Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Právě v Genitrix se specializují na těžké případy jako jsem já. Paní doktorka Bernátková je údajně šikovná na nativ. 2.7.mam konzultaci tak uvidím. Doporučila mi ji paní Alenky Dvořáková se kterou spolupracuji.
Já už na žádné recenze nedám. Uvěřila jsem jaký je Machač mistr v oboru a odnesla si z Olomouce akorát trauma. ![]()
@vbg Jarošová my na môj vek povedala že má oveľa staršie pacientký (mám 38). Myslím že vie čo robí. A hlavne Hlinka vie ako na tie embryjka. Som s ním hovorila tak som zvedavá ako sa ukážu. Na druhej strane dieťa vám žiadna klinika nedá. Niekde nie je istota. Určite konzultácia stojí za to a potom podľa pocitu.
@vbg preto daj na vlastný pocit z konzultácie…prípadne si dohodni ešte niekde konzultáciu, čo ti navrhujú ako by to riešili inde…
My sme napr konzultovali v Reprofit Brno, toľko o nich každý hovorí a u nás to bolo po tej konzultácii definitívne no go. Do PFC som moc nakoniec nechcela ísť a z nich sme boli po konzultácii úplne nadšení. Ešte budeme mať to Clayo a potom sa rozhodneme
@vbg hľadala si aj psychologickú pomoc? Je to hrozne náročné toto. Ja mám niekedy pocit že my dochádzajú sily. Ja som z celého veľmi sklamaná. Keby som bola pred rokmi vedela že to mrazenie je o ničom a tá slávna klinika je tiež o ničom a nevedia ani mraziť poriadne tak tak do toho určite nepôjdem. Toľko utrpenia kvôli ničomu. Hlinka hovoril ako prvé to čo nevedia mraziť? Ma skoro drblo no. Cítim da podvedená aj keď možno klinika ani za to nemôže. Moja kamoska tam bola mraziť a jej vajíčka sú veľmi kvalitne takže nemala problém vôbec. Som miestami naštvaná na všetko už. Pcham do seba vitamíny, infúzie teraz ta hysteroskopia. Už my do vagíny lezú pravidelnejšie ako je normálne. Ja to neviem do kedy to dám miestami a či to cele za to stojí. To sú tak moje pocity z poslednej doby.
@ZinaJudita1 píše: Více
Ahoj, já jsem na tom asi dost podobně jako ty, co se týká úvah nad DV. Mám AMH 0,3, takže bída. Ovulace sice nejspíš kazdomesicne probíhá a třeba by tam šance při stimulaci opravdu byla..ale naprosto přesně jak píšeš - velké dávky hormonů a co z toho? Doufat, že bude nějaké vajicko, pokud bude, tak jestli se oplodní, jestli vydrží do ET, jestli ET proběhne, jestli se uchytí….Jímá mě hruza, jen na to pomyslím. Jedno IVF jsem podstupovala před 10 lety, to jsem měla krásných 13 folíků, 12 oplodněných vajec, jen 3 embrya vydrzely do 5.dne. 2 jsme zavedly a bylo z toho biochemické, jedno se po rozmražení rozpadlo. To byl výsledek IVF s mým tehdy ještě normálním AMH
Takže jsem taky dospěla do stadia - raději DV. Kolik ti je prosím let? A pochopila jsem, že jedno dítě už doma mas? Já mám také devítileté ditko, které se tehdy povedlo nakonec prirozene.
Samozřejmě plně respektuju názor ostatních zde ve skupině - raději než DV budou bezdětní…pro mě jsou ale děti smyslem života. U mě je to teď jen otázka času - chci počkat ještě tak rok/dva než do DV pujdeme. To už bude mému ditku 10/11
.
@Zuzka907 ahoj Zuzka, na niektorých klinikách robia aj takzvaný tandem. Stimulujes ty a stimuluje aj darkyna…ak to nevyjde s vlastnými vajkami, tak darcovské sú taká nejaká záchranná sieť…my uvažujeme nad touto možnosťou…možno skúsime ešte 1 cyklus s vlastnými a ak to nevyjde, tak ďalší cyklus v tandeme…
@Zuzka907 Díky za milý příspěvek. Můj věk je 36 let. Jak už jsem tu psala, tak spíše nerada říkám, že už mám děti, protože někteří lidé hodně taktně poznamenají: aha, ty už máš děti, tak to nevadí, když se to nepovede… Jenomže, to mi teda sakra vadí. Mám dvě děti neplánovaně a to třetí je první, které opravdu plánuju a chci ho mít, takže pro to udělám naprosto všechno.
Já jsem svoji situaci začala řešit velmi aktivně už loni, kdy mi bylo 35 let. Bylo mi divné, že se nám nedaří otěhotnět, když předtím jsem otěhotněla v podstatě hned. Běhala jsem za OG a žádala jsem ho o pomoc, ale on to zlehčoval. V podstatě vše jsem si zjistila sama, co a jak mám dělat. Našla jsem si Car, kde mě a manželovi udělali všelijaká vyšetření - výsledek=jsme naprosto zdravý pár. Takže, kde je ten problém? Pátrala jsem dál.
Chvíli jsme se ještě snažili přirozeně a opět jsem šla za OG, aby mi udělal ještě jedno vyšetření a zkoušeli jsme léčbu s Clostylbegytem.
Nepodařilo se to a tak jsem si našla nový Car, kde jsme šli do plné horm. stimulace+doplňující sada léků.
Výsledek OPU nám konečně dal odpověď na to, kde je problém. Já jsem sice neměla problémy s ovulací, ta u mě probíhala, ale ve folikulech už nebyla žádná vajíčka, proto jsem nemohla otěhotnět. Bohužel to nejde jinak zjistit, jestli žena má nebo nemá vajíčka, to se opravdu ty folikuly musí vytáhnout ven a oni se na to musejí podívat. Takže teď už aspoň vím, co je můj problém-dostala jsem se na konec cesty a mohu si vybrat další řešení.
Ale tentokrát volím DV, protože bych opravdu ještě jednou moc ráda byla těhotná a ještě bych se chtěla starat o miminko. Sice už nebude geneticky moje, ale u nás je matkou dítěte žena, která ho porodí. Navíc ho budu s láskou vychovávat.
Pořád je ale lepší si to mimčo sama porodit než muset shánět NM nebo přemýšlet o adopci. Přičemž na adopci se taky prý čeká spoustu let a je to nejisté. Nikdo ti miminko jen tak nedá, takže jak se říká: udělej si sám.
Budu doufat, že to vyjde. Těším se ![]()
@Zuzka907 Áno každý sa má rozhodnúť ako sám to vidí. V konečnom dôsledku je to život každej z nás. Mne doktor naposledy hovoril že keď človek chce tak sa dvere zatvárajú. Ja si myslím že keď chceme sme v strese a to nejde možno z toho dôvodu. Ale kde je pravda to neviem ![]()
@ZinaJudita1: Ja som niekde čítala že prázdne folikuly nie sú ale akosi to vajíčko je prilepené na stene alebo také niečo že sa neoddelí ako sa má. Že za to môže aj časovanie tej poslednej injekcie alebo také niečo. Mne to doktor vtedy vysvetľoval že nevedia prečo sa to deje. Keď som mala odber tak tam mali pani čo mala v jednom centre 2 vajíčka a keď bola vtedy čo ja tak ich mala 13. AMH 0,6 a vek 43. Prvýkrát veľa hormónov a druhýkrát práveže menej. Niekedy sa píše že sa aj vaječníky zľaknú keď je veľa hormónov. Ja by som do toho nešla a to my navrhovali v Reprofite. Je to alchimia no. Mňa hlavne nebaví robiť zo seba pokusného králika už…
@Wuhu85 Ja myslim, ze sama vis, ze jsi nyni na spravnem miste! Mioc se tesim na tve pozitivni vysledky z Clayo…
Ja se holky psychicky pripravuji na dalsi injekce.. pokusim se to ted brat trosku jinak.. ze budu rada za jedno embryjko.. Zeptam se doktora, kolin embryjek je treba “statisticky” nasbirat, abychom meli sanci na dve deti.. Samozrejme budu stastna za 1… ale pokud je nad 41 sance 15 %.. tak to chce 7 vajicek. To je dlouha cesta.. jeste..
Mi uz pripada normalnejsi stimulovat nez nestimulovat.. sileny..
@Wuhu85 Porad, jak jsi sehnala menopur na Slovensku? Musi se tam psobne nebo lze poslat? Nevis, zda treba v Polsku se sehnat neda?
@Sim7 Klinika ti dá recept ktorý môžeš na Slovensku použiť. Ja som normálne aj zavolala do lekárne v Košiciach a tam povedali že ho budú mať a môžem si pre to prísť. Zariadil my to brat lebo ma nejakú známu čo robí v lekárni a vyzdvihol my to a mám to momentálne v chladničke u neho lebo je to veľké balenie a budem si to musieť dávkovať. Podľa mňa sa to poslať nebude veľmi dať ak to musí byť v chladničke. Ja ako viem tak si Slovensko vyjednalo výnimku ale tiež je tam problém to dostať a musia to objednať. Jedine si niekde zavolať pri hraniciach a dôjsť si pre to je reálne si myslím.
K počtu embryii na dve deti to je otázka. Ja som tiež s tým išla k Hlinkovi a povedal niečo v tom zmysle nech neplánujem toľko a teraz to mám tak že budem rada za jedno keď to zvládneme si myslím. ![]()
@Wuhu85 Ja tez budu rada za jedno.. po tom vsem, co uz mam za sebou by to byl zazrak..
Dekuji moc za rady ohledne Menopuru, ted uz to nestihnu. Uvidim, jak se s MUDr. domluvim pristi tyden..
@Sim7 Je to s tými liekmi na hlavu fakt. Držím palce aby vyšlo všetko ako si praješ. Koľko máš embryii už?
@Wuhu85 Ja mam teprve jedno.. z cyklu tento mesic..
Za sebou 5 ET a 1 KET z predeslych cyklu… Ale NK bunky mi zjustili po 3. ivf.. ![]()
Verim, ze se vsechny dockame.
@Miriam160 píše: Více
Ahojky a můžu se zeptat, proč se vám nelíbil ten Reprofit Brno? Taky jsem obecně na Reprofity slyšela spoustu chvály a v jednu chvíli jsme se rozhodovali, že bychom zkusili právě i to Brno. Jakého jsi měla lékaře? Byla to jako špatná zkušenost, byli nějací nepříjemní nebo jak to myslíš, jestli se můžu zeptat ![]()