Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vikitaa Pokud bazální teplota takhle klesla, tak to moc růžově nevidím. Měla jsem to taky takhle a za pár hodin přišly křeče a MS… též začátek 6tt., těhotenství se zkrátka neuchytilo. Ráda bych se ve tvém případě mýlila, ale ta BT je celkem spolehlivý ukazatel.
Proč chodíš pořád na hcg a měříš stále bt? Prosperitu těhotenství ti to nezaručí a jen tě to stresuje. Objednej se za 2 - 3 týdny na gyndu a do té doby užívej těhotenství. Teď je to stejně buď a nebo.
@Adelka951 já vím, ale mě to prostě nedá, chtěla sem se jen ujistit, že je vše ok a ono tohle.
@vikitaa píše:
@Adelka951 já vím, ale mě to prostě nedá, chtěla sem se jen ujistit, že je vše ok a ono tohle.
Tak to ses opravdu ujistila. Myslim, ze to moc resis, to ti fakt neprospeje, k nicemu to neni.
@vikitaa Ono ti to k ujištění stejně nepomůže, protože ráno si necháš nabrat HCG, ale odpoledne může být všechno špatně. Nemá opravdu smysl tohle dělat. Na začátku je to všechno nebo nic. Pokud se těhotenství má udržet, udrží se. Pokud je něco špatně, denní testování HCG ti vůbec v ničem nepomůže. Nezbývá než čekat. Prosperující těhotenství je až se srdeční akcí.
Ahoj holky. Znovu oživuji diskusi. Třeba to některá také tak měla. V 4+4 či 5+0 (nepamatuji si totiž přesně datum MS) hcg 39. za čtyři dny 73. Poslali mě do nemocnice. Podezření na mimoděložní. Za dva dny nárůst na 129. Za další čtyři dny 493. Za tři dny 930. Takže za třináct dní od 39 nárůst na 930. Dr neříká nic. Snaží se mi dodat však naději. Při posledním uz viděla pseudodutinku, že je ještě hodnota nízká a uvidí se za čtyři dny nárůst hcg a uz. Nic méně by to byl týden těhotenství sedmý a již začátek osmého. Otěhotnění mohlo být i týden před MS. Takže reálné by mohlo být o týden mladší možná i deset dní. Co si o tom myslíte? Díky… Za dva dny jdu na kontrolu… Jsem jak na trní. M. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Znovu oživuji diskusi. Třeba to některá také tak měla. V 4+4 či 5+0 (nepamatuji si totiž přesně datum MS) hcg 39. za čtyři dny 73. Poslali mě do nemocnice. Podezření na mimoděložní. Za dva dny nárůst na 129. Za další čtyři dny 493. Za tři dny 930. Takže za třináct dní od 39 nárůst na 930. Dr neříká nic. Snaží se mi dodat však naději. Při posledním uz viděla pseudodutinku, že je ještě hodnota nízká a uvidí se za čtyři dny nárůst hcg a uz. Nic méně by to byl týden těhotenství sedmý a již začátek osmého. Otěhotnění mohlo být i týden před MS. Takže reálné by mohlo být o týden mladší možná i deset dní. Co si o tom myslíte? Díky… Za dva dny jdu na kontrolu… Jsem jak na trní. M.
Buď v klidu a nestresuj se. Doktoři opravdu poslední dobou používají nejradši větu, mame podezření na mimoděložní.. Hcg Ti roste pěkně, takže bude vše v pořádku. Nejlepší je chodit k doktorovi až kolem 8 týdne. To už nemají snad strašit čím.. ![]()
Já právě krvácela cca 5+0 a měla bolesti, proto jsem tam šla. No a nastal kolotoč…pak zase že jsem moc dle MS, ale já bych chtěla vyčkat co to půjde třeba si jen dává na čas dokonce v nemocnici dr říkala, že mohlo být prve založeno na dvě a jedno odešlo a proto to trošku stagnuje ten nárůst ale důležité že roste. Krvácení nyní už není jen občas špinění, ale to je normální. A bolest v podbrisku plus ty klasické těhotenské příznaky. Snad to dopadne dobře. Jsem jen z nich ve stresu…moje dr mě odepsala již na začátku. Zato dr v nemocnici mě hlídá a stále dává naději.
Moc děkuji za uklidňující řádky… Nešla bych k dr nebýt těch prvotních problémů právě kdy už byl pozitivní tt a v to první měření po pěti dnech pozitivního testu hcg těch 39, to už jsem si říkala, že jako je konec když jsem krvácela pak ale 76 atd a krvácení již nebylo a jen občas zaspinim… No a následně nastal kolotoč a jsem na PN…
jsem jen vystresovana co bude za dva dny. Zda mě už poženou na revizi nebo co bude… Snad to dobře dopadne a bude něco více vidět po těch pěti dnech. Hcg by mělo již být cca kolem 5000. I více. Ale nejsme stroje že takže hlavně to nechat na tělu a přírodě.
Já bych byla v klidu pokud je o 10 dní mladší tak tam ani nic neviděli…a nebylo by to 5+0 ale tak 3+ něco takže bych byla v klidu… u mě viděla dr 4+ něco zvýšenou sliznici teprve
Teď bych měla být cca konec sedmého či 7+ 2 cca dle MS, ale sex byl týden před MS (předtím těsně po MS a to by nesedělo) právě cca a říkala jsem si než by tam doputovalo atd…ze třeba ještě máme šanci, že by se chytlo těsně před ms..tak by to teď bylo reálně 5+ něco i a stáří plodu kolem 3+..takže snad uvidí váček. Zkusím se o tom s ní pobavit. Cykly byly rozházené poslední dobou ale cca kolem 30 dnů to bylo. No snad to dobře dopadne. Už jsem tři týdny na prášky. Mimoděložní skrze volnou tekutinu za delohou, hcg takové dle nich zvláštní, hlavně má dr mě odepsala na začátku už. S touto mám pocit že je rozumná a nechá mě… Že nám dává čas. Endometrium má po posledním uz kolem 11 mm. A viděla suspektne váček. Ale nebyla si jistá.
Dle MS se to nedá moc počítat každé mu to nesedí ani mě… takže třeba můžeš být teprve 5+ něco nemusely by tam nic vidět… My by jsme podle MS měly být 24+6 ale podle UZ 23+6…řekni že si měla ty cykly rozházené…já měla taky 30-45 dní..