Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
19.1.25 19:16

@Wuhu85 Gratuluji!!! To je dobře, že nic nového nenašli..
Toto jsem například našla:
V některých případech, kdy je přítomna KIR/HLA-C inkompatibilita, se G-CSF (např. filgrastim) používá k regulaci imunitní odpovědi. Mechanismus účinku G-CSF v tomto kontextu je takový, že může zlepšit funkci NK buněk, zlepšit implantaci embrya a minimalizovat riziko potratu, který může být způsoben neadekvátní imunitní reakcí na plod.
Studie a klinické zkušenosti naznačují, že G-CSF může mít pozitivní vliv na těhotenství u žen s diagnózou KIR/HLA-C inkompatibility, protože jeho podávání může mít vliv na:
1. Zlepšení imunologické tolerance: G-CSF pomáhá modulovat imunitní odpověď, což může být užitečné pro zlepšení vztahu mezi mateřským a plodovým imunitním systémem.
2. Zlepšení funkce NK buněk: G-CSF může upravit aktivitu NK buněk, které hrají roli v těhotenské imunitní reakci. Tím může zmírnit zánětlivou odpověď, která by jinak mohla negativně ovlivnit implantaci embrya.
3. Zvýšení počtu a aktivity bílých krvinek: Podporuje tvorbu bílých krvinek, což může pomoci v regulaci imunitní odpovědi při těhotenství.
Pokud by bylo rozhodnuto o použití G-CSF při KIR/HLA-C inkompatibilitě, je několik dostupných přípravků, které mohou být použity. Tyto dva jsou nejobvykleji používané: • Neupogen (filgrastim) – častý a dobře známý přípravek. • Zarzio (filgrastim) – generická varianta.

Nevíš, zda v Německu kliniky tento lék neužívají?

@B. H. V tom máš pravdu.. člověk musí pořád hlídat vše.. Copak se stalo?

Já jdu zítra na ultrazvuk.. snad se něco děje a reaguji.. pokud ne, tak už nevím.. Zítra budu 7. den… Do toho ještě předoperační..

@Wuhu85 Achjo.. no já zítra sdělím, že si genetiku nepřejeme.. alespoň ne tento cyklus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
19.1.25 19:21

@Sim7 Kto ti testoval tu nekompatibilitu? Mne Černá nič takéto nespomínala…ja vôbec netuším čo v Nemecku používajú, ale tu sa dostať k imunológovi je zdĺhavé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.1.25 21:23

Holky, mám přízemní dotaz na cenu cyklu. :oops:
Když mám 225 IU meriofert a decapeptyl k tomu, krátký protokol, považovaly byste to za minimální stimulaci nebo klasickou ivf? Ano, mám vysokou dávku meriofertu…
Jsem v šoku. V novém caru (státním) mi napálili 38k za cyklus, což je jen o 1k míň než v soukromém za kompletní IVF cyklus a o 10k víc než za minimální stimulaci. Chtěla jsem v tomto caru střádat, ale za tuhle pálku ani náhodou. Vlastně jim budu volat, jestli to není omyl…
Původně jsem si myslela, že se cena odvíjí od délky protokolu. Můj současný protokol se od toho soukromého caru liší jen málo (75 IU meriofert, letrozol, krátký protokol). Přitom si ty léky platím komplet sama, tak by jím mělo být šumák, kolik si čeho píchám.
Můj dotaz zní, neměly jste některá podobné dávky a jakou cca cenu jste daly za cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
19.1.25 21:51

@B. H. Tak to už je klasická stimulácia. Mala som takú istú v 3/24 ale s Dipherelinom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.1.25 06:00

@B. H. Poslu ti SZ..
Jak ti cyklus dopadl? Byl alespon dobry vysledek?
Jinak bohuzel toto je klasicke ivf.. kazdy CAR ma jine limity pro minimalku. Ja mam aktualne 2-0-2 letrozolu a 150 jednotek pergoverisu. Dle mne je to malo, ale rekla jsem si, ze prvni cyklus vyzkousim stimulaci bez pripominek. A bere se to za beznou stimulaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
20.1.25 12:48

Ok. Budu to brát za klasickou stimulaci. Ale proč to je dražší, když neudělají žádný výkon navíc, se poptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.1.25 12:57

No ono to moc smysl nedava, ale budme za to rady, ze centra poskytuji minimalku levneji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.1.25 16:36

Ahoj, spadl mi kamen ze srdce.. jsou 4 folikuly.. 12, 9, 9, 8 mm.. snad budou rust, jak maji.. ve stredu mam dalsi ultrazvuk.. Jsou tam vsichni mili, za mne zatim nejhezci pristup..
Pri mem amh uz nemohu ocekavat vic.. hlavne at v nich jsou vajicka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
20.1.25 17:12

@Sim7 Áno Clayo je v tomto super. Stimuláciu urobia peknú. Ale trochu som rozpačitá lebo Jarošova posledný transfer odflakla…už som u Hrehiho ale už to vo mne je. Kebyže musím ešte raz volím už asi inú kliniku kvôli financiám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.1.25 17:33

Ahoj holky…. Poraďte prosím… myslíte, že by toto mohl být pozitivní test? Dělán v den očekávané MS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
20.1.25 17:38

@Alice977 Vyzerá to dobre :srdce: urcitr niečo slabé je tam vidieť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.1.25 17:43

Děkuju ta bleskovou odpověď! :D mně jen někdy přijde, že na tech testech je vidět duch vždy… i když jsou nakonec negativní.. tak nevím, jak moc vážně to mám brát… a taky bych čekala, že v době očekávané MS bude čárka silnější, i když netestovala jsem ráno :think: :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
20.1.25 18:16

@Alice977 Tak ja tam niečo slabé vidím. Či to ale vydrží viem len ten tam hore. Si v procese IVF alebo sa pokúšate prirodzene? Lebo to by tak odpovedalo 5/6 dni po transfere a to zvyknú byť slabé čiarky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
20.1.25 18:22

Nene, pokoušíme se přirozeně… vyšel mi jasně pozitivní ovulační test 11DC, takže ovulaci jsem měla asi 12-13 DC, a dnes jsem 26 DC, tak jsem to zkusila, protože se už třetí den cítím zvláštně… bolí mě břicho a zvlášť prsa, ale taky to může být přicházející MS i když tak dlouho příznaky před MS nemívám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
20.1.25 19:00

Ahoj, vidim tam stin.. zkus opet za dva dny! Snad Ti menstruace neprijde a budes tehotna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí