Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
14.1.25 19:31

@vbg je mi čerstvě 30, skončilo to biochem. Těhotenstvím, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
14.1.25 19:42
@Anežka9409 píše: Více

Ten věk ti hraje do karet. A zkoušelas nativ? To si myslím že s takovým AMH ke optimální. Na jaké jsi klinice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.1.25 19:56

@vbg jsem v sanusu v Pardubicích (uvažujeme o Arlete, ale ja jsem se svoji dr. Spokojena), zkoušíme postupně různé metody, vcetne nativu. U jiných klinik me rovnou tlačili do darování vajíček, právě kvůli velmi nízkému amh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
14.1.25 20:51

@Anežka9409 v tvém věku si myslím že máš docela šanci na vlastní, akorát to chce fakt nervy a trpělivost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.1.25 10:11
@Sim7 píše: Více

Ahoj, moc děkuji za odpověď tobě i ostatním. Pokud to bude jen 35 000, tak to by bylo super. Paní doktorka je celkově velice milá a je velice chválená, ale že je AMH pod 1 „katastrofa“ mi taky přijde trošku drsné tvrzení a nemyslím, že s 0,78 je vše úplně ztraceno, když jsem četla v diskuzích, že že s 0,3 a dokonce 0,1 otěhotněly přirozeně i když chápu, že to nebude případ všech. Momentálně bydlím úplně na jihu Moravy, takže mi paní doktorka doporučila Repromedu v Brně a pak ve Zlíně (nepamatuju si název). Nepočítám s tím, že by se hodnota nějak zvýšila a počítám už s IVF, protože nechci riskovat, že budu dál přícházet o vajíčka při přirozeném snažení. Darovaná vajíčka určitě nechci, buď budeme mít vlastní nebo prostě ne, adopce také nepřipadá v úvahu. Moc děkuj za informace a povzbuzení, pročtu všechny příspěvky a snad budu moudřejší :) všem moc držím palce a budu informovat jak to u nás probíhá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.25 10:43

@Charlie1121 ahoj, pokud se rozhodnes pro Zlin, nech se přidělit k panu doktoru Křenkovi. Je to vedoucí lékař a nám tedy moc pomohl.. celkově mně přijde, že jako centrum fungují perfektně.. je tam super, osobní přístup.. mozna je to i tim, ze tam neni az takova fluktuace lidi, jak ve velkych mestech a maji na sve pacienty vice casu.. taky není problém se dovolat, ochotně poradí, pomůžou a taky ihned objednávají. Když jsem volala, že začala MS, ještě ten den jsem tam jela aby se začalo včas se stimulací.. nám udělali veškeré vyšetření před tím, než vůbec začali s léčbou.. některé centra dělají třeba pruchodnost vejcovodu a hysteroskopii az po tom, co 2× nevyjde ET/KET :roll: ve Zline delaji vse na zacatku a nehrozi zadne plytvani embryi. Takze za me doporucuji a drzim palce:srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.25 11:22
@Charlie1121 píše: Více

Taky bych ti moc přála, aby se ti podařilo otěhotnět s vl. vajíčky.
Napisu ti svou zkušenost, bohužel je spíše smutná. Taky jsem si kdysi (diky této diskusi) rikala, jak se mi podaří otěhotnět přirozeně s nízkým Amh, ale bohužel se tak nestalo. Pokud někdo otěhotní-jo je to supr, ale jsou to výjimky, takových zen je menšina a to je potreba si uvědomit.
Ja jsem mela z 1.caru DG neplodnost, ovariální faktor-nizke Amh, ve 35 letech 0,58. Byla jsem v soku. Dle Dr.jsme se mohli ještě 1-2r snažit přirozeně. Ale po čtvrt roce jsem se rozhodla jit do 2.car, kde byla tato DG ještě horsi, uz mi bylo 36 let a Amh kleslo na 0,27!
Takže-co je důležité, co se tu moc nedočteš a tvoje Dr.to rika zcela správně je, že pokud již klesne Amh pod 1,00-tak je to opravdu katastrofa, pac to zacne rychle klesat v radu mesicu a ne let.
Dále lekari narovinu uvadi, ze o vl. vajicka se da ještě snazit s Amh do 0,30. Ale pod 0,30 to uz nema smysl. S tim tady mozna některé damy nebudou souhlasit, ale ja ti pisu svou vl. zkušenost. Zkusila jsem s tou nízkou hodnotou Ivf a mela jsem vysoké davky stim. hormonů-narostly mi jen 2 foliky, po OPU-prazdne, žádná vajíčka! :,( Ale i kdyby se podařilo odebrat nakrásne 2 vaj., nebyla velká šance, ze by přežila další procesy Ivf. (Když zdr. a ml. holčiny mají třeba 10 až 15 vaj.)
Takže, co říct na závěr, je to krutá realita a člověk se s tím musí smířit. My jsme nakonec šli s manželem do DV a ted jsem těhotna :*

• Citovat
  • Upravit
vbg
492
15.1.25 13:16
@Anonymní píše: Více

Naprosto s tebou souhlasím!!! Za mě záleží hodně i na věku. Ve 30 s AMH pod 0,30 šance ještě může být. Ve 36 téměř nulová. Ale i tak je to velmi psychicky a hlavně finančně náročné! Vždycky jsem hrdinsky hlásala že DV nikdy - teď jsem vděčná za tuto možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.1.25 14:39
@Anonymní píše: Více

Děkuji za sdílení zkušenosti a jsem ráda, že jste si našli cestu k miminku. Tak nízké AMH snad mít nebudu, měla jsem 0,78, tak uvidím, kolik bude teď. Také jsem četla, že pod 0,3 říkají že jedině s darovanými vajíčky, tak snad ho nebudu mít tak nízké. Na přírozené těhotenství čekat nebudu, půjdu rovnou do CAR, nechci ztrácet čas samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.1.25 19:39

Uf, to je sila. Tak to je mi moc lito :,( Ty jsi vzdycky tady tak pozitivni a povzbuzujici a toto proste neni fer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.1.25 19:49

@Charlie1121 je pravda, ze jsou kliniky, kde pri amh pod 0.4 jdou hned do DV.. ale fakt záleží na koho narazíš :( bohužel je to i dost časově náročné.. ja tenhle měsíc chodila obden na kontrolu, kvůli růstu folikulu, nedokážu si představit, ze bych s tímhle dojížděla třeba 150km daleko :(
A určitě si dej nějaký čas se v tom zorientovat :) každá jsme jiná a je to hodně individuální. Někdo může pocit přirozeně s amh 0.1 někdo s amh 0,7 může válčit několik let :(
Ale doporučím ti ještě podcast plodné hovory :) je tam spoustu zajímavých věcí :) najdeš na Spotify :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
15.1.25 21:47

Dievčatá keby to bolo tak jednoduché. Každá and iná fakt a každý k tomu inak pristupuje. Ja sa už s tým zmierujem že dieťa proste asi nebude bohužiaľ. Síce embrya sú ale nechytajú sa. Takže nielen AMH ale aj kvalita je dôležitá. Lebo fakt keď je kvalita v mladšom veku dobrá tak stačí ak to jedno. Mne AMH klesalo z hodnoty 1.1 (33) na 0.8 (38). A teraz po dvoch stimulácia je to 0.2. Záleží veľmi aj na stimulácii. Zo mňa naposledy dostali 7 vajíčok ale bohužiaľ tej embrya sú nekvalitne. A teraz v 39 neviem či to ma cenu riešiť fakt. Medzitým sme sa rozišli s chlapom teraz sme sa zašli nejak zlepili a sme unavený z toho akurát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
16.1.25 07:38

@Wuhu85 Já na tebe myslela.. a doufala jsem, že to překonáte… Dejte si od toho blázince chvíli pauzu.. embryjka máte a on přijde ten správný čas.. Teda ten pokles amh je mazec.. asi se potvrdilo, že po stimulacích se snižuje.. měla jsem též ten pocit..

Já holky přes to všechno zahajuji střádací cyklus (1. ze třech)… Je to poslední šance na embrya s mým genetickým materiálem. Dárce nechceme.. Snad se podaří odebrat vajíčka.. v kultivaci centru věřím.. Užívám léky druhý den a upřímně je těžké pracovat, fungovat.. koncentrovat se… :-( A co bude pak to uvidíme..

@B. H. Děkuji moc.. upřímně tyto dva týdny pro mne byly nesmírně obtížné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
16.1.25 08:16

@Sim7 je si zlatá. Včera som bola u pani Černej. Aj keď mám trochu zvýšené NK bunky v krvi tak nevidí dôvod na liečbu. Takže po týždni bránia prednisonu ho vysadzujem. Budúci týždeň my budú brat NK bunky z delohy a možno si urobím tu ERU. Teraz chcú urobit sekvenčný transfer kedy by my vložili tie dve embrya čo mám ale v inom štádiu vývoja v rovnaký deň ale to ešte uvidím či do toho pôjdem. Nie som zástancom vkladu viacerých embryii. A chcú my dat plazmu do maternice. A potom už nemáme nič. Toto je veľmi dlhá a tŕnistá cesta fakt. Včera my dvaja lekary nezávisle od seba na klinike hovorili že to bude mojimi vajíčkami. Že tie špatne embryjka po pgt mali chyby ktoré súvisia s vajíčkom. No slabý spermiogram tomu asi tiež nenapomáha, aj keď naposledy to mal celkom slušné. Ale chlap to už vôbec nedáva a väčšinou to riešim už sama všetko. Ja už neviem osobne ako to dám celé z dlhodobého hľadiska. Ako donekonečna riešiť IVF sa mi tiež nechce a s darovanymi nie som stotoznena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
16.1.25 09:41

AMH bych řekla, že se po stimulacích musí snížit, protože prostě ubyde vajíček, takže je to logické..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí