Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
28.9.22 20:57
@inkakřivák píše:
@Náhodný host no tak si zadej norský plyn dodávky do vyhledávače a uvidíš. Ono se to najít dá. Faktem je, že ta smlouva nebyla smlouva, kterou by uzavřel stát, a že skončila v roce 2017. To můžeš najít z vícero zdrojů.
A Němci a jejich zelená? Bohužel náš tyhle nesmysly dostaly hodně do potíží. Ve chvíli, kdy kupují elektřinu, protože jejich zelené zdroje jim skutečně spotřebu nepokryjí, zavírat jaderné elektrárny, a nedostatek řešit nákupem odjinud? Bezva nápad. Zase, stačí si zadat dotaz, těch informací se dá nahledat dost. I o tom, kdo těm německým zeleným přispíval na činnost.

Musel bych hledat detaily, to není jen o najití jednoho hesla. Navíc internet je i plný dezinformací, takže ověřovat to by taky vzalo dosti času. To, že vláda neuzavírá smlouvy neznamená, že nemá možnosti, jak věci ovlivnit. Ono je to i o tom, jaké podmínky se nastaví. Pokud se vláda nestará a nechá strategické věci v rukách soukromých firem, v naší zemi leckdy s nejasným vlastnictvím, tak ty firmy pak nemusejí jednat ve prospěch našeho státu. Já bych netvrdil, že Babiš něco naschvál udělal, spíš že to nechal být a moc se o to vůbec nestaral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
28.9.22 22:59
@Bandii píše:
Tak to máš dobrý. Já v 18 stupních můžu být nabalená jako eskymák, ale stejně budu mít pořád nepříjemně studené nohy, ruce a nos a bude mi celkově hodně nepříjemně a za chvíli budu nemocná. Při uklízení nebo vaření třeba, ale při sezení u pc nebo v lavici, to ani náhodou.

K tomu sezení na PC doporučuji práci ve stoje. Když to zkombinujete se stáním na balanční podložce nebo něčem podobném (já mám třeba 2 levné obyč. půlmíčky, které udělají podobnou službu jako balanční podložka), uvidíte, že Vám hned bude tepleji. A navíc, pokud si prac. prostor pro práci ve stoje vhodné nastavíte, poděkují Vám i Vaše záda.

Toto bych doporučila všem, kteří se obávají klepání zimou při sedavé práci. A nemusíte za to dát moc peněz (při troše šikovnosti ani korunu).

Budu se opakovat, ale kdo chce, hledá způsoby, jak to zvládnout, ale kdo nechce, hledá jen důvody a výmluvy.. Mimochodem ty výmluvy nikoho že stěžovatelů nezahřejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.9.22 23:20

@Náhodný host
USA udela naprosto cokoliv, aby nepadl dolar.
Nafouknutou dolar bublinu musi udrzet, protoze to je alfa omega jejich existence.
Valky, zadluzena a nefunkcni EU, poptavka po jejich surovinach, idealne otevreny rusky trh a zdevastovana Ukrajina vyzadujici investice, to vsechno nezbytne potrebuji.
Vychodni blok po padu zelezne opony uz je rozprodany a vydrancovany, takze kam dal, ze.
Nekdy se clovek nestaci divit, kam az ty nitky vedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
28.9.22 23:59
@Pakočka píše:
K tomu sezení na PC doporučuji práci ve stoje. Když to zkombinujete se stáním na balanční podložce nebo něčem podobném (já mám třeba 2 levné obyč. půlmíčky, které udělají podobnou službu jako balanční podložka), uvidíte, že Vám hned bude tepleji. A navíc, pokud si prac. prostor pro práci ve stoje vhodné nastavíte, poděkují Vám i Vaše záda.

Toto bych doporučila všem, kteří se obávají klepání zimou při sedavé práci. A nemusíte za to dát moc peněz (při troše šikovnosti ani korunu).

Budu se opakovat, ale kdo chce, hledá způsoby, jak to zvládnout, ale kdo nechce, hledá jen důvody a výmluvy.. Mimochodem ty výmluvy nikoho že stěžovatelů nezahřejí.

Já to řeším tak, že těch 18 stupňů nemám :nevim: To bylo jen pár dní, před tím, než jsme zatopili. Naštěstí u PC sedět nemusím, byl to je příklad. Ale lituji všechny, kdo těch 18 stupňů mají v práci a snášejí to stejně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
29.9.22 07:28
@Lucie_Sx píše:
@Náhodný host
USA udela naprosto cokoliv, aby nepadl dolar.
Nafouknutou dolar bublinu musi udrzet, protoze to je alfa omega jejich existence.
Valky, zadluzena a nefunkcni EU, poptavka po jejich surovinach, idealne otevreny rusky trh a zdevastovana Ukrajina vyzadujici investice, to vsechno nezbytne potrebuji.
Vychodni blok po padu zelezne opony uz je rozprodany a vydrancovany, takze kam dal, ze.
Nekdy se clovek nestaci divit, kam az ty nitky vedou.

Někdy se člověk až diví, čemu někteří věří, že..
mám pocit, že za Covidu jste zase věděla vše o Covidu
mohu se optat, jaké je Vaše vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
29.9.22 08:39

Padl tu green deal. Byla krásná anketa že 90% lidí vůbec neví, co je jeho obsahem, ale 50% lidí ví s jistotou, že jim to uškodí.

A lidem co na něj nadavaji by asi praskla cévka, když by zjistili, že obsahem toho zla je třeba obrovská podpora domácí produkce potravin a soběstačnosti, enormní investice do výzkumů a technologií, obrovská změna v odpadovem hospodářství na cirkulární ekonomiku a menší závislosti na ostatních v oblasti primárních zdrojů. A další.

A opravdu se nejde vrátit zpět do zlatých komunistických dob, kdy třetina lidí dělala v zemědělství. Je potřeba ji dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5623
29.9.22 10:29
@Pakočka píše:

Vůbec si neumím představit práci u PC na stojáka v kanceláři s běžným erárním nábytkem. Záda by mi poděkovaly do 15 minut - většina úředníků má v háji bederní páteř. Není to praktické řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
29.9.22 10:36
@Svistice píše: Říkám si, že pořád budu raději klofat v osmnácti obalená dekou a v rukavicích, než mít Rusaka za humny. :nevim:

ale když tahle paralela nefunguje :,(
to tu do diskusí pořád píše i šklíbakočka - něco jako, čím míň zatopíme, tím rychleji bude po válce, vždyť je to naivní nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
29.9.22 10:37
@Veveří píše:
Vůbec si neumím představit práci u PC na stojáka v kanceláři s běžným erárním nábytkem. Záda by mi poděkovaly do 15 minut - většina úředníků má v háji bederní páteř. Není to praktické řešení.

Je to nesmysl, stejne jako pro vetsinu lidi sedet hodiny u pc na rozpulednem mici v 18ti stupnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.9.22 10:38
@stinga píše:
to tu do diskusí pořád píše i šklíbakočka - něco jako, čím míň zatopíme, tím rychleji bude po válce, vždyť je to naivní nesmysl

Presne tomu mize verit tak osmileta dcera na zaklde videi na TikTiku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
29.9.22 10:39
@Pakočka píše:

to je tak bl. bé až je to chytré, ale dík, zasmála jsem se,
ty počítače si dají na skříň? a na balanční podložku žebřík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
29.9.22 10:48
@šklíbakočka píše:
Někdy se člověk až diví, čemu někteří věří, že..
mám pocit, že za Covidu jste zase věděla vše o Covidu
mohu se optat, jaké je Vaše vzdělání?

Vzdyt ma pravdu:), mozna ne 100%, ale podstata ano, jen ten kdo neni schopen sam uvazovat veri tem oficialnim polopravdam a ideologii… tohle se nesmi jenom rikat, jinak je prorussky troll… ale nikdo nechce valku ( teda par magoru asi bude ) nikdo si nemysli, ze Putin je slvely clovek, ale to co se deje je vysledek toho co Licie_Sx pise, politiky EU a Nemecka a hlavne muselo to prijit. To co lide dokazovali pri Covidu, ze se hroutili, ze musi byt na dovolene se svymi detmi a dokonce se s nima ucit( 80%OCR a manzel v praci), ze se hroutili, ze par tydnu nemohou k holicce… ale bylo jim jedno, ze umaraji tisic lidi… tak proste potrebuji poradnou tafku, aby se vzpamatovali, co je v zivote to z ceho se muze nekdo „hroutit“ :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
29.9.22 10:51
@stinga píše:
to je tak bl. bé až je to chytré, ale dík, zasmála jsem se,
ty počítače si dají na skříň? a na balanční podložku žebřík?

Tak samozřejmě, že to vyřešit lze, ale tedy netvrdila bych že zadarmo… Naopak ty náklady na to budou v řádu nižších desetitisíců na jedno pracovní místo, takže se to finančně nevyplatí, nicméně ano, záda by určitě poděkovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
29.9.22 10:55
@stinga píše:

To je samozřejmě naivní nesmysl, na druhou stranu to, že když míň zatopíme, tak ušetříme nějaké suroviny, smysl má. A to že se u nás na mnoha místech přetápělo, je taky fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41128
29.9.22 11:05
@Pakočka píše:

**Toto bych doporučila všem, kteří se obávají klepání zimou při sedavé práci. A nemusíte za to dát moc peněz (při troše šikovnosti ani korunu).

Budu se opakovat, ale kdo chce, hledá způsoby, jak to zvládnout, ale kdo nechce, hledá jen důvody a výmluvy..**Mimochodem ty výmluvy nikoho že stěžovatelů nezahřejí.

a zkoušela jsi někdy státní správu? mám jeden stůl, jeden pc a jednu židli a dalších pár let nic jiného nedostanu a pozor, je i problém, kdybych si koupila něco vlastního, tyto věci vyřadit či vyměnit. Navíc v této kanceláři i přijímám lidi, takže jednání, kdy oni sedí a já stojím nebo sedím na míči by mi šéf asi neschválil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová