Nikdy nechci mít dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1947
19.2.14 12:03
@Angua píše:
Milá anonymní, mám pro vás dvě rady. Nereagujte na tři roky staré příspěvky a nečumte k cizím stolům :lol:
:lol: :lol: :lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 16:22
@RA0 píše:
A proč by nemohli?
Kdo říká že dítě k ženě pasuje automaticky s úderem jejích 18ctin, jak tomu bývalo za komunistů?
Proč by se do mateřství měl někdo nutit?

Já nechci mít a nemám ani partnera ani muže. Nenazývala bych to koulí, protože já nemám potřebu jančit na parketu do ranních hodin a probouzet se z alkoholických oparů, ale je prostě fakt, že kvalitní chlapi vymřeli a rodí se duševní i tělesní mrzáci s již poškozenýma spermiema, a že s dítětem prostě nemůžete nějak tak nic.

První roky se věnujete jeho duševnímu vývoji a návykům proto, aby byly vzápětí v kolektivu a ve školce pošlapány jinýmy špatně vychovanými dětmi.
Vaše dítě nasává od 3 let chování druhých a proto teď ty naše děti nepoznáváme už v 10ti a říkáme si, proč jsou tak hroznou generací.

Ve vztahu jsou neustálé potíže a strach, že se k vám nechová fér a v mateřství máte buď strach o jeho zdraví, o to jestli vše děláte dobře nebo o to, co s ním udělá společnost.
Skutečně si nechci brát něčí duševní zdraví a výbavu do života na svědomí.
Na sobě pracovat můžete vždycky, ale něčí narušenou povahu dáte dohromady už jen těžko.

Nemyslím si že by to mělo být odsouzeníhodné a že by holka měla být automaticky považována za tu, co bude určitě „co nevidět matkou“.

Ale já matky trochu i chápu.
My chceme žít sami pro sebe a to matky vnímají jako sobeckost.Ano.
Nechceme valit první poslední děckám a proto jsme sobečtí.

Byla tu řeč o mateřství jako ukázce zralostního stupně. Tak s tím skutečně souhlasit nemohu. Mít dítě, jen abych ukázala že se dokážu obětovat, ať už mě to těší nebo ne, mi přijde jako naprostá hloupost.Asi něco jako mít dítě, abyste si někoho udržely.
Dnes je těžké najít vhodné partnery a vzhledem k neuspokojivé ekon. situaci, o společnosti ani nemluvě, se dá dítě kvalitně vychovat jen těžko.

Pro mě je každá matka, která přivede na svět dítě s láskou, posvátná.
Ale já bych jí být nemohla.
Jsem příliš úzkostlivá a ač sama nesnáším neustálou něčí přítomnost, asi bych za tím mimčem v obavách pořád poskakovala, aby neupadlo apod.
Bolest druhých mě bolí dvojnásob a něco se stát dítěti, zabije mě to.
Sama na sebe jsem tvrdá, ale skutečně bych se bála mít dítě.
Umím milovat, ale nevím co je dobré pro mě…natož abych veděla, co potřebuje ono."…

S tímto příspěvkem naprosto souhlasím, také nechci děti, tento názor mám již 10 let je mi 30. Děti jsem chtěla v 18 ti a pak mne to přešlo. nevím proč, je to pro mne přítěž, mohu si cestovat po Americe a celém světě bez závazku. Manžela mám.
A stímto příspěvke souhlasím taktéž:…"Další, pro změnu moje kamarádka, bude jí 30 a také mi pořád tvrdí, že dítě nechce. A já jí to i věřím. Tento názor má už 6 let, co jí znám a nemění ho. Už kolem ní těhotněla spousta kamarádek a s ní to ani nehlo, takže si myslím, že ona bude druhý případ, který ze svého okolí budu znát.

Víš, upřímně řečeno, lepší, když jde někdo proti proudu a dítě nemá, než když podlehne tlaku okolí že je normální mít dítě a pak jen hořce lituje. Dítě má, stará se o něj, ale třeba si ho ani neužívá."…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
22.8.14 16:38
@annnettt rommy píše:
@RA0 píše:
A proč by nemohli?
Kdo říká že dítě k ženě pasuje automaticky s úderem jejích 18ctin, jak tomu bývalo za komunistů?
Proč by se do mateřství měl někdo nutit?

Já nechci mít a nemám ani partnera ani muže. Nenazývala bych to koulí, protože já nemám potřebu jančit na parketu do ranních hodin a probouzet se z alkoholických oparů, ale je prostě fakt, že kvalitní chlapi vymřeli a rodí se duševní i tělesní mrzáci s již poškozenýma spermiema, a že s dítětem prostě nemůžete nějak tak nic.

První roky se věnujete jeho duševnímu vývoji a návykům proto, aby byly vzápětí v kolektivu a ve školce pošlapány jinýmy špatně vychovanými dětmi.
Vaše dítě nasává od 3 let chování druhých a proto teď ty naše děti nepoznáváme už v 10ti a říkáme si, proč jsou tak hroznou generací.

Ve vztahu jsou neustálé potíže a strach, že se k vám nechová fér a v mateřství máte buď strach o jeho zdraví, o to jestli vše děláte dobře nebo o to, co s ním udělá společnost.
Skutečně si nechci brát něčí duševní zdraví a výbavu do života na svědomí.
Na sobě pracovat můžete vždycky, ale něčí narušenou povahu dáte dohromady už jen těžko.

Nemyslím si že by to mělo být odsouzeníhodné a že by holka měla být automaticky považována za tu, co bude určitě „co nevidět matkou“.

Ale já matky trochu i chápu.
My chceme žít sami pro sebe a to matky vnímají jako sobeckost.Ano.
Nechceme valit první poslední děckám a proto jsme sobečtí.

Byla tu řeč o mateřství jako ukázce zralostního stupně. Tak s tím skutečně souhlasit nemohu. Mít dítě, jen abych ukázala že se dokážu obětovat, ať už mě to těší nebo ne, mi přijde jako naprostá hloupost.Asi něco jako mít dítě, abyste si někoho udržely.
Dnes je těžké najít vhodné partnery a vzhledem k neuspokojivé ekon. situaci, o společnosti ani nemluvě, se dá dítě kvalitně vychovat jen těžko.

Pro mě je každá matka, která přivede na svět dítě s láskou, posvátná.
Ale já bych jí být nemohla.
Jsem příliš úzkostlivá a ač sama nesnáším neustálou něčí přítomnost, asi bych za tím mimčem v obavách pořád poskakovala, aby neupadlo apod.
Bolest druhých mě bolí dvojnásob a něco se stát dítěti, zabije mě to.
Sama na sebe jsem tvrdá, ale skutečně bych se bála mít dítě.
Umím milovat, ale nevím co je dobré pro mě…natož abych veděla, co potřebuje ono."…

S tímto příspěvkem naprosto souhlasím, také nechci děti, tento názor mám již 10 let je mi 30. Děti jsem chtěla v 18 ti a pak mne to přešlo. nevím proč, je to pro mne přítěž, mohu si cestovat po Americe a celém světě bez závazku. Manžela mám.
A stímto příspěvke souhlasím taktéž:…"Další, pro změnu moje kamarádka, bude jí 30 a také mi pořád tvrdí, že dítě nechce. A já jí to i věřím. Tento názor má už 6 let, co jí znám a nemění ho. Už kolem ní těhotněla spousta kamarádek a s ní to ani nehlo, takže si myslím, že ona bude druhý případ, který ze svého okolí budu znát.

Víš, upřímně řečeno, lepší, když jde někdo proti proudu a dítě nemá, než když podlehne tlaku okolí že je normální mít dítě a pak jen hořce lituje. Dítě má, stará se o něj, ale třeba si ho ani neužívá."…
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
22.8.14 16:46

Je, to je zajímavá diskuze, jdu si ji precist. tak mit dite snad není povinnost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 17:08
@tasa píše:
Je, to je zajímavá diskuze, jdu si ji precist. tak mit dite snad není povinnost, ne?

Ano, s tím souhlasím. MÍT DÍTĚ NENÍ POVINNOST, ale 90% společnosti si to myslí i dnes :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.8.14 17:12
@annnettt rommy píše:
Ano, s tím souhlasím. MÍT DÍTĚ NENÍ POVINNOST, ale 90% společnosti si to myslí i dnes :|

no a kdo tě zabezpečí v důchodu? Pokud by lidi neměli děti, tak se pak budou moct pást, protože jim nikdo nebude vydělávat na jejich důchod, zdravotní péči apod.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.8.14 17:14
@lucenka píše:
no a kdo tě zabezpečí v důchodu?

Doufám že je to vtip, protože ani kupa dětí ti nezaručí, že neumřeš v domově důchodců o suchým chlebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.8.14 17:15

Já takové ženy respektuju a chápu, každý není stavěný na to mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.8.14 17:22
@terien píše:
Doufám že je to vtip, protože ani kupa dětí ti nezaručí, že neumřeš v domově důchodců o suchým chlebu.

ale společnost děti potřebuje. Bez daní z jejich příjmu bys totiž zemřela na ulici a ne v domově důchodců. Protože i ten se z něčehho musí platit.

• Citovat
  • Upravit
4637
22.8.14 17:25

My uz se duchodu nedozijeme, takze to bych asi neresila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.8.14 17:28

Tak mě spíš děsí, že by se tato otázka mohla začít řešit pomocí přistěhovalců…asi jsem xenofobní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.8.14 17:53

No bezdětní určitě zpravidla odvedou na daních mnohem víc než dětní, ale to je vedlejší.
Nechápu, jak někdo může soudit na kvalitu člověka podle toho, zda má či nemá děti.
A k sobectví, nechápu, co je sobeckého na bezdětnosti. To bychom mohli označit za sobecké i to, že „snažilky“ podstupují šílenosti jen proto, aby rozmnožily vlastní geny a odmítají adopci (osobně si to samozřejmě nemyslím).
Mám nejlepší kamarádku, je to neskutečně hodný a altruistický člověk. Pracuje s lidmi s postižením a srdce má obrovsk=é, že se to nevidí. Jem prostě nechce a nesnáší malé děti a necítí se v jejich přítomnosti dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.8.14 18:14
@lucenka píše:
no a kdo tě zabezpečí v důchodu? Pokud by lidi neměli děti, tak se pak budou moct pást, protože jim nikdo nebude vydělávat na jejich důchod, zdravotní péči apod.

Copak někdo tvrdí, že NIKDO nemá mít děti? Určité minimální procento bezdětných nikoho o důchod neobere :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.8.14 18:17

No tak jestli mít nebo nemít děti je určitě k zamyšlení. Rozhodně doporučuji zhlédnout toto video…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
22.8.14 18:44
@lucenka píše:
ale společnost děti potřebuje. Bez daní z jejich příjmu bys totiž zemřela na ulici a ne v domově důchodců. Protože i ten se z něčehho musí platit.

Lidi se samozřejmě rozmnožovat budou, je to základní živočišný pud, tohle je diskuze o naprostém minimu žen, které tenhle pud nemají. Těch pár bezdětných český rozpočet nepoloží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová