Nikdy nechci mít dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
RA0
47
29.1.14 10:48

A proč by nemohli?
Kdo říká že dítě k ženě pasuje automaticky s úderem jejích 18ctin, jak tomu bývalo za komunistů?
Proč by se do mateřství měl někdo nutit?

Já nechci mít a nemám ani partnera ani muže. Nenazývala bych to koulí, protože já nemám potřebu jančit na parketu do ranních hodin a probouzet se z alkoholických oparů, ale je prostě fakt, že kvalitní chlapi vymřeli a rodí se duševní i tělesní mrzáci s již poškozenýma spermiema, a že s dítětem prostě nemůžete nějak tak nic.

První roky se věnujete jeho duševnímu vývoji a návykům proto, aby byly vzápětí v kolektivu a ve školce pošlapány jinýmy špatně vychovanými dětmi.
Vaše dítě nasává od 3 let chování druhých a proto teď ty naše děti nepoznáváme už v 10ti a říkáme si, proč jsou tak hroznou generací.

Ve vztahu jsou neustálé potíže a strach, že se k vám nechová fér a v mateřství máte buď strach o jeho zdraví, o to jestli vše děláte dobře nebo o to, co s ním udělá společnost.
Skutečně si nechci brát něčí duševní zdraví a výbavu do života na svědomí.
Na sobě pracovat můžete vždycky, ale něčí narušenou povahu dáte dohromady už jen těžko.

Nemyslím si že by to mělo být odsouzeníhodné a že by holka měla být automaticky považována za tu, co bude určitě „co nevidět matkou“.

Ale já matky trochu i chápu.
My chceme žít sami pro sebe a to matky vnímají jako sobeckost.Ano.
Nechceme valit první poslední děckám a proto jsme sobečtí.

Byla tu řeč o mateřství jako ukázce zralostního stupně. Tak s tím skutečně souhlasit nemohu. Mít dítě, jen abych ukázala že se dokážu obětovat, ať už mě to těší nebo ne, mi přijde jako naprostá hloupost.Asi něco jako mít dítě, abyste si někoho udržely.
Dnes je těžké najít vhodné partnery a vzhledem k neuspokojivé ekon. situaci, o společnosti ani nemluvě, se dá dítě kvalitně vychovat jen těžko.

Pro mě je každá matka, která přivede na svět dítě s láskou, posvátná.
Ale já bych jí být nemohla.
Jsem příliš úzkostlivá a ač sama nesnáším neustálou něčí přítomnost, asi bych za tím mimčem v obavách pořád poskakovala, aby neupadlo apod.
Bolest druhých mě bolí dvojnásob a něco se stát dítěti, zabije mě to.
Sama na sebe jsem tvrdá, ale skutečně bych se bála mít dítě.
Umím milovat, ale nevím co je dobré pro mě…natož abych veděla, co potřebuje ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
13.2.14 00:41
@Angua píše:
Careynko, třeba to ještě přehodnotíš :wink: Teď to neber blbě, já jsem byla taky taková. Ne, že bych chtěla dítě někam odkládat, ale třeba jsem si představovala, jak s tříměsíčním miminem pojedu na Masters of Rock - šak ho hodím do šátku a jedem, ne? Tam si může spát, akorát nakojím, večer si tam usne a v pohodě. MNĚ přece dítě život nemění, nenechám se omezovat a nechápu, proč bych měla s dítětem sedět furt na zadku, jak někteří. Jenže… když jsem viděla toho malého drobka, kterému je nejlíp u mě, když se ke mně přitulí a užíváme se, o kolik mi pro něho přišlo lepší, když si spal v kočárku na zahradě pod stromem, než abych se ním na těle někde zpocená prodírala davem v randálu… Prostě mi došlo, že jeho štěstí a spokojenost je hooooodně vysoko nad nějakýma takovýma aktivitama. Těch ještě bude, ale on je miminko jenom jednou.

Pudlo, ale jistě že mají právo si někde zanadávat, o tom žádná. Spíš nevím, co si myslet o paní, která začne v Ikei posílat těhotné a rodiny s dětmi do internačních táborů (a diví se, když je jí jadrně odpovězeno :lol: ), protože má pocit, že do ní nějaká těhna šťouchla břichem nebo se jí rodinka s kočárkem vyhnula ne dostatečně rychle.

Si říkám, že spousta těchto nedorozumění pramení z toho, že ti lidi prostě nikdy neměli děti a neumí a nechtějí se vžít. Neví, jak se těhotné kolikrát špatně manévruje tím velrybím tělem a že to není jenom tak, ladně jako srnka uskočit na stranu nebo se někam vejít. Neví, že když vezu kočár, tak sleduju X věcí - kam se vejdu , jestli někoho nepřejíždím, jestli mi třeba neblije dítě, co si to strká do pusy, vracím dudlík, nedejbože si dovolím odpovědět manželovi, co jde se mnou (třetím okem případně další dítě nebo zboží, když už jsem v tom obchodě, že) a nemůžu prostě vidět každého blba, co leze za mnou a neumí říct „s dovolením“. Nepochopí, že není vždy možné nechat starší dítě, které je na mě třeba (i nezdravě) fixované, kámošce kvočně, která má s sebou třeba taky mimino a starší dítě a jít si přebalovat mimino kamsi do háje, kde je přebalovací pult. A že třeba nemusí být vždy možné vzít staršího s sebou, protože může mít období vzdoru nebo cokoli a než vléct na jedné ruce řvoucí pokaděné mimino a na druhé ječící batole, radši v zájmu psychického zdraví, přebalím miminko v restauraci. I když uznávám, že na stole by to být nemuselo :lol:

Samozřejmě každý má právo na to myslet si, že jsem kvůli tomu kráva, zanadávat si, i mi to říct. Ale já teda mám potom taky právo myslet si a říkat totéž, aniž bych proto chtěla být považována za netolerantní slepici, která nenechá ostatní dýchat skrz své břicho a rozjívené potomstvo a dovolí si ještě takovému (pro mě) hulvátovi něco říct. Je to o toleranci, ale oboustranné. Ne, že ostatní mají právo na všecko a já na nic.

A Vám připadá normální přebalovat pokaděné mimino v restauraci, kde jiní lidé jí normální? To mi tedy normální nepřijde. Já v restauraci nehlučím, chci se v klidu najíst a nikoho neobtěžuji. Proč mám tedy tolerovat řvoucí a pokaděné děti??? Zažila jsem to bohužel několikrát, Vy jste asi na řev a všechno okolo zvyklá, ale každý to tak nemá a vůbec není příjemné když nějaké dítě vříská na celou restauraci a vy se ani v klidu nenajíte a neslyšíte vlastního slova. A to přebalování to už je vrchol :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.14 01:57
@Anonymní píše:
A Vám připadá normální přebalovat pokaděné mimino v restauraci, kde jiní lidé jí normální? To mi tedy normální nepřijde. Já v restauraci nehlučím, chci se v klidu najíst a nikoho neobtěžuji. Proč mám tedy tolerovat řvoucí a pokaděné děti??? Zažila jsem to bohužel několikrát, Vy jste asi na řev a všechno okolo zvyklá, ale každý to tak nemá a vůbec není příjemné když nějaké dítě vříská na celou restauraci a vy se ani v klidu nenajíte a neslyšíte vlastního slova. A to přebalování to už je vrchol :poblion: :poblion: :poblion:

Milá anonymní, mám pro vás dvě rady. Nereagujte na tři roky staré příspěvky a nečumte k cizím stolům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
13.2.14 15:00
@Angua píše:
Milá anonymní, mám pro vás dvě rady. Nereagujte na tři roky staré příspěvky a nečumte k cizím stolům :lol:

To se jako nesmí reagovat na starší příspěvky??? :lol: Proč jsou tady teda stále diskuse otevřené??? :D Koukám, že se potrefená husička ozvala :poblion: Nečumím k cizím stolům, smrad se nečichá očima a řev se očima taky neposlouchá a jestli madam přebalujete dítě na stole, tak jste pěkné prase a neměli by Vás mezi slušné lidi vůbec pouštět. A já mám pro Vás taky radu, neser.te se do toho co kam kdo píše, nejste ředitelka zeměkoule, ale nechutné čuně :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.2.14 18:13
@Anonymní píše:
To se jako nesmí reagovat na starší příspěvky??? :lol: Proč jsou tady teda stále diskuse otevřené??? :D Koukám, že se potrefená husička ozvala :poblion: Nečumím k cizím stolům, smrad se nečichá očima a řev se očima taky neposlouchá a jestli madam přebalujete dítě na stole, tak jste pěkné prase a neměli by Vás mezi slušné lidi vůbec pouštět. A já mám pro Vás taky radu, neser.te se do toho co kam kdo píše, nejste ředitelka zeměkoule, ale nechutné čuně :P :mavam:

@Kachničkaa nevzpomínám si, že bych za 5 let někdy přebalovala v restauraci na stole, takže pochybuju, že jsem tu něco v tom smyslu psala. A reaguju, protože mě cituješ. Nauč se číst, nauč se, jak to tu funguje, přestaň blít a urážet, pak se budem bavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
14.2.14 13:10
@Angua píše:
@Kachničkaa nevzpomínám si, že bych za 5 let někdy přebalovala v restauraci na stole, takže pochybuju, že jsem tu něco v tom smyslu psala. A reaguju, protože mě cituješ. Nauč se číst, nauč se, jak to tu funguje, přestaň blít a urážet, pak se budem bavit ;)

Vážená dámo, v prvním příspěvku jsem napsala svůj názor do diskuse a vy jste mi radila co mám a nemám kam psát, zdržte se tedy těch vašich světových rad. Číst umím, psát taky, ale s Vámi se bavit nemusím nebo ano?? To, že jste zaregistrovaná déle než já neznamená, že tady budete někoho poučovat. Starejte se sama o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.2.14 13:23

@Kachničkaa hele, citovalas mě a první tvoje věta je otázka. Odpovídám tedy. Nauč se diskutovat, co to znamená, když dáš za větu otazník a pak někam piš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
15.2.14 12:55

Ja dite mam a rovnez mi nepripada normalni prebalovat v restauraci mimo mistnost k tomu urcenou. Ziju ve Francii a spolecnost je zde velmi „baby friendly“, takze i male deti v kocarku je bezne videt v restauracich i v kavarnach a nikdo se nad tim nepozastavuje. Prebalovat jsem tam ale nikdy nikoho nevidela. Osobne to resim tak, ze kdyz nekde neni prebalovaci pult, vyjedu ven a prebalim nekde v ustrani v kocarku na prebalovaci podlozce. Kdyz zacne syn rvat ci jinak zlobit a nelze ho v radu minut zpacifikovat, tak zaplatime a odchazime. Ja take nejsem zvedava na cizi rvouci a pokadene deti, a tak se snazim takto neobtezovat druhe.

Dobrovolne bezdetne chapu, mit deti znamena dosti radikalni zasah do svobody na radu let, o financich nemluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.2.14 19:56

Možná mám nějaké superschopnosti, ale troufnu si říct, že jsem schopná v kočárku přebalit dítě tak, aby nikdo nic neviděl (plenu, nahý zadek atd.). A jestli někoho pobuřuje pohled na matku, která se přehrabuje v kočáře, tak může jí do háje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weddiene
15.2.14 20:03

Tak koukám, že se diskuze o ženách, které se vědomě rozhodly nemít děti.. změnila v diskuzi o hov. ně :D

• Citovat
  • Upravit
909
15.2.14 21:00
@Angua píše:
Možná mám nějaké superschopnosti, ale troufnu si říct, že jsem schopná v kočárku přebalit dítě tak, aby nikdo nic neviděl (plenu, nahý zadek atd.). A jestli někoho pobuřuje pohled na matku, která se přehrabuje v kočáře, tak může jí do háje ;)

No, rika se, ze co oci nevidi, to srdce neboli :). Akorat, ze u pliny, ktera neni jen pocurana, bych se bala i jinych smyslovych vjemu. A nesdlilim nazor nekterych maminek, ze miminko nesmrdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
17.2.14 21:23
@magistra K píše:
Ja dite mam a rovnez mi nepripada normalni prebalovat v restauraci mimo mistnost k tomu urcenou. Ziju ve Francii a spolecnost je zde velmi „baby friendly“, takze i male deti v kocarku je bezne videt v restauracich i v kavarnach a nikdo se nad tim nepozastavuje. Prebalovat jsem tam ale nikdy nikoho nevidela. Osobne to resim tak, ze kdyz nekde neni prebalovaci pult, vyjedu ven a prebalim nekde v ustrani v kocarku na prebalovaci podlozce. Kdyz zacne syn rvat ci jinak zlobit a nelze ho v radu minut zpacifikovat, tak zaplatime a odchazime. Ja take nejsem zvedava na cizi rvouci a pokadene deti, a tak se snazim takto neobtezovat druhe.Dobrovolne bezdetne chapu, mit deti znamena dosti radikalni zasah do svobody na radu let, o financich nemluve.

Jsem ráda, že alespoň někdo má podobný názor mému  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
17.2.14 21:40

@sanini
Možná Vás moje následující řádky překvapí..jsem z úplné rodiny, kde mi nikdo neubližoval, byla jsem vychovávána s láskou..s rodiči mám krásný vztah (citový mrzák tedy nejsem, nebojím se, že bych dítě nebyla schopna milovat)Svůj život nepodřizuji žádné kariéře, ale žiju ho tak jak mne baví..kupodivu :D Děti nechci, mám krásný partnerský vztah a děkuji bohu, že je partner stejného smýšlení jako já. Lítáme po světě, pracujeme různě po světě, máme spoustu zážitků a je tolik krásných míst na zemi, že je za celý život nestačíme poznat. Pár měsíců v roce jsme v Čechách, máme tady baráček…užijeme si pár měsíců doma s přáteli a rodinou a zase vyrážíme. A až budeme jednou v domově důchodců, jestli se toho dožijeme, věřte mi, že budeme mít na co vzpomínat…mít děti neznamená žádnou jistotu, že nebudete na stáří sami, jak tady hodně lidí argumentuje. A nevěřte blábolům, že bez dětí není život naplněný…sakra je, to mi věřte, ale prostě jinak. Já nepochopím maminky co chtějí mít jedno dítko za druhým a ony nepochopí mne. To ale neznamená, že bychom se měli navzájem urážet a říkat co je a není „normální“ Každý jsme šťastný tak nějak jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
18.2.14 09:20
@Kachničkaa píše:
@sanini
Možná Vás moje následující řádky překvapí..jsem z úplné rodiny, kde mi nikdo neubližoval, byla jsem vychovávána s láskou..s rodiči mám krásný vztah (citový mrzák tedy nejsem, nebojím se, že bych dítě nebyla schopna milovat)Svůj život nepodřizuji žádné kariéře, ale žiju ho tak jak mne baví..kupodivu :D Děti nechci, mám krásný partnerský vztah a děkuji bohu, že je partner stejného smýšlení jako já. Lítáme po světě, pracujeme různě po světě, máme spoustu zážitků a je tolik krásných míst na zemi, že je za celý život nestačíme poznat. Pár měsíců v roce jsme v Čechách, máme tady baráček…užijeme si pár měsíců doma s přáteli a rodinou a zase vyrážíme. A až budeme jednou v domově důchodců, jestli se toho dožijeme, věřte mi, že budeme mít na co vzpomínat…mít děti neznamená žádnou jistotu, že nebudete na stáří sami, jak tady hodně lidí argumentuje. A nevěřte blábolům, že bez dětí není život naplněný…sakra je, to mi věřte, ale prostě jinak. Já nepochopím maminky co chtějí mít jedno dítko za druhým a ony nepochopí mne. To ale neznamená, že bychom se měli navzájem urážet a říkat co je a není „normální“ Každý jsme šťastný tak nějak jinak
:palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
18.2.14 13:21

Myslím, že rozhodnutí, zda mít či nemít děti, je na každé ženě a pokud je nechce (z jakéhokoliv důvodu), je to její věc. Já osobně takové ženy neodsuzuju (proč taky?!), naopak to chce velkou odvahu říct tento názor veřejně. Je rozumné děti nemít, když je žena nechce, než kdyby si je pořídila z jakési povinnosti a děti potom neměla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová