Nikdy nechci mít dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19494
27.10.10 12:36
Mišuna píše:
Výborná fotka :potlesk:
Děti jsou trvanlivé a většinou nerozbitné a vydrží hodně, jen je třeba od mala trénovat :palec: :palec:

S tim souhlasim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
27.10.10 12:43

Tak já mám zas kamarádku co chodí pravidelně na letiště balit padáky a jak se jí narodil malý tak měli pauzu a od roku jsou tam zas. Je tam plno dětí tak si vzájemně pohlídají a děcka jsou na vzduchu, samozřejmě musí dodržovat určitá pravidla, ale nemusela se svého zájmu vzdát.
Taky máme psa a jak jsem otěhotněla ( byla jsem na rizikovém) musela jsem přestat chodit na cvičák, přitom mně to mrzí agility jí moc bavilo. Taky plánuji začít chodit na jaře a chci malého brávat s sebou ( bude mu rok). Ze začátku budeme chodit i s manželem a jestli to budeme zvládat tak i bez něj. Nic nebudu lámat přes koleno, ale zkusit to rozhodně chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
27.10.10 12:44
Mišela1 píše:
Tak já mám zas kamarádku co chodí pravidelně na letiště balit padáky a jak se jí narodil malý tak měli pauzu a od roku jsou tam zas. Je tam plno dětí tak si vzájemně pohlídají a děcka jsou na vzduchu, samozřejmě musí dodržovat určitá pravidla, ale nemusela se svého zájmu vzdát.
Taky máme psa a jak jsem otěhotněla ( byla jsem na rizikovém) musela jsem přestat chodit na cvičák, přitom mně to mrzí agility jí moc bavilo. Taky plánuji začít chodit na jaře a chci malého brávat s sebou ( bude mu rok). Ze začátku budeme chodit i s manželem a jestli to budeme zvládat tak i bez něj. Nic nebudu lámat přes koleno, ale zkusit to rozhodně chci.

ja jeste pred tydnem a neco byla s cubou na zkousce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
27.10.10 13:07
žirafííí píše:
Podle mého dítě do života patří,je to něco tak krásného a výmečného že snad každá žena po tom musí toužit.
Ale proč jsou i tací co ho doopravdy nechtějí?Jsou zdraví a mohou mít , ale prostě nechtějí je jim přes 40 a nelitují toho že dítě nemají.
Viděla jsem to tenkrát v televizi a dnes jsme si na to vzpoměla.
Nevim mě to hlava nebere.Je to jejich věc,ale tohle nedokážu pochopit :nevim: .
Znáte někoho takového?a jaký máte na to názor?

Ahojky, znám, manželova ex je ten případ, dítě sice mají, ale ona ho nechtěla, dneska už je holčině 16 a je to úžasná chytrá a krásná slečna. Sice si s mámou užila svý, neustále jí strkala po všech možných příbuzných a známých aby si mohla dělat kariéru a svoje - jako tancování, cvičení, cestování atd. Manželovi neustále vyčítala, že jí přemluvil, aby nešla na potrat, co všechno mohla mít, kdyby neměla dítě atd. :roll: Ale naštěstí táta se pro ni snažil dělat co mohl a dneska jsme supr kamarádky :wink: A exku nechápu, život jí utíká, holka se za chvíli osamostatní a taky se na ni vyprdne jako ona tehdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
27.10.10 13:31

Když mi bylo 25, neuměla jsem si představit, že bych měla miminko, prostě jsme ne to nebyla zralá. Všechny děti mi přišly smradi, uřvaný a tak. Přišlo 27 let a najednou se to otočilo, chtěla jsem miminko, bohužel nenašla spolehlivýho tatínka. Toho jsem našla až teď a už čekáme a neumím si představit, že bych to co teď s miminkem v břišku zažívám, nikdy nezažila. Znám holku, který je 34 let, a dítě nechce proto, že by jí zničilo postavu… měla 15 let fajn chlapa, pak se na ní vyprdnul, protože se s tím neztotožnil… tak si teď ona jede tu svoji sebelásku a je spokojená s tím, že vypadá pěkně. Já tohle nechápu a nikdy nepochopím.
Ale jak už někdo psal - lepší nebejt matka než bejt špatná matka. ;-) Takže je to každýho věc ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.10.10 14:11

Nejdřív napíšu - naprosto to respektuji..Myslím, že plánované nerodičovství je stejně zodpovědné jako plánované rodičovství..

A ted jdu dočítat.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
27.10.10 14:20

Za sebe - bez dítěte bych vážně trpěla :srdce: :srdce: Ženy, které se samy rozhodnou dítě nemít plně respektuji. Je to jen a jen jejich věc (určitě mají v hlavě srovnané pro a proti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.10.10 14:21

Hele vy s tím civčákem a výstavama - To je jak František Koudelka z Jáchyme hod ho do stroje.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
27.10.10 14:49

Tak já respektuji, že někdo nechce mít dítě. Je to lepší, než když to někdo bere jako splnění povinnosti a už před otěhotněním řeší, kam dítě co nejdřív odloží.

Musím ale říct, že za znak určité vyspělosti považuji, že je člověk ochoten obětovat své pohodlí pro někoho/něco jiného. A ještě jsem nepotkala člověka, který by nechtěl děti a zároveň byl schopen upřednostnit něco nebo někoho jiného než sebe. Na druhou stranu, pokud si to byl schopen přiznat, tak je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
27.10.10 20:00
Lizbeth píše:
Hele vy s tím civčákem a výstavama - To je jak František Koudelka z Jáchyme hod ho do stroje.. :mrgreen: :mrgreen:

To se na to budu muset asi teda podivat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
29.10.10 18:00
Lizbeth píše:
Hele vy s tím civčákem a výstavama - To je jak František Koudelka z Jáchyme hod ho do stroje.. :mrgreen: :mrgreen:

no tetička Jáchyma nemá do mé tchýně daleko, to je fakt :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.11.10 13:39

znám a je to samozřejmě věc každého mít či nemít děti,ale za mně já to nechápu,pro mně je smysl života mít děti a to zase možná nechápou ti co je mít nechtějí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
3.11.10 13:54
suchar píše:
taky jsem mrkla na ten web a chce se mi :poblion: :pocitac:

hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
3.11.10 15:31

Co ja si myslim? Kazdeho vec. Ja dite mam, protoze jsem chtela, kamoska nema, protoze nechce (jeji 33 let). Lepsi zadna matka, nez spatna matka. Lito je mi tech, co dite chteji a nemuzou, myslim, ze to je smutne :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1733
12.11.10 14:18

poslouchala jsem pořad se skupinou žen, které se sdružují v klubu zapřísáhlých bezdětných. Obhajovaly svůj postoj a byly vesměs odpovědné. Vynechám extrémy. Většina z nich měla mizerné dětsví bez lásky, na které nechtějí vzpomínat.
Podvědomě se bojí toho, že nebudou schopné být dobrými matkami a milovat své dítě. Nechtějí vytvořit další nešťasnou bytost. Už je jedno za jak silácké řeči schovávají strach (právě ty silné řeči nás jako milující matky dráždí).
Následoval překlad psychologa:
zničilo by mi život… sama jsem slýchala od matky co všech musela kvůli mne obětovat
jen řve a otravuje…nestarali se o mne, a tak nevím co bych si s ním počala
dítě je koule na noze…vyrostla jsem v nešťasném manželsví, kde spolu rodiče zůstali jen kvůli dětem.
nebětuji mu kariéru…nikdo mne nenaučil milovat, neznám cenu lásky, bojím se, že by to nestálo za to.
Těžko by je někdo mohl odsoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová