Nizke teploty, drahota atd...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
28.9.22 07:19
@Lucie_Sx píše:
Tak hlavne za covidu to byla jedna svobodna volba vedle druhe.
A co se tyce predpisu EU, tak tam je te svobody jeste vic.
(ironie)

Proč ty se neprestehujes, když EU je takove peklo? A za covidu bylo samozřejmě třeba v Moskve nebo Wuchanu blaze, a Severni Korei se dokonce vyhnul obloukem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
28.9.22 07:39

Ono trochu otuzovani neuškodí. Každý je zhyckany, dřív také takové teplo nebylo. Svetr, podlikacky, ponožky, řešit se to dá. Faktem je, ze ty zimy u nás nejsou kruté a málokdy poradně mrzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
28.9.22 07:45
@Veveří píše:
Studenti na průmyslovce chodí zabalení v dekách a sedí v nich i v lavici. Ve třídě mají 18 stupňů. Návrat do středověku hadra.

Zkus si najít a přečíst, jak se žilo ve středověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
28.9.22 07:53
@Svistice píše:
@matkabagristy Přimlouvam se za agitku mezi zactvem. Kdo nezná vlastní historii, bude nucen si ji prožít znovu.

A proto plně důvěřujeme západu, že? Já nevěřím ani západu, ani východu. Protože jsme pro ně naprosto bezvýznamný flek na mapě. Kdyby došlo na lámání chleba, hodí nás přes palubu zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
28.9.22 07:55
@inkakřivák píše:
A proto plně důvěřujeme západu, že? Já nevěřím ani západu, ani východu. Protože jsme pro ně naprosto bezvýznamný flek na mapě. Kdyby došlo na lámání chleba, hodí nás přes palubu zase.

no, to si putin myslel o ukrajine ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
28.9.22 07:58

Mluvím o tom, co si myslím já. Co má v hlavě Putin, to netuším. Nikomu do hlavy nevidím. Ale líbí se mi, kolik lidí to umí. Já ne. A ani bych to nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
28.9.22 08:13

Já nevím, že se pořád někdo diví, že je někomu v 18 stupních zima. Tak jako se někdo vyvalí v létě na sluníčko a lebedí si v 35 a jiný zaleze, kolabuje, je mu zle. Stejně tak je někomu v 18 stupních dobře a jiný se drkotá chladem. Ty, co nezvládají vedro, každý chápe, těm, co nezvládají chlad se teď vysmívá? Co je to za ubohost? Jsem na to alergická. Zažívám to v práci. S prominutím obézní kolegyně, vysoký chlesterol, vysoký tlak, co v létě umírá, kdykoliv je nad 25, odchází domů, aby neomdlela. Každý podzim pindy, jak se máme otužovat, že ona je otužilá a zvládá chlad v pohodě. Pokrytectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
28.9.22 08:38

@Zlatývoči Nikdo se nediví, že je někomu zima, ovšem z keců, jak z 18 stupňů někdo bude děsně nemocný, to už na divení se je. Protože se stačí lépe obléknout, ve vedru už toho moc nesvlíkneš. A ještě k tvému pokrytectví, z horka opravdu není problém omdlít, ze „zimy“ (neb teploty kolem 15-18 nejsou zima, i když jsou v místnosti rozhodně nepříjemné) to jde výrazně hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
28.9.22 08:47
@stinga píše:
a co jsi dělala a všichni ostatní, co tady píšou, jak mají doma 17 stupňů a je to úžasná teplota, když ještě před měsícem bylo 36 stupňů?

Umírala, nesnášim léto :lol: a to jsem byli během nejhorších teplot autem v Řecku. Fakt jsem to málem nepřežila, dvakrát jsem zkolabovala.. K moři už mě nikdo nedostane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
28.9.22 08:50

@j.a.n.i1 jistěže se ze zimy neomdlévá. To snad víme všichni. Jen píšu, že tak, jako jedněm činí nějaké zdravotní problémy teplo, tak jiným způsobuje jiné zdravotní problémy chlad. Svetr nesvetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20868
28.9.22 08:59

Pro zdejší panikare a ty co hodlají umrznout v 18 stupních. To jsou jen MINIMÁLNÍ teploty. Není to plošné nařízení, že tak mají topit všichni. :roll: Každý zaměstnavatel a instituce se zařídí podle svého, hlavně podle toho, jak na tom momentálně s energiemi jsou. Takže plakat nad tím, že všude bude 18 je holý nesmysl, jelikož prostě nebude.

Druhá věc je pocitová teplota. Jelikož je přechod z léta/podzim/zima. Tak vám i 18 přijde jako nesnesitelná zima. Až bude venku týden -10. Tak vám to bude připadat jako krásné teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
28.9.22 09:20
@Lucie_Sx píše:
Az zavrou vsechny drubezarny, mlekarny, mlyny a ostatni zpracovatele, zemedelci kvuli nafte nevyjedou na pole, pulka firem krachne, tak si to rekneme..

Ano to si řekneme a k tomu nejspíš dojde…ale je to důsledek zcela něčeho jiného než vlastní invaze Putina na Ukrajinu, protož e i to je důsledek špatné politiky USA a EU.

A to fakt věříš, že 18 doma s tím opravdu něco udělá? Hodně naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
28.9.22 09:25
@Cenarius píše:
Pro zdejší panikare a ty co hodlají umrznout v 18 stupních. To jsou jen MINIMÁLNÍ teploty. Není to plošné nařízení, že tak mají topit všichni. :roll: Každý zaměstnavatel a instituce se zařídí podle svého, hlavně podle toho, jak na tom momentálně s energiemi jsou. Takže plakat nad tím, že všude bude 18 je holý nesmysl, jelikož prostě nebude.Druhá věc je pocitová teplota. Jelikož je přechod z léta/podzim/zima. Tak vám i 18 přijde jako nesnesitelná zima. Až bude venku týden -10. Tak vám to bude připadat jako krásné teplo.

Další obecně šířené kydy…90% zamšstnavatelů sníží teplotu na povolenou minimální protože může. Proč by to neudělal ona tam totiž v tom „vedru“ nebude:-). Nebude to možná ve školách, kde se budou snažit co nejdéle udržet snesitelně a když to nepůjdou (protože na topení nemají vzhledem k tomu, že to nikdo neřešil a nemají nasmlouvané a zafixované ceny - copak dělala vláda od února, proč s kraji neřešila školy…tak jako nejsou vyřešené energie státních nemocnic…aha asi mají použít deštník, ne:-)) radši udělají distanční…jinde to bude zaměstnavatel aplikovat hned…Ještě než tohle schválili…už u nás v budově, kde máme kancl snížili na 20, což byla předchozí minimální.
Takže sice tvůj komentář zní jako kdyby byli všichni ostatní blbí a jen ty tomu rozumíš…opak je však pravdou…Ano není to nařízení je to jen možnost, coý každý samozřejmě ví, ale využije ji skoro každý skoro všude:-).

A sranda bude až lidé zjistí, že ve chvíli vyhlážení nouzového energetického stavu nemusí platit nasmlouvané tarify a fixace…:-(.

Příspěvek upraven 28.09.22 v 09:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
28.9.22 09:31
@Zlatývoči píše:
Já nevím, že se pořád někdo diví, že je někomu v 18 stupních zima. Tak jako se někdo vyvalí v létě na sluníčko a lebedí si v 35 a jiný zaleze, kolabuje, je mu zle. Stejně tak je někomu v 18 stupních dobře a jiný se drkotá chladem. Ty, co nezvládají vedro, každý chápe, těm, co nezvládají chlad se teď vysmívá? Co je to za ubohost? Jsem na to alergická. Zažívám to v práci. S prominutím obézní kolegyně, vysoký chlesterol, vysoký tlak, co v létě umírá, kdykoliv je nad 25, odchází domů, aby neomdlela. Každý podzim pindy, jak se máme otužovat, že ona je otužilá a zvládá chlad v pohodě. Pokrytectví.

Nesmíš tyhle chytrolínky řešit, to jsou klasičtí maloměšťáčci co si nevidí ani na špičku vlastního nosu, ale jsou přesvědčené, že jsou tak chytré, že by myši mohli chytat rukama :mrgreen:. Napsalas to naprosto přesně. Buď daní lidé mají jiný metabolismus = a tedy „termostat“ nebo jsou to sádelnící nebo dámy v přechodu a nedokáží pochopit, že někdo má něco jinak…jejich hard disk na to prostě nestačí :dance:
To je jako když někdo, kdo sežere co vidí a ještě si připdá 3 zákusky navrch vykládá, že on žije zdravě a proto je štíhlí:-) a že každý, kdo není štíhlí jako oni si za to může sám, protože to přece jde naprosto dobře řešit, když se chce - nedá si ty zákusky :lol: přece. A těch tady je plno, protože anonymní svět tohle dovoluje v plné palbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5916
28.9.22 09:47
@Lainaire8 píše:
Umírala, nesnášim léto :lol: a to jsem byli během nejhorších teplot autem v Řecku. Fakt jsem to málem nepřežila, dvakrát jsem zkolabovala.. K moři už mě nikdo nedostane :lol:

Mně by taky nikdo k moři nedostal. Letos to bylo na chcípnutí. Jak sem se těšila na podzim.Moje optimální teplota v bytě je max.20 až 21 v zimě. A to chodíme všichni doma nalehko. Zatim máme v bytě 22° ještě je to prohřáté z léta. Záleží na nás kdy pustíme plyn do topení, a chci to odsunout co nejdál, až bude teplota klesat v bytě pod 20.A stejně nepojedou wafky ve všech místnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová