Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zde86 píše:
Ahoj holky, byla jsem na transferu 1.3., minulý týden jsem si dělala asi 3 testy a na všech se mi ukázala druhá slabá čárka a na testu od clearblue že jsem 2-3týden. Trochu jsem se radovala, dneska jsem byla na krvi a HCG jenom 68v laboratoři mi řekli že je to strašně málo…Měsíčky jsem měla naposledy 10.2. Nevím co to má znamenat???
Vůbec neplaš a hlavně neber v potaz skutečnou MS. Tím, že jsi byla na IVF je cyklus umělý a den odběru vajíček se počítá jako ovulace v normálním cyklu. To znamená, že týdny těhotenství se ti budou počítat od odběru +2 týdny k tomu. A záleží na nárustu hcg, ne jedné hodnotě tak v kliduuuuu ![]()
Jsem objednaná na pátek rovnou k apolináři tak jsem zvědavá jak to dopadne…je ale divné že mi vyšel tenst že jsem 2-3 týdny těhotná a po pěti dnech kdy jsem šla na krev jsem měla to HCG jen 68:( jsem z toho smutná, nevím co se děje, měsíčky jsem furt nedostala ani nešpiním…
@zde86 Třeba to dobře dopadne, nebojte, já si tehdy myslela, že těhotná asi nebudu, měla jsem hodně nízké HCG a při druhém odběru krve narostlo. A teď už za 14 dní se mimčo narodí, je to neuvěřitelné, tak držím pěsti, aby to dobře dopadlo, a napsala jste, že to vyšlo. ![]()
Ahoj holky, muzete mi prosim poradit pokut jsem mela ovulku 21.10.kolik by mi meli namerit odhadem hcg v krvi. Ptam se, protoze jsem byla na odbery a mela jsem pouze 5,3.Dekuji za nejake informace
Ahoj holky, taky bych potřebovala poradit…12.8.jsem měla MS, 25.8. mi odebrali vajíčka a 28.8. jsem byla na ET…už týden mám pozitivní testy, ale HCG mi stoupá hoooodně málo ![]()
Podle doktorů v Car prý špatné. Minulý čt, 14 dní po ET jsem měla HCG 62,5, tohle pondělí 131 a dneska 150 jednotek…včera sliznice 18mm a černá tečka. Můj gynekolog řekl, že jasné ne to není…Nešpiním, je mi furt špatně…Jaká je šance, že to vše dobře dopadne? Jako nervy mám jak špagáty(celkově slabší) a mám pocit, že to prostě nevydržím tu nejistotu…
@kacenka3681 uz jsem ti psala:)proc de nabiralo hcg v po a hned ut?
Kdy jdes zas na gyndu?
Z fotek nic nepoznam.:(
Chapu ze je to na nervy je to vse p nervech a porad:(
Drzim palce
@luciekal Já už nevím kdo mi psal
Nabírali mě v po a dneska, to je středa…V po jdu do Car…
@kacenka3681 jezis promin:)))
Jsem v nemocnici a nevim co je za dny:)))
@luciekal Nic se něděje
Sama jsem počítala…jsem tam rozhozená, že jsem dneska nechala klíčky od auta ve dveřích a šla klíďo nakoupit
![]()
@luciekal Tak teď už nevím vůbec co si mám myslet, i přes málo stoupající hcg mi druhá čárka na testu sílí!! ![]()
Ahoj holky, prosím Vás… Jsem z toho jelen… Vyšli mi hodnoty PAPP-A = 0,50MoM a HCG = 0,10MoM… Doktorka řekla, že je to špatné, a le jinak nic nevím… Měla to nějaká podobně? Všechny máte vyšší hodnoty a já mám strach ![]()
Ahoj holky, jsem tu nová a taky trošku zoufalá, co se toho hcg týče. 18.06. jsem vysadila antikoncepci a 22.6. jsem dostala menstruaci. Chceme s přítelem miminko a vzhledem k tomu, že jsem vždy měla problémy s cyklem, neměla jsem třeba 3/4 roku menstruaci a mám ne úplně potvrzené PCO, tak jsem si říkala, že než se to tělo probere, bude to chvíli trvat. Minulý týden jsem na dovolené začala špinit a říkala jsem si, že asi zabral Inofolic a já dostanu normální měsíčky. V pátek 22.7. (31.DC) to už byl 5. den špinění a bylo mi celkově divně, tak jsem si projistu udělala test 25 IU/L a byl slabě pozitivní. Jela jsem hned do nemocnice, protože jsem se lekla, že po týdnu fyzicky náročné dovolené na kolech a tomu neustálému špinění není něco v pořádku, navíc mám jet na stáž do Francie
. HCG bylo 18 a doktor řekl v pondělí kontrola. V pondělí 34. DC a tedy nějaké 4 + 4/5 bylo na UZ vidět akorát žluté tělísko, což mě ani nepřekvapilo, ale to HCG bylo pouze 27
. Jdu teď ve čtvrtek znovu na krev a v pátek na Ultrazvuk, ale jak ten doktor tady, tak moje gynekoložka mi samozřejmě řekli, že s takovým nálezem to vypadá spíš špatně a jediné co můžu, tak je počkat. Špinění je už jen naprosto minimální (po zákazu sportu a pohlavního styku), ale přecejen pořád trošku. Stalo se někomu z vás, že z takových hodnot v 5 týdnu ještě něco bylo? Předem děkuju za odpovědi
Tabulka hCG podle týdnu těhotenství [mIU/ml] (podle Wikipedie) v týdnech od poslední menstruace:
3. týden: 5 - 50
4. týden: 5 - 426
5. týden: 18 - 7,340
6. týden: 1 080 - 56 500
7.-8. týden: 7 650 - 229 000
9.-12. týden: 25 700 - 288,000
13.-16. týden: 13 300 - 254 000
17.-24. týden: 4 060 - 165 400
25.-40. týden: 3 640 - 117 000
Ahoj holky, prosím Vás o názor, poslední ms byla 12.12., takze 5+2, duch vyšel hned 4.1. Hcg 9.1 bylo 179, za tři dny 550 a za další tři 2070
, jenže dnes po třech dnech nárust jen na 2660
,sotva o čtvrtku, přestali mě bolet prsa a klesla rano bt na 36,6 (mívám36,8- 36,9), vůbec nevím co si o tom myslet
. Na gynde sem ještě nebyla, řekla ať se objednam za 14 dní po opožděné MS, že nemá cenu chodit takhle brzy. Co myslíte?
, děkuju ![]()
Ahoj holky, byla jsem na transferu 1.3., minulý týden jsem si dělala asi 3 testy a na všech se mi ukázala druhá slabá čárka a na testu od clearblue že jsem 2-3týden. Trochu jsem se radovala, dneska jsem byla na krvi a HCG jenom 68
v laboratoři mi řekli že je to strašně málo…Měsíčky jsem měla naposledy 10.2. Nevím co to má znamenat???