Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeste netopime, mame doma 22 st. V praci 23, to je na me i moc. Az bude min, holt se vic obliknu, jestestesti, ze se mi prehriva notas, tak mi nebudou mrznout ruce
dcera uz dostala poznamku, ze se ve skole svleka, sundava si ponozky a vyhrnuje leginy. Tak asi taky dobry…
@freeport píše:
Ono trochu otuzovani neuškodí. Každý je zhyckany, dřív také takové teplo nebylo. Svetr, podlikacky, ponožky, řešit se to dá. Faktem je, ze ty zimy u nás nejsou kruté a málokdy poradně mrzne.
Jako nevim kde bydlite, ale u nas zima je. Jinak ja zkusila nedobrovolne otužování a vida, jsem ted ko. Moc si to idealizujete, ale co tak koukam, logicke mysleni tu chybí.
Tak jsme si hezky zapanikarili. Bude bída, hlad, lidí bez práce, pomřou doma v těch mrazech, protože doma kosa, osmnáct, a v práci vydridussky majitel taky jen osmnáct. Zatímco on si bude sedět u otevřeného okna v přetopené zámku, ubozi zaměstnanci s omrzlinami budou padat jako mouchy.
@PetraMeli Se obleč a je to. Teď je to dobrý, zima, názorům mikinu a fajn. Ale v létě? Už jen z pouhé ohleduplnosti k sousedům musím chodit oblečená. A chcipam. Dokud nespadne teplota pod 25. A nemám vysoký tlak, nejsem obézní. Jsem babka s nízkým tlakem a BMI 25. Jenom se snažím se držet. A věř, že studená sprcha vliv má.
@sakota Ale včera jsem si zatopila. Večer. Celá tři polínka padla. A bylo to moc. Okamžitě jsem musela jít do trička, a sundat ponožky. Já si snad ten teploměr koupím, ať vím, kolik tu máme.
@PetraMeli píše:
Jako nevim kde bydlite, ale u nas zima je. Jinak ja zkusila nedobrovolne otužování a vida, jsem ted ko. Moc si to idealizujete, ale co tak koukam, logicke mysleni tu chybí.
Petro, ty jsi nespokojená celkove, se vším. Zabal to v té hrozné práci a jdi do politiky. Jestli jsi na složení teď, kdy pár dní prší, tak prosím. Opět tvá volba. Psala jsi někde, že tvůj muž slušně vydělává, tak i tak nevyjdete? Nebo si chceš jen zanadávat? Začni se hýbat. Večer, když dobehnu z lesa, ze cvičení, je mi tu na padnutí. Nejsem obézní, tlak 90/60…
Příspěvek upraven 28.09.22 v 10:16
@Aglája75 píše:
Další obecně šířené kydy…90% zamšstnavatelů sníží teplotu na povolenou minimální protože může. Proč by to neudělal ona tam totiž v tom „vedru“ nebude:-). Nebude to možná ve školách, kde se budou snažit co nejdéle udržet snesitelně a když to nepůjdou (protože na topení nemají vzhledem k tomu, že to nikdo neřešil a nemají nasmlouvané a zafixované ceny - copak dělala vláda od února, proč s kraji neřešila školy…tak jako nejsou vyřešené energie státních nemocnic…aha asi mají použít deštník, ne:-)) radši udělají distanční…jinde to bude zaměstnavatel aplikovat hned…Ještě než tohle schválili…už u nás v budově, kde máme kancl snížili na 20, což byla předchozí minimální.
Takže sice tvůj komentář zní jako kdyby byli všichni ostatní blbí a jen ty tomu rozumíš…opak je však pravdou…Ano není to nařízení je to jen možnost, coý každý samozřejmě ví, ale využije ji skoro každý skoro všude:-).A sranda bude až lidé zjistí, že ve chvíli vyhlážení nouzového energetického stavu nemusí platit nasmlouvané tarify a fixace…:-(.
Příspěvek upraven 28.09.22 v 09:33
A na tyto svoje kydy máš nějaký podklady nebo jsou to taky moudra „která jsou přeci úplně jasná“, jelikož „umíš přeci používat selský rozum“ a „ma pravda je jediná správná“?
@Cenarius píše:
A na tyto svoje kydy máš nějaký podklady nebo jsou to taky moudra „která jsou přeci úplně jasná“, jelikož „umíš přeci používat selský rozum“ a „ma pravda je jediná správná“?
Jak by mohla být moje pravda, když jsou jasná ta tvoje a jsi naprosto geniální tak si podklady najdi stačí nějaký vyhledávač:-) psát očividně umíš:-) a pak jen porozumět psanému textu:-)…zbytek se bohužel ukáže tak za měsíc dva, kdo měl pravdu jak a na kolik se kde topí.
@Aglája75 no a jen tak pro info, víš, že výpočtová teplota pro prostory určené k pobytu osob, tedy i kanceláře, je, nebo byla 20 stupňů? A pokud vám majitel pretapel, tak si jen zbytečně zvedal náklady? A to o šest procent na každý stupeň? Byl by hlupák, kdyby to dělal.
Možná by to mohl dělat dál, když byste souhlasili s tím, že si ty stupně navíc zaplatíte. Takže chcete o tři stupně víc, šup, jděte s platem všichni dolů. To by bylo!
@jkra píše:
Petro, ty jsi nespokojená celkove, se vším. Zabal to v té hrozné práci a jdi do politiky. Jestli jsi na složení teď, kdy pár dní prší, tak prosím. Opět tvá volba. Psala jsi někde, že tvůj muž slušně vydělává, tak i tak nevyjdete? Nebo si chceš jen zanadávat? Začni se hýbat. Večer, když dobehnu z lesa, ze cvičení, je mi tu na padnutí. Nejsem obézní, tlak 90/60…Příspěvek upraven 28.09.22 v 10:16
Ja to mam financne ok, ale mnozi fakt ne. Tak jim musi stačit dva svetry… no a ma je hrat pocit, že prožívají zeleny sen a natreli to putinovi, to staci. Diskuse smysl nema, pri Covidu lide drzeli hubu a krok a nyni take.
Jo a pro tve info obezni nejsem.
@sakota píše:
Jeste netopime, mame doma 22 st. V praci 23, to je na me i moc. Az bude min, holt se vic obliknu, jestestesti, ze se mi prehriva notas, tak mi nebudou mrznout rucedcera uz dostala poznamku, ze se ve skole svleka, sundava si ponozky a vyhrnuje leginy. Tak asi taky dobry…
Poznámku? To přehání. Klidně bych učitelce řekla, že moje dítě si rozhodne podle svého uvážení, jestli je mu ve škole zima nebo horko. Když nechce mít ponožky, tak je mít nebude. Ať se třeba staví na hlavu. Nám jedna holčička chodí stále v nátělníku po třídě a ven nosí mikinu nebo tričko s dlouhým rukávem a vestu. Ona ji mamka ani v zimě příliš nenavléká. Když se postaví vedle jiných děti. Vždy to vypadá zvláštně. Ale malé to vyhovuje. By měla poznámky furt.
@PetraMeli píše:
Ja to mam financne ok, ale mnozi fakt ne. Tak jim musi stačit dva svetry… no a ma je hrat pocit, že prožívají zeleny sen a natreli to putinovi, to staci. Diskuse smysl nema, pri Covidu lide drzeli hubu a krok a nyni take.Jo a pro tve info obezni nejsem.
Ne, lidé nedrželi hubu. Co čekáš od této diskuse? A zase zelený sen. Tebe je škoda u vás na vsi.
@Zlatývoči píše:
@j.a.n.i1 jistěže se ze zimy neomdlévá. To snad víme všichni. Jen píšu, že tak, jako jedněm činí nějaké zdravotní problémy teplo, tak jiným způsobuje jiné zdravotní problémy chlad. Svetr nesvetr.
Jasně, 18 je chlad způsobující zdravotní problémy…Ano, pokud někdo litá sem tam do -18, tak tam je jasné, že chlad bude způsobovat problémy, ale prezentovat jak snížení minimální teploty z 20 na 18 způsobuje zdravotní problémy, je maličko přehnané.
@inkakřivák píše:
Zkus si najít a přečíst, jak se žilo ve středověku.
Tak pokud se bavíme o tom, že mám nově sedět v kanceláři v 16 stupních a tvářit se, že je mi při práci teplo, tak pro mě to „středověk“ je. A že opravdu máme už teď těch 16. Vím, že je krize, ale je to důsledek nedomyšlené německé zelené politiky, a to mě štve. Válka působí jen jako zesilovač. Aspoň že samotní Němci už začali demonstrovat a Habeck couvnul a nechal v provozu ty dvě atomovky. Ale pokud Němci nepřijdou k rozumu a neskončí válka, tak se v tom budeme ráchat ještě hodně dlouho.
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, 18 je chlad způsobující zdravotní problémy…Ano, pokud někdo litá sem tam do -18, tak tam je jasné, že chlad bude způsobovat problémy, ale prezentovat jak snížení minimální teploty z 20 na 18 způsobuje zdravotní problémy, je maličko přehnané.
Ale já vůbec nepíšu o snížení teploty z 20 na 18. Mně je úplně jedno, jaké jsou kde zrovna předepsané teploty. Nejde o žádnou paniku letos. Pozastavuju se nad tím, že se lidem nevěří jejich vlastní pocit chladu. Mně způsoboval chlad potíže i vloni, i předloni. Pracuji v zimě v chladu 5 let a tělo si nezvyklo. Že je Putin s. áč a bude problém s plynem je jedna věc, ovšem nijak to nemění fakt, že někteří lidé pociťují chlad jinak a jindy, než jiní. Stejně tak horko.
@Kolicek95 píše:
Já maturovala před téměř deseti lety a už tehdy jsme seděli ve třídách ve svetrech a nosili si deku. Jednou jsem si do školy donesla teploměr a měřila si, kolik máme teplotu. Po ránu to bylo 16, to si pamatuju moc dobře. Absurdní spíš bylo, že nám ředitel zakázal sedět v bundách, proto jsme si pak museli nosit deku, kdo jsme byli nejvíce zmrzlí.
To jsem nikdy nechapala, proc zakazovat sedet v bunde, u nas to zakazovali taky (spoluzakovi byla kosa, tak mel bundu).