval píše:
Ahoj,to máš úplně stejný jako já,akorád já nechodím ven z jiného důvodu a to je že můj přítel na mě desně žárlí,a proto si nechci dělat zbytečné problémy a jsem radči doma na zadku,utěšuju se aspon tím,že máme dvorek,takže jsem denně s holkama na dvorku,jinak taky hodně lídí mi říká,že prej na dvorku to nestačí,že mám chodit ven,spíš mě štve,že když už někdy musím jít ven a malá vidí houpačky,tak tam jdeme,ale když vidím jak je štastná a pak musíme jít,tak mi to trhá srdce,kyž vím že by byla štastná jako blecha kdyby jsme tam chodili častějc a já nemůžu![]()
Ahoj Kacerval,
TO kdyby mi dělal přítel, tak bych řekla, nejsme svoji, táhni si, kam chceš. Ale mě se už na očích neukazuj.
Já chodím ven každý den, pokud není nastydlý. Chodíme na plavání, na zpívání a do MC, takže týden mám docela nabitý.
Neodsuzuji zásadně někoho, kdo je jiný než já.
Ondrovi je necelý rok.
ahoj maminky,
děkuju za příspěvky, povzbudily jste mě
Já doufám, že až povyroste a zlepší se její režim, jídlo, pití, tak se taky sbalíme a třeba do dětské kavárny zajedeme nebo tak. Teď na to ale nemám. Jen se trochu bojím, aby se pak dětí nestranila, ale to je snad i v povaze dítěte a já věřím, že i v roce a půl si zvykne stejně jako třeba v 10 měsících.
Zakladatelka