Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Angua píše:careynka píše:
No plany, jestli ho to bude bavit je na nem, ale ja na cvicak proste chodit musim, tak jako malej musi chodit taky![]()
![]()
![]()
![]()
Ne, promiň, já se bavím… A jak si představuješ, že se chová malé dítě, které se nudí? Myslíš že takovým způsobem, že tě nechá něco dělat jenom proto, že to ty zrovna chceš?
Ja nechodim na klasickej cvicak , ja tam chodim jen na kousani
a vzdy je tam plno tet a strejdu, co se stara, takze tech 10 min to vydrzi ![]()
RyBANA píše:Angua píše:Nech jicareynka píše:
No plany, jestli ho to bude bavit je na nem, ale ja na cvicak proste chodit musim, tak jako malej musi chodit taky![]()
![]()
![]()
![]()
Ne, promiň, já se bavím… A jak si představuješ, že se chová malé dítě, které se nudí? Myslíš že takovým způsobem, že tě nechá něco dělat jenom proto, že to ty zrovna chceš?
já si to taky myslela…
Teda ne až takhle, ale nějaký představy jak co budu dělat jsem taky měla…no všechny šly do hajzlu![]()
![]()
RyBANA píše:
a to nemám, žádnýho tyrana jako…
No já jsem právě měla představ
Bohužel zkušenost je nepřenosná…
A to mám zlaté dítě, byl zlaté miminko, ale prostě názor vlastní občas měl a má ho čím dál častěji. Hlavně třeba na to, jestli budu teď mýt nádobí nebo číst po stopadesáté knížku nebo stavět z Dupla. Možná jsem někde udělala chybu
![]()
Angua píše:RyBANA píše:Angua píše:Nech jicareynka píše:
![]()
![]()
![]()
já si to taky myslela…
Teda ne až takhle, ale nějaký představy jak co budu dělat jsem taky měla…no všechny šly do hajzlu![]()
RyBANA píše:
a to nemám, žádnýho tyrana jako…No já jsem právě měla představ
A to mám zlaté dítě, byl zlaté miminko, ale prostě názor vlastní občas měl a má ho čím dál častěji. Hlavně třeba na to, jestli budu teď mýt nádobí nebo číst po stopadesáté knížku nebo stavět z Dupla. Možná jsem někde udělala chybuBohužel zkušenost je nepřenosná…
![]()
![]()
![]()
pěkně sis ho rozmazlila
![]()
careynka píše:Angua píše:Ja nechodim na klasickej cvicak , ja tam chodim jen na kousanicareynka píše:
![]()
![]()
![]()
a vzdy je tam plno tet a strejdu, co se stara, takze tech 10 min to vydrzi
Šak jo, uvidíš sama. Třeba to bude v pohodě. Jenom je třeba zvážit i to, že ne vždycky je teplo, krásně, ne vždy je dítě zdravé, nalazené, nic ho nebolí, ne vždy chce trávit čas s cizí osobou, když vidí maminku, ne vždy tam musí být nutně někdo, kdo ho bude chtít hlídat… To jsou věci, které poznáš až v praxi. Samozřejmě v krásném počasí a se spokojeným dítětem, které nic nechce a spořádaně sedí / leží v kočárku, to může být i idylka ![]()
Anguo, ono fakt záleží hlavně na povaze dítka. Kámoška taky lítala i s kočárkem na cvičák (nebyla tam ani hodinu, cca 20 min.) a málokdy se stalo, že vynechala, to jen opravdu když malá měla horečky, jinak tam byli i v dešti, zimě, prostě každou so+ne.
Já jsem si první půlrok s Lukym neriskla ani delší procházku
Prostě nespokojené a uplakané miminko mi vysvětlilo, že teď se svět točí kolem něj. Taky jsem si to malovala růžovou tužkou, jak budu vysedávat u kamarádek a dítě spící v kočárku mě vzbudí pouze na kojení. Pak se mi narodilo dítko, které za den naspalo asi 2 hodiny rozložené do 20ti usnutí ![]()
Angua píše:careynka píše:Šak jo, uvidíš sama. Třeba to bude v pohodě. Jenom je třeba zvážit i to, že ne vždycky je teplo, krásně, ne vždy je dítě zdravé, nalazené, nic ho nebolí, ne vždy chce trávit čas s cizí osobou, když vidí maminku, ne vždy tam musí být nutně někdo, kdo ho bude chtít hlídat… To jsou věci, které poznáš až v praxi. Samozřejmě v krásném počasí a se spokojeným dítětem, které nic nechce a spořádaně sedí / leží v kočárku, to může být i idylkaAngua píše:Ja nechodim na klasickej cvicak , ja tam chodim jen na kousanicareynka píše:
![]()
![]()
![]()
a vzdy je tam plno tet a strejdu, co se stara, takze tech 10 min to vydrzi
tak tohle si nastesti organizuju sama
kdyz se mi nechce cvicit, tak necvicim. Uz jsme takhle vychovany byli my a sousta deti mych znamych, tak to proste musi jit a pujde ![]()
Ahoj, taky jsem nechtěla dítě, takže je docela chápu, ale já svůj názor změnila a už si nedokážu představit ho nemít a toužím po dalším, i když je občas na přeražení, ale
a aspoň někdo se se mnou přijde pomazlit ![]()
K těm stránkám: Jedna z nich tam píše,že byla jako vystavovatel na veletrhu hraček..A jinak je to hnus ,co tam píšou ![]()
A k tématu: Já osobně děti chtěla vždycky,nechápu ,když je někdo mít nechce,ale respektuju to, co si dělají ostatní není moje věc.
A jestli někoho takového znám? Moje sestra říká,že děti nechce,je jí tedy 21let,takže času dost,nevím jestli se třeba časem nerozmyslí,ale dokážu si jí představit jako bezdětnou ![]()
Alyss píše:
K těm stránkám: Jedna z nich tam píše,že byla jako vystavovatel na veletrhu hraček..A jinak je to hnus ,co tam píšouA k tématu: Já osobně děti chtěla vždycky,nechápu ,když je někdo mít nechce,ale respektuju to, co si dělají ostatní není moje věc.
A jestli někoho takového znám? Moje sestra říká,že děti nechce,je jí tedy 21let,takže času dost,nevím jestli se třeba časem nerozmyslí,ale dokážu si jí představit jako bezdětnou
Ali, ale prvni prislo driv vid
u me taky i kdyz pozdeji nez u tebe ![]()
Gábi: To máš pravdu, plánovala jsem začít v 25ti
Člověk míní,život mění…
Alyss píše:
Gábi: To máš pravdu, plánovala jsem začít v 25tiČlověk míní,život mění…
Jo? Ja si rikala taky tak v 25
tak hold o dva roky driv, jen to ted budu tezko zvladat. Na jare do prace a hned na sluzebni zkousky a ty se bojim bojim ![]()
careynka píše:lleennttiillkkaa píše:To uz je jeho vec
careynko já si třeba myslím, že by ho to mohlo bavit, proběhne se, přijde do kontaktu s pejskama a neznám dítě, kterýho by psi nezajímali. Možná pak v pubertě, se bude trošku cukatale u nas cvici i mama moje a malyho tata, takze si myslim, ze kdyz v tom bude vyrustat, tak k tomu prijde sam. Hlavne ho nebudu nutit, kdyz ho to bude bavit, tak podporovat a kdyz ne, tak smula. Samozrejme bych si prala, aby z nej byl figurant
ted jsem si úplně vzpoměla na naší chovatelku od které máme Amy, ta má holčičku, a psy je živý takže jezdí po výstavách a tak všude, a mají takovou jako plátěnou klec na psy, a vždycky když potřebovaly vystavit psa, dítě zavřely ze zbytkem smečky do té klece a byl pokoj, třeba by se ti to taky mohlo hodit ![]()
zuzka.mamka píše:careynka píše:ted jsem si úplně vzpoměla na naší chovatelku od které máme Amy, ta má holčičku, a psy je živý takže jezdí po výstavách a tak všude, a mají takovou jako plátěnou klec na psy, a vždycky když potřebovaly vystavit psa, dítě zavřely ze zbytkem smečky do té klece a byl pokoj, třeba by se ti to taky mohlo hoditlleennttiillkkaa píše:To uz je jeho vec
careynko já si třeba myslím, že by ho to mohlo bavit, proběhne se, přijde do kontaktu s pejskama a neznám dítě, kterýho by psi nezajímali. Možná pak v pubertě, se bude trošku cukatale u nas cvici i mama moje a malyho tata, takze si myslim, ze kdyz v tom bude vyrustat, tak k tomu prijde sam. Hlavne ho nebudu nutit, kdyz ho to bude bavit, tak podporovat a kdyz ne, tak smula. Samozrejme bych si prala, aby z nej byl figurant
no ty vago to se musim smat
ja myslim, ze kdybych ho zavrela s mym rotakem do kennelu, tak vyndam potom slimaka a ne dite ![]()